reklama
Ja mam dziś dwie takie kreski, już działamy od niedzieli, dzisiaj będzie jeszcze na pewno poprawka, boję się że przez to że działamy codziennie to plemniki są osłabione i znowu nic z tego nie będzie... Była już strategia że robiliśmy 2 razy dziennie, później była co 2 dni i tak bez efektu...Może coś się zacznie dziać i doczekasz jeszcze owu w tym cyklu[emoji6] u mnie to wygląda zawsze tak Zobacz załącznik 1220802
Super, oby tak dalej, nakichaj na nas [emoji6]Hej dziewczyny, przyszłam Was tu trochę pozarażać [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji177][emoji177][emoji177][emoji177][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji7][emoji7][emoji8][emoji7][emoji8][emoji7][emoji8][emoji7][emoji8]
Byłam dziś na wizycie i chciałam Wam przestawić 0.65 cm kropka, któremu serduszko bije 117..
Gondzi_a
Fanka BB :)
CudownieHej dziewczyny, przyszłam Was tu trochę pozarażać
Byłam dziś na wizycie i chciałam Wam przestawić 0.65 cm kropka, któremu serduszko bije 117..
Ja się chętnie zarażę
Dzwonił gin i powiedział, że jeden wydłużony cykl w roku to nic co mogłoby nas niepokoić, mam dać znać jeśli kolejne będą się wydłużać i dopiero wtedy da mi skierowanie na hormony i usg. Mam wyniki z sierpnia - twierdzi że są w normie, więc mam po prostu działać. No to by było na tyle z moich badańCzęść i tak jest płatna [emoji2368]
Ja mam pakiet w PZU więc połowę mniej więcej mi to pokryje, ale za AMH i ze 3 inne, których pakiet nie obejmuje i tak wychodzi ponad 350 zł. Drugie tyle zapłaci PZU [emoji41]
No ja dlatego z nimi nie dyskutuje [emoji23] po prostu dzwonię i mówię co potrzebuje, a jak im się coś nie podoba to place i tyle [emoji2368] ale ja to lubię szybkie działanie więc jak teraz mi pasuje iść zrobić badania to mnie siłą nie zatrzymają [emoji23]
Dzwonił gin i powiedział, że jeden wydłużony cykl w roku to nic co mogłoby nas niepokoić, mam dać znać jeśli kolejne będą się wydłużać i dopiero wtedy da mi skierowanie na hormony i usg. Mam wyniki z sierpnia - twierdzi że są w normie, więc mam po prostu działać. No to by było na tyle z moich badań [emoji23]
Gondzi_a
Fanka BB :)
Miałaś tą konsultacje na NFZ czy w ramach jakiego ubezpieczenia? Mi w luxmedzie też nie chcieli za bardzo robić badań. Niektórzy lekarze twierdzili, że badania się robi po 3 poronieniach (jestem po 2) inni twierdzili że tak się czasem zdarza i trzeba próbować dalej. A jeszcze inni umywali ręce i odsyłali do innego lekarza. W końcu się wkurzyłam znalazłam lekarza prywatnie poza Luxmed, lekarz dał skierowanie na przeróżne badania. Cenę liczyliśmy w tysiącach niestety, ale było warto bo wiem że bez leków nie uda mi się donosić ciąży.Dzwonił gin i powiedział, że jeden wydłużony cykl w roku to nic co mogłoby nas niepokoić, mam dać znać jeśli kolejne będą się wydłużać i dopiero wtedy da mi skierowanie na hormony i usg. Mam wyniki z sierpnia - twierdzi że są w normie, więc mam po prostu działać. No to by było na tyle z moich badań
Chodzę na NFZ, bo mam takiego lekarza, który nigdy nie oszczędzał mi badań i zawsze badania miałam w bardzo szybkim tempie (np. bardzo szybka diagnoza i usunięcie guzka piersi). Dlatego tak kurczowo się go trzymam. Ale dziś trochę mnie wkurzył.Miałaś tą konsultacje na NFZ czy w ramach jakiego ubezpieczenia? Mi w luxmedzie też nie chcieli za bardzo robić badań. Niektórzy lekarze twierdzili, że badania się robi po 3 poronieniach (jestem po 2) inni twierdzili że tak się czasem zdarza i trzeba próbować dalej. A jeszcze inni umywali ręce i odsyłali do innego lekarza. W końcu się wkurzyłam znalazłam lekarza prywatnie poza Luxmed, lekarz dał skierowanie na przeróżne badania. Cenę liczyliśmy w tysiącach niestety, ale było warto bo wiem że bez leków nie uda mi się donosić ciąży.
Podyktował mi moje wyniki z sierpnia (nie odebrałam ich osobiście przez pandemię):
FSH 4,87
LH 7,6
Estradiol 28
Prolaktyna 17
Testosteron 0,32
Androstendion 1,82
TSH 1,84
To był 6dc. Wszystkie wyniki mieszczą się w normach. Czy stosunek FSH i LH jest w miarę prawidłowy? Wg lekarza tak, ale czytałam że powinien być ok 1:1. Lekarz powiedział, że mam nie czytać internetu tylko się bzykać.
Może jednak zbadać jutro coś prywatnie?
E
Em82
Gość
Gdzieś czytałam żeby w najbardziej płodnym okresie współżyć codzinnie jeden raz. A przed dniami płodnymi zrobić sobie 3-4 dniową przerwę.Ja mam dziś dwie takie kreski, już działamy od niedzieli, dzisiaj będzie jeszcze na pewno poprawka, boję się że przez to że działamy codziennie to plemniki są osłabione i znowu nic z tego nie będzie... Była już strategia że robiliśmy 2 razy dziennie, później była co 2 dni i tak bez efektu...
Ja już próbowałam kochać się codziennie i próbowałam co drugi dzień, narazie nic z tego nie wychodzi[emoji19] Najbardziej pilnuje tego żeby kochać się dzień przed owu, bo wtedy są podobno największe szanse.
reklama
Który cykl starań? Widzę że możemy sobie przybić [emoji113]Gdzieś czytałam żeby w najbardziej płodnym okresie współżyć codzinnie jeden raz. A przed dniami płodnymi zrobić sobie 3-4 dniową przerwę.
Ja już próbowałam kochać się codziennie i próbowałam co drugi dzień, narazie nic z tego nie wychodzi[emoji19] Najbardziej pilnuje tego żeby kochać się dzień przed owu, bo wtedy są podobno największe szanse.