reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

JAGUS tak bardzo na to licze, ze cos nam pomoze. W koncu beda wiezc Laure 60 km w jedna strone specjalnie do tego lekarza

reklama
Marika z tego co pisałaś jak z Tobą rozmawiała, o co pytała wynika, że zna się na rzeczy i mocno trzymam kciuki żeby faktycznie tak było:tak:

Nisiao matko święta to ty pół apteki wykupiłaś! Ibufen też miałam bo Zosia miała gorączkę 38,2 ale zanim z apteki wróciłam to już jej przeszło, czyżby ząbki? A Berodual brał mój tato, 20 kropli i 3 ml soli. Mam nadzieję że z Twoją Kinią będzie w końcu wszystko dobrze i będziesz mogła się cieszyć macierzyństwem tak jak powinnaś! :) My daliśmy 1 marchewę jak miała 3 m i 1 tydzień ze wzg na to że mało przybierała, na początek po 1 łyżeczce i każdego dnia sukcesywnie więcej, podawałam jej z Bobovita chyba jest taka seria pierwsza łyżeczka :) Polecamy. A na kleik zareagowała źle, kupki nie było 3 dni a później takie bobki jak króliczek i dopiero na 4 dzień puścił koreczek i pooooooooszło i szło i szło :p Ale poczekaj z tym jedzonkiem nowym tak jak pisze Marika, daj jej czas ochłonąć po tych nowościach lekarskich :)

Akuku nie żeby coś ale może w końcu coś dla dziewczynek! Daj chociaż oko pocieszyć :p

Marika jaka fachowa odp, widzę że z Ciebie już kompendium wiedzy o lekach dla maluchów :) Jejku wiesz co Ty się wprowadź do mnie, ja niewiem jak Ty sobie dajesz radę sama z dwójką dzieci! Aż by się chciało Ciebie przytulić i zabrać wszystkie problemy chorobowe!

Fifka też tak zawsze sądziłam że muszą się gdzieś uczyć, i chyba nie miałabym nic przeciwko żeby byli przy porodzie, badaniach itp ale gdy mają ci "pokroić" kogoś bliskiego tylko po to żeby popatrzeć to trochę zmienia się tok myslenia :(. Trzymamy kciuki za malluszka na wizytach i gratulacje dla przedszkolaka bo kciuki trzymać trzeba za Ciebie żebyś się pogodziła że już taki duży chłopak z niego :* Ale syna masz boskiego!

Malinka 100 tys to już fajna sumka, wszystko zależy od tego jak duży dom, ile pokoi, łazienek itp ? I różnie się cenią np u Nas za kuchnię trzeba dać ok 8-10 tys, do tego masz podłogi, ściany itp. Zależy też czy chcecie mieć super hiper modnie czy być na swoim i z czasem zrobić tak na idealnie :) A teraz doczytałam że 130 m :p Ja ci powiem tak, ja bym brała zrobiła to co przymusowe, czyli kuchnia, 1 łazienka, pokój dziecka i na co starczy, to już będzie wasze i nawet jeśli Ci przyjdzie spać na samym materacu to będziesz szczęśliwa :)
Przykre jest to gdy tak bliscy odchodzą tak wcześnie, Twój tato był jeszcze tak młody! Zosia niestety nie ma żadnego dziadka bo ojciec P. zmarł 2 lata temu na raka.

A moja Zocha już śpi! Byłyśmy dziś w ogródku zasadzone: seler szt 15, por szt 15, pomidory szt 5, sałaty szt 10, cukinia szt 2, lubczyk szt 2 :) A wschodzą już 3 rządki buraków, 1 marchewek, pietruszki, kopru, szczypiorku :) Będą zupy dla małej .

To alergolog i gastrolog wiec akurat nam taki i taki specjalista potrzebny

MONIKA ja w domu mam pol apteki. Ze starszym wiele przerabialam i uwielbiam czytac ulotki, nawet nie swoich lekow ;)

Ostatnia edycja:
Marika każdy ma jakieś hobby! :D Ale mam nadzieję że będziesz musiała czytać ich jak najmniej :) Buziaki dla dzieciaków i dla Ciebie, niezniszczalna kobieto :)

Marika to dobry zwyczaj czytać ulotki:) Kiedyś aptekarka sprzedała mojemu wujkowi lek na potencję zamiast na wątrobę - gdyby nie przeczytał na co jest, to przynajmniej ciocia byłaby zadowolona;-)

Ratunku! Idzie ząb na całego. Od wczorajszej nocki Lena cierpi na całego a ja z nią :( teraz usunęła. Trzymajcie proszę kciuki za nocke.

Laura spi, jaki spokoj ;)
Syn zaraz tez idzie spac
MONIKA takie moje zboczenie z tymi ulotkami, ale to bardzo dobry nawyk. Raz synowi lekarz przepisal antybiotyk a syn bral Gadprid i nie mozna bylo brac razem o czym lekarz nie powiedzial
JAGUS dobre ;)
SIVA ojej, jak tak ja boli to moze daj cos przeciwbolowego. Kolezanka tak dawala corci z polecenia lekarza, bo nocki przy zabkowaniu byly straszne

reklama
Monika teraz robie tort dla Alexa wiwc typowo chlopiecy :) ale powiedz cos byc chciala to poataram sie zrobic ;)

Siva u nas tez zeby ..nocki do bani...lacze sie w bolu ;(

Ja kiedys kupilam w aptece leki na rozwolniebie asekurelum czy cos a babka dala mi asekurelle na zwiekszenie libido przy tabl anty hahaha

Do góry