anela92
Fanka BB :)
Niestety muszę się zgodzić z tym, że problemy z nasieniem to jednak dość duży problem jesli chodzi o leczenie. Nie zapomnę ile my się naszukalismy lekarzy, którzy by ogarniali cokolwiek. Mieszkamy na północy kraju, a tu mam wrażenie, że w tej dziedzinie jest całkowite zacofanie. W obrębie 150 km nie ma żadnego androloga. Jedyny lekarz od niepłodności w okolicy, co nazywał siebie też andrologiem, okazał się całkowitym konowałem.a no słyszałam właśnie, ze clo u jednych poprawi u innych zupełnie odwrotnie. U nas po clo wyniki praktycznie 2-3x w górę. No ale na lepszych parametrach mieliśmy IUI i niestety nie pykło i tak.
Niestety czynnik męski to jest straszny suczysyn. Nie ma na to sprawdzonego sposobu. A nawet jak sie poprawi, to dalej ciąży może nie być...
Bardzo dużo szukałam informacji dot. sposobów na poprawę nasienia w internecie i też odniosłam wrażenie, że nie ma tego zbyt dużo. To wygląda tak, jakby to była jakaś nowość w medycynie. Najwięcej skutecznych informacji wyczytałam z for internetowych, gdzie dziewczyny opisywały przypadki swoich partnerów.
Na ten moment dużo prościej jest leczyć w niepłodności kobietę niż mężczyznę.