reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Jeny dziewczyny.....kurcze co Wy tak się do rozpakowania szykujecie....powiedzcie mi jakie tosa skurcze,moze ja tez mam a nie wiem,takie okresowe i one trwają jakies pare sec i po 15 minutach znowu czy to takie wyraźne twardnienie brzucha......??

w ogóle mam takie schiza,że jak idę siusiu i srumien mocniej leci to mogę nawet nie poczuć,że np ody plodowe odeszły.....wiele razy mialam takie uczucie

ja się boje ,że ja te skurcze będę źle analizować i cos przeocze

Ostatnia edycja:
reklama
Nisiao mi twardnieje brzuch, troce idzie na plecy..I az dech mi zapiera. Ale tylko jak siedze lub leze... wiec dziwnie bo jak np. Wstane do dzieci czy pojde do lazienki to nie mam..chxe jeszcze 0 dni wytrzymac przynajmniej.
Nawet poscieli nie mam bo kurier zrypal sprawe..

INOMAMA lepiej u mnie. To samo w nocy pomyslalam, ze moze tak przeczyszcza przed. Ale skurczy jakis innych nie bylo. Smecta pomogla
AKUKU o kurcze co 5 min a u ciebie taki spokoj.
U mnie dwie siostry 2 tyg przed terminem przeprowadzke robily a rano im wody odeszly. Moze takie wysilki szyjce i rozwarciu moga nie szkodzic ale moze przebic sie pecherz plodowy
NISIAO ostatnio jak sikalam to konca nie bylo widac i malo nie zaslablam bo myslalam ze to moze wody sie sacza

Mi cieżko powiedzieć jak to z tymi wodami jest w pierwszej ciazy miałam przebijany pęcheż takze wszystko chlusneło tam potem troche przy skurczach sie lało ale do sikania to nie podobne było nie czułam skąd leci tylko słyszałam ze chlusta :)

akuku jak po kąpieli ???? Uspokoiło sie ???

Jak wody tylko sie sacza to mozna poczatkowo mylic sikaniem. U mnie wody odeszly jak bylam juz polprzytomna, po jakis 13 godz. Malo juz tego pamietam

Oj jak wody odchodzą podczas "codziennych spraw" to ma się właśnie takie uczucie że robi się "niekontrolowane siku" :-D Mi w obu ciążach nie chlusnęły wszystkie jak w filmach tylko się lały ciurkiem. Lekko chlustały przy napinaniu brzucha ale miałam poczucie że tych wód jest tam BARDZO duzo bo lały się i lały...

Akuku ty weź mnie nie strasz... Jak te skurcze? Jedziesz na Ip? Ty uważaj bo sama mówiłaś ze porod z drugim nie bolał tak mocno...

Inomama ja to niby wiem... nie urodziłam przez skurcze tylko wody mi odeszły a przecież niby sama sobie pęcherza nie przebiłam.... ale jednak gdzieś myśli są rózne...
Co do twoich szwów to patrzę ze ty możesz być następna :-D Ale ci ginekolog psikusa zrobił... ale to dobrze skoro już tam rozwarcie jest...

Milusia Magsus dzięki bardzo! Też mi się wydaje że jak na wadzę będzie ładnie przybierał to nie mam co sobie truć głowy... jutro sprawdzę wagę i zadzwonie dla pewności do mojej położnej i powiem jak sprawa stoi z wagą i co mam z tym robić...

Marika takie właśnie zalecenia dają w szpitalu dla wszystkich - przynajmniej w PSK... karmić nie rzadziej co 3 godziny i nie ważne czy to wcześniak czy dziecko urodzone ponad 4 kg rodzonego po terminie - przykład koleżanki z łóżka obok... Ja wiem ze dziecka donoszonego nie trzeba budzić o ile dobrze na wadzę przybiera tylko tu jest wlaśnie pytanie co z dzieckiem z niską wagą urodzeniową... :-( dzięki za odpowiedź. Jutro zadzwonie do położnej i zapytam po ważeniu.

Dzisiaj zęba leczyłam... KOCHANE MOJA DENTYSTKA MOWI ZE LECZENIE KANAŁOWE JEST NIE TYLKO REFUNDOWANE PODCZAS CIĄŻY ALE TAKŻE I W POŁOGU! Tak więc jeśli któraś ma ząbki do zrobienia to po ciąży droga wolna! Mi właśnie jednego robi teraz bo jeszcze okresu połogu nie skończyłam!

Ide jeść... dopiero mi znieczulenie ktore dostałam o 16 przechodzi... a głodna jestem jak wilk...

FIFKA jak masz zaufanego lekarza pediatre to jego pytaj, jak z tym karmieniem. Do mnie przyszla lekarka, jak syn mial 14 dni i tak zalecila karmic. Ale z moich obserwacji to w nocy te 2 godz to za czesto, dziecko tez chce spac. Ja tak musialam przez zoltaczke z ktora walczylismy prawie do miesiaca.
To dobrze wiedziec o tym kanalowym. Ogolnie to w ogole leczenie kanalowe nie jest zalecane bo to prowadzi do udarow. Moj szwagier mial udar w wieku 27 lat. Musi wyrwac wszystkie zeby, ktore leczyl kanalowo

reklama
Akuku powiedzenia kochana. Ja mam nadzieję że to fałszywy alarm i zaraz wrócisz do domku. dawaj nam znać bo martwimy się tutaj.

Dziewczyny ale to nie takie proste jak się ma starsze dzieci po prostu położyć się leżeć. Ja wiem że maluch teraz najważniejszy i trzeba uważać. Ale przy mojej małej np zwyczajnie nie da się leżeć cały dzień. Przecież nie będzie 2.5 latka cały dzień na kanapkach żyła . Piszę to po to że rozumiem Akuku. Ona ma dwójkę skarbów starszych. I nikogo do pomocy bo mąż przecież zarabiać musi. Choć Akuku za mycie podłogi masz klapsa:)

Do góry