reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

reklama
Kochane macham rączką z Wawy - w pt powrót do domciu......padam na pysk..

Basienko nie martw się kochana, leż, myśl dobrze, nie jesteś sama, trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze, napisz coś więcej, jak silne to krwwienie są jakieś przyczyny poznane?

Mysiak trzymaj się słoneczko, lez dzielnie, uściski przesyłam...

Calą resztę pozdrawiam i życzę doskonałego samopoczucia....!

kaja ja mam to samo!!! ciągle mam ochote na mięso!! :szok: a tez prawie wogole nie jadam.... a teraz jak mysle o kanapce to tylko z wedlina a jak o obiedzie to tylko o kotlecie :szok: szok, w poprzedniej ciąży nie miałam takich zachciewajek....:no:

Baśka, trzymaj się mocno! Musi być dobrze!

Ja byłam wczoraj u gina i skierował mnie na amniopunkcję ze względu na wiek. Teraz mam dylemat, czytam o tych, co robiły i przeciwników i jeszcze to pogarsza moją możliwość podjęcia decyzji...
Szczególnie, że cholernie się boję badań - dziś na pobraniu krwi zemdlałam. Ostatnio zdarzyło mi się to 10 lat temu, jak dłubali synkowi w żyle i nie mogli pobrać krwi.
Do tego jest mi ciągle niedobrze, nie mogę pić herbaty ani wody, bo jest jeszcze gorzej. I jak se pomysle, że mają mnie jeszcze kuć w brzuch, to słabo mi się robi...
Zachciało mi się kolejnego dziecka, jakby 2 było za mało...:szok::szok::szok:

Basia, głowa do góry może jeszcze nic straconego... ból brzucha, połączony z tępym bólem krzyża, to nic dobrego... na tym etapie ciąży tylko progesteron albo pomoże albo nie i modlitwa pozostała...

Jejku dlaczego tygodnie między 6-8 (a najczęściej właśnie 6) są takie nieszczęsne... Basia leż i w ogóle nie wstawaj tyko siku, czasami kilkutygodniowe leżenie pomaga i to bardzo

Marzenix: Moja bratowa w zeszłym roku była w ciąży i normalnie rzucała się się na mięso w każdej postaci. Urodziła chłopca, bardzo silnego, więc może to jakiś znak? ;-)

Hunianka: A nie ma przypadkiem jakichś badań z krwi, które mogą być alternatywą amniopunkcji? Coś mi świta, czytałam kiedyś o czymś takim, ale nie pamiętam dokładnie o co chodziło. Ponoć czasem lepiej kierować się intuicją w podejmowaniu decyzji. Nie martw się, w głębi serca sama wiesz co jest najlepsze dla Twojego maleństwa.

Naprawdę, nie można przy Was nie włączać laptopa parę dni! :D

Traschka - ja mimo złego samopoczucia uważam ciąże za cudowny czas i cieszę się każdą chwila. :)

Kaja, ale czad! Ja jak byłam w bliźniaczej to zanikł pęcherzyk, ale wteyd nie było serduszka jeszcze. :D Ale super, ciekawe co to będzie!!!! :D

ada1989, trzymam kciuki za mieszkanko! :)

Wikcia2007 oby plamienia syzbko ustąpiły! :) Też mam z mężem niezgodność grupy krwi, jestem po dwóch zastrzykach.

Ja też nie używałam w ciąży żadnych zabezpieczeń ;)

Martinek, krwiaka na pewno nie bedzie! :*

Ja ciąże zawsze liczę wg OM, bo wg USG zawsze się bedzie coś zmieniało. Nie ma dzieci jednej wielkości. :)

Baśka, będzie dobrze :*

Jutro idę do lekarza na NFZ. ODebrałam tez dzisiaj wyniki, wszystko super. Muszę kontrolować hemoglobinę, miałam problemw ciaży z anemią a po porodzie przetaczaną krew. Ale póki co jest super. :)

Cześć dziewczyny. Oj kiepska noc to była . Wieczorkiem poczytałam o badaniach prenatalnych - też mnie czekają szczegółowe ze wzglądu na wiek tak jak u Ciebie Humianka i nie mogłam zasnąć. A jeżeli coś będzie nie tak ??? Kurcze , ryzyko wad genetycznych jest większe.... Każda ciąża to był stres - czy dziecko zdrowe , czy poród przebiegnie prawidłowo itp. Ale ta , coś tak czuje , będzie o wiele bardziej stresująca....:-( żeby wszystko było dobrze.... Trzymajcie się . Dziś dzień dyżuru , więc zawożę dzieci do szkoły , przedszkola i do pracy.
Witem nowe mamusie. A za walczące o fasolkę trzymam kciuki cały czas.

reklama
Basiu trzymam &&&
Martinek o krwiaku dowiedzialas sie na usg czy mialas wczesniej jakies plamienia czy inne zwiastuny ze go masz?
Humanka i MatkaEwa wiem ze stresujace sa te badania ale postarajcie sie zachowac spokoj, co ma byc to bedzie ;) a wierze ze bedzie dobrze! ;)

a ja czuje sie tak jakczulam czyli dalej mdlosci mnie omijaja jutro stuknie mi 7 tydzien czyli na 8 tydzien juz bedzie leciec ;) no i pojutrze wizyta juz pierwsza

Do góry