Witam was – ja dziś starsza o kolejny rok i jakoś nie czuję tego, a tu lat mi przybyło w jeden dzień przeskoczyłam z 2 na 3 z przodu
a ja tu jeszcze trzecie dziecko planuję, więc się pospieszyć muszę za trzecim razem
hehe
Milusia: dobry mąż i gest ma - doceń go kochana, bo zasłużył
Dona, Hope, Blanka, Elama, Salli, Emilly, Siva: zdrówka!
Delewarre: chyba każda ma czasem gorszy dzień, choć u mnie zdecydowanie druga ciąża dużo lepsza i lepiej przechodzę – choć i tak nadal twierdzę, ze się do ciąży nie nadaję
Tina: gratuluję zaręczyn! I najlepszego z okazji urodzin J
Marika: ja też żałuje, że szybciej się nie zdecydowałam, ale prawda taka, że nie było jak z różnych względów… a potem jak chciałam i mogłam to 8 miesięcy się staraliśmy o to cudo w brzuchu…
Nisiao,
inomama: ja też z tymi słodyczami mam fazę – oj mam
Fifka: aż spojrzałam w suwak ile ma Konrad jak napisałaś, ze za rękę 2h chodzi – moja ma 2 lata wiecej, a 2h w życiu by nie przeszła – już słysze te marudzenie i jęki. Na wakacje w Chorwacji wózek zabrałam, choć stoi już długo nieużywany i dziękowałam swojej przezorności, bo po całym dniu chodzenia, atrakcjach na plaży to ona po max. 500m chodzenia chciała na ręce i odkąd pamiętam tak było, że na krótkie dystanse to ok. ale na dłuższe to bez wózka była bieda, chyba, ze rowerek bierzemy to ujdzie. Dzięki temu sobie pochodziliśmy, a ona spała rozłożona i spokój był
Poza tym ona dużo biega, skacze, więc za chwilę jest zmęczona i wypluta – spokojne chodzenie to nie dla niej, no, a potem zmęczona i spać od razu się chce…
Anbas: nic źle nie robisz – dzieciaki mają okresy buntu. Moja niby grzeczna, a ostatnio cyrki miałam – histerie takie o wszystko, że aż wstyd, bo w przedszkolu tupała nogami, darła się wniebogłosy, a jeszcze mi przedszkolanka rzucił tekstem „to tylko jogurt, nie warto robić afery” jakbym ja tę aferę robiła - normalnie telepało mną ze złości, ale twardo na milimetr dziecku nie ustąpiłam – za to była kara za takie zachowanie i miała zakaz bajek, potem znowu coś nie tak było i nie poszła w centrum handlowym do małpiego gaju i chwilowo spokój dziecko jak aniołek chodzi. Stwierdziła, ze jak coś mówię to zrealizuję, a wiec konsekwencja, bo ja mam miękkie serce i często mi jej żal, ale kurcze potem mnie wykańcza nerwowo, więc nie popuszczam