reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Ach, czyli reguł na to nie ma. Najważniejsze, że jest dzidzia, szczerze to nadal jestem w szoku, nie dociera to do mnie. Może dlatego, że w ogole nie mam żadnych wymiotów/nudności/migren, brzucha w ogóle, waga tak jak była tak jest 49kh. Po prostu rowerek i śmigam po lesie. Gorzej z ciśnieniem, bo jak mi spada na mega niskie, wówczas zasypiam na stojąco, ostatnio w pracy przy komp. zasnęłam. Na razie nie mówię, że jestem w ciązy, planuje pracować do końca lipca, wiem ze jak powiem, to dadzą mi tyle roboty (nawet na usg nie wyrwę się z pracy), żebym wszystko ogarnęła przed L4 ;) a tako to kończę swoje projekty powoli, bez presji, ale skończę do końca lipca. Myślicie, że prywatnie to łatwiej dostać zwolnienie??? Najpierw to wykorzystam swój urlop, bo mam zaległ a wybieramy się na majorkę, mam nadzieje, że ciąża nie koliguje z podróżą samolotem ;-) W sumie zależy jak będę sie czuła, jak kiepsko, to zostanie uniejów lub bałtyk. Lekarz powiedział mi, że nawet wymioty mogą nastąpić w 3 m-cu lub 4, więc .... różnie bywa.

.... za to piersi, hmm.... wow, jak po operacji plastycznej, super-boskie ;) ale za to włosy mi lecą garściami .... a czytałam, że powinny być piękne i w ogóle och ach ;) a to dupa. Czy znacie ampułki loreala aminexil na wypadanie włosów, można je stosować w ciąży. Jakoś nie rzucił mi się opis, że zalecane też dla ciężarnych. Może macie jakieś inne preparaty na włosy. Po prostu maskara...

reklama
Megami takie mam normy :
Tsh - 2,27 (0,27 - 3,5) ciazowki
Ft3 - 2,98 (2 - 4,40)
Ft 4 - 1,16 (0,93 - 1,70)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

FT4 29.87%

FT3 40.83%

To trochę mało. Powinny być w co najmniej 60% normy i na podobnym poziomie. Widać, że organizm przetwarza ft4 w ft3, ale ma wyraźnie zwiększone zapotrzebowanie na ft4 i średnio sobie radzi, bo na moje oko mało tego ft4. Gdyby to były moje wyniki to bym skonsultowała z kimś mądrym. Ale to ja, skoro uważasz, że ok i lekarz potwierdzi to co ja się mogę mądrkować ;-)

Nulini :-D:-D:-D

Ja sie nie znam to co moge uwazac. Jak norma to norma dla mnie ... a Ty ciagle straszysz pewnie pojde w piatek do endo :/ lekarza mam w lipcu dopiero.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Nieeee absolutnie nie straszę! Po prostu ja się trochę o tym naczytałam, moja mama miała problemy z tarczycą (zanim trafiła na lekarza, który się znał i właściwie ją zdiagnozował, to niestety trochę czasu minęło). Piszę tylko, że ja bym skonsultowała, bo lepiej dmuchać na zimne. Absolutnie nie chcę straszyć, bo i jaki z tego pożytek ;-) ani ja lekarz, ani żaden medyk ;-)

Ostatnia edycja:
nulini- przez Ciebie oplułam monitor w pracy, a dzieci patrzą na mnie jak na idiotkę :)
Fajne!!!!

kochanie- dobre wiadomości,:tak::tak:

femme- to Ty mnie szczujesz serkiem??? bo już nie pamiętam, kto mnie szczuje bułką z serem topionym:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Kochanie, zszdraszczam wakacji. U nas nawet o l4 trudno, daja na tydzuen, dwa I tak trzeba dreptac odnawiac. Mi juz bylo glupio troche, zeby na mnie lekarz patrzyl jak na nieroba :) moja praca w sumie glownie za biurkiem przy kompie, od budow sie migam jak moge bo czasami NP jak sie jedzie na inwentarke to trzeba akrobacje robic, zeby zdjac wymiar, wiec wole nie ryzykowac ze gdzies spadne. A o l4 na czas ciazy to moge pomarzyc :(
Kurcze moja tarczyca wypada poza wszelkie Normy, juz sie w tej kwestii nie Bede wypowiafac bo sie doluje :(

Ale mi się marzą wakacje... :-( Jutro się wybieramy na Wawel na procesję Bożego Ciała, ciekawe czy wstaniemy rano hehe bo niestety trzeba by dojechać tam przez pół miasta...

Indi weź się nie dołuj. Lekarze zdiagnozują, doprowadzą do porządku i będzie cud miód ;-)

reklama
A ja u mamy na grillu zaraz reszta rodzinki wypada :-D z grilla nic pewnie nie zjem ale jest bob i owoce mniam mniam :-D ciasto wyszło brawa dla mnie hehe :-D:-D

Jezyk tak to ja >:):-D

Do góry