reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Ale mi się marzą wakacje... :-( Jutro się wybieramy na Wawel na procesję Bożego Ciała, ciekawe czy wstaniemy rano hehe bo niestety trzeba by dojechać tam przez pół miasta...

Indi weź się nie dołuj. Lekarze zdiagnozują, doprowadzą do porządku i będzie cud miód ;-)

O to w moje rejony jedziesz bo ja na starym miescie jestem :) ale my jutro z rana wybywamy z Krakowa do tesciow.
Co do kawy to ja pije jedna dziennie a czasami wogole jak mi smierdzi :)

II trymestr od 13, czyli po skończeniu 12 :-) masz jeszcze 7 dni :-D

Czas na kimono, brzuszek nie wyrabia i żąda odpoczynku :tak:

To fakt, różnie liczą :-D Od ok 12 tc zarodek "staje się" płodem. Pewnie różne osoby, różne cechy biorą za ten przełomowy moment. A ma to jakieś większe znaczenie, czy tak z ciekawości? ;-)

Dziewczyny ze "śmierdzącymi" lodówkami, a probowalyscie wsypać trochę sody do kieliszka od wódki i wstawić do lodówki? Mi to pomogło :)
Z kawą mam różnie. Raz wypije bez problemu, a za chwilę patrzeć na nią nie mogę.

A dziś na obiadek robie zupę z soczewicy.
Uwielbiam, a już dawno jej nie robiłam.

Jutro czeka mnie powrót do pracy... Na samą myśl mam odruch wymiotny

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Megami glownie z ciekawosci, ale gin kazal braz witaminynod 13tc i mysle czy jak sie zacznie czy skonczy. Ale skoro po 12tc konczy sie pierwszy trymestr to tak zaczne witaminki brac. No i dla mnie samej to wiele bo licze na to ze od drugiego trymestru bede sie lepiej czula ;-) ja juz po sniadanku, po tabletkach. Za chwile wskakuje do lazienki sie kapac. Ps wydaje mi sie ze duphaston serio tak dziwnie dziala. Obudzilam sie i zjadlam bylo ok. Pollknelam tabsy i jakby 10kg wiecej i obolaly zoladek. Hmm zapytam gina na kolejnej wizycie co sadzi, ale luteina nie wchodzi w gre, bralam jakis czas w szpitalu i niepodpasowala mi. Ponoc ma sie rozpuscic pod jezykiem dla lepszego dzialanoa, a ja myslalam ze zwymiotuje :-(

Agulqa moja koleżanka brała kiedyś duphaston nie będąc w ciąży i strasznie się po nim czuła.
Miała dosłownie wszystkie ciążowe objawy.
W sklepie nawet jak poczuła rybę albo jakieś mięso to uciekała żeby nie zwymiotowac

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

reklama
Ech, a ja Wam zazdroszczę, że nie macie apetytu i Was odrzuca od żarcia :-( Ja jem wszystko i to w takich ilościach, że sama siebie przerażam :-(
Kawę piję codziennie rano, ale z jednej płaskiej łyżeczki, w ogromnym kubku, pół na pół z mlekiem...

A dziś z wrażenia obudziłam się o 6, ale poleżałam do 6.30
llgoy2KCT4lZLxRsKAqn03DLOD6B2UaHyMmxrSo1kKYCRImjkGBCCxOvhA42gj00QZHiGZ2un0MpASJlo9UtGTz9bGz58 gQ398REsGGiKo0cgQrUHAGW9VjAm5IlpgHgFCBDxj4jkgADs=

Teraz się ogarniam, bo na nic wczoraj czasu nie miałam no i już się cieszę na myśl o drodze, UWIELBIAM jeździć samochodem, nawet jako pasażer, bo mogę sobie podziwiać widoki
wsQoQJBSAwgMtHLCkA02ykMMDE7jgBgO1MFCACxM8MIAABzigjA0JQCAAC1kMoMEDlEwQwgTGPKDBACwIAEECNizTwxQdlIQAHT4cZUoDEfiwCAIAdDBFDwzJQAMyoIYqqqg0yCBQQAA7

Także miłego weekendu Mamuśki, odpocznijcie :tak:

Do góry