reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Agulqa- nie wiem co to ten katarek,może to samo. Frida do czyszczenia niska zamiast gruszki. Wkladasz konfowke do noska malucha potem jest taka rurka i na końcu ustnik który wkladasz sobie do ust i ciagniesz. Smarki z nosa zatrzymują się w takim pojemniczku i nie ma obawy że można je połknąć:D za to jest pewność że nie wlozysz za daleko końcówki do nosa malucha jak w przypadku gruszki:)

reklama
Jak urodził się Kacper to nie było takich wynalazków i powiem wam że balam się jak miałam używać gruszki do takiego małego noska. Natomiast u Cypka już miałam fride i czyszczenie noska to była bułka z masłem.

Też polecam fridę. Ja używałam sterylizatora choć karmiłam piersią. Tak naprawdę to potrzeby mamy i maluszka są bardzo indywidualne. Zawsze można coś dokupić w razie potrzeby.
O octenisepcie to wiem że można stosować do kikuta pępowinowego zamast spirytusu. Dobry pomysł żeby odkażac
krocze po porodzie.

Ostatnia edycja:
Nulini, super ten kombinezonik.

Mnie przeraza ta lists, ja jeszcze nic konkretnego nie mam, oprocz takich *******ek, co kupuje jak mi w oko wpadna. Z podstawowyvh I nie,bednych rzeczy nic a nic

Indi, Nulini super te kombinezony matko jak ja się stycznia nie mogę doczekać :)

Jezyk teraz mi trochę lepiej już ale wolałam nie wchodzić bo w głowie od rana tylko kur.wami rzucałam i awantury z niczego robiłam (np T oberwalo się że przyszedł do mnie dać mi buzi.... Jsk mógł :p)

McPearl to ja skazana jestem na Ole która humor ma wisielczy jak ja :p

Marcioszek u mnie zasypki się nie sprawdziły podraznialy Ole, leżaczki dopiero można używać jak dziecko ma miesiąc, chyba że coś się zmieniło od czasów Oli, termometru tez nie miałam wkładając łokieć i wiedziałam, u nas gruszki, fridy i inne cuda nie potrzebne były bo ola pierwszy katarek miała w wieku 2,5 roku, bez soli tez się obyło, pałeczki koniecznie takie dla dzieci specjalne wyprofilowane, oliwki zakazala i położna i pediatra bo wysusza i polecily Nivea dla niemowląt dodałbym tez octanisept na kikut pępkowy i moje krocze super się sprawdził :) sterylizator wg mnie zbędny wydatek, u nas niedrapki sprawdziły się bardxo ale max przez miesiąc później ola przestała się samookaleczac :p

Indi nie przerażaj się listą jeszcze kupa czasu, jsk nie chcesz tego kupować wszystkiego na raz ( my z T tak robimy raz a porządnie i rabat dają ;)) możesz kupować wszystko stopniowo po mału, po troszku kolekcjonować :)

reklama
Ja też nie mam nic narazie. Oglądam tylko w necie różne rzeczy. Jak macie jakiś sprawdzony sklep internetowy dla bobasa i mamy to dawajcie namiary.

Do góry