reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

lanjaa a jakiś model tej niania albo link allegro mogłabyś podesłać? Ja myślę, żeby sobie kupić ale to tak jeszcze nie teraz. Wprawdzie mieszkam w domu jednorodzinnym ale mieszkanie mam na jednym piętrze. Poniżej mieszka teściowa, myślę, że czasem może się przydać widziałam takie na allegro w cenie ok 100 zł. Może wystarczy coś takiego jak dla mnie.
Ala ciężko tak samemu przez cały dzień. Odpoczywaj ile wlezie! Miłego nudnego dnia!
Emilia u nas tego śniegu trochę więcej niż dwa cm. I zamierzam dojechać do szpitala. ;-) w razie czego ;-)
Przyszła mi do głowy sytuacja, bo szpital mam w innym mieście = jakbym jechała tam i okazało się , że korek, wypadek , na głównej drodze i co wtedy? A i tak się zdarza. Myślicie, że dzwonić po karetkę? Ona jakoś musi przejechać choćby nie wiem co?
Molinka- jakąś ceratkę dawaj pod prześcieradło. Jest jeszcze szansa , że wody Ci nie odejdą, lub odejdą jak nie będziesz leżała na łóżku.
Kaja powodzniea na masażu.
Ada to daj znać jak będzieszz po

reklama
oo dziękuję Wam dziewczyny za rady ;-)
martinek ja właśnie biorę pod uwagę Philips Avent SCD600 to ciut tańsza wersja a mam nadzieję że może się sprawdzi u nas w domku.. a masz może mieszkanko czy domek? chodzi mi o zasięg między piętrami..

a ja przed momentem byłam na spacerku.. u nas zima na całego.. śniegu co nie miara i mroźno - idealna pogoda żeby na porodówkę jechać :-D

hej dziewczyny !!

a ja jestem wsciekla jak osa!!! dzis spadl u nas snieg!! sensacja i wielki paraliz i katastrofy jedna po drugiej !! :baffled: a ja musialam na krew jechac , wzielam wczesn:baffled:szy autobus zeby szybciej byc w domu! . od siebie dojechalam , tam czekalam z pol godziny bo autobusu nie bylo, w koncu jak przyjechal to zaladowany ze wow! oczywiscie miejsca zero i nikt d...y tez nie ruszyl, w koncu jedna babka wysiadala to mnie zawolala na swoje miejsce. Pozniej okazalo sie ze autobus nie jedzie do mnie bo autostrada jest zamknieta i kazal wszystkim wysiasc . Tam zero taxowke , autobusy nie dojerzdzaja bylam tak wsciekla ze az lzy mi pociekly z tej bezradnosci , w dodatku plecy mnie tak nawalac zaczely ... w koncu zlapalam taxe , jakis arab ktory ledwo mowil po neimiecku, wiozl mnie jakimis zaukami prowadzil tak ze az zapielam pasy na wszelki wypadek ! w koncu zamiast do mnie zaczol w druga strone jechac , ale bylam juz 15min od domu to wysiadlam i doszlam na pieszo. Po drodze tam kolo lekarza zrobilam zakpy, kupilam skrzydelka bo jakos na ogorkowa mam ochote, przyszlam w koncu do domu odpakowuje je a tam smrod jak nic!! sprzedala mi stare!!!:no: Wiecie juz mi sie ryczec na maxa z tego wszytskiego zachcialo! jak by ten sklep byl blisko mnie to jak bym poszla to bym jej w gardlo te skrzydelka wsadzila!! podla baba! ale w piatek bede na ktg wiec zajde tam i spytam sie jak jej nie wstyd kobiecie w ciazy stare mieso sprzedawac!!
Ide zaraz spac niech to wszytsko zejdzie ze mnie bo naprawde oszalec idzie!
Indziorka- powodzenia trzymaj sie!!!

CZARNI wielkie gratulacje - ale nas z córcią trzymałyście w napięciu :) Dużo zdrówka dla Ciebie i maleńkiej !!!

ADA już na pewno jesteś po, ale dopóki nie ma informacji nadal trzymam kciuki :)

INDZIORKA - za Ciebie również trzymam kciuki - powodzenia !!!

-caroline- - ​ja wybralam wyzszy model tylko ze wzgledu na mocowanie i w sumie teraz sie to nie przydało:) niestety mamy mieszkanie wiec nie jestem w stanie powiedziec jaki jest zasieg miedzy pietrami...ale polecam ta nianie bo ma najlepszy dzwiek ze wszystkich ktore testowalismy

dzień dobry,
ja własnie czekam na położną bo ma Nas dziś odwiedzić, rozwala mnie rozpiętość czasu będę między 11 a 13 bo ani człowiek się niczym nie zajmie tylko patrzy na zegarek i czeka. Olinek też walczył ze sobą od 9 az w koncu usnął przed chwilką więc pewnie znając moje szczęście za chwilę przyjdzie położna i rozbudzi mi dziecko :-p

Czarni moje ogromne gratulacje! Kto jak kto ale Twoja Nadia była najbardziej wyczekiwanym dzieckiem na bb! :-) córcia śliczna!

Ada powodzenia kochana! Choć Ty pewnie już po wszystkim :) Czekamy na wieści!

Indziorka
oby ciśnienie już nie skakało. Trzymam kciuki za Ciebie!! Daj znać jak bedzie po wszystkim :*

natal84 co za podłe babsko! Moj kiedyś też mi stare mięso do domu przywiózł bo Pani w sklepie zapewniała go, że świerzutkie itd jak otworzyłam myślałam ze pawia puszcze. Ubrałam się i pojechałam z nim do sklepu, Pani jak Nas zobaczyła że idziemy razem uciekła na zaplecze. Skończyło się na tym, że oddali nam pieniądze.. Ja nie wiem jak jeden drugiemu moze takie rzeczy wciskac.. sama do domu przeciez by takiego śmierdzącego mięsa nie wzięła.. Wypij sobie kochana meliske bo dzień faktycznie zaczął Ci się do du**.

My dzisiaj nie spaliśmy w nocy od 4 do 6.30 , mała postanowiła czuwać i absolutnie nie chciała tego robić sama:) a tak domaga sie cyca...teraz ! już!
2013-01-14 12.20.05.jpg

Natal wspolczuje nerwow, takie sytuacje tez mnie strasznie denerwuja. Mam nadzieje ze troche juz ci przeszlo :tak:

Magdus wydaje mi sie ze musial by szpital wyslac karetke. Wiem ze u nas kilka razy sie zdarzylo bo w gazetach pisali ze kobieta z mezem na autostradzie w korku byla, wyslali karetke i sie dziecko urodzilo na pasie awaryjnym :szok: Moja polozna tez mowila do mnie ze jakbysmy w drodze zaczeli rodzic i byli bysmy w korku czy cos to zaparkowac auto i dzwonic po karetke.

Martinek sliczna Helenka, nawet jak sie drze ;-)

My juz po snieznych szalenstwach, dobrze ze wyszlismy wtedy kiedy wyszlismy bo juz sie zaczyna topic.

A tu moj bzik ze swoim balwanem "Frankiem"
DSC_1058.jpg

Witajcie dziewczyny :D nasz Seba przeszedl ostatnio sam siebie :) nie spal od 20 do 3 :p lezal sobie i obserwowal :p co jakis czas cycek i ani mi sie nie mialo na spanie :p za to jak my wygladalismy to mozecie sobie wyobrazic :p

reklama
Czarni nareszcie Gratulacje kochana niech mala rosnie zdrowo :)

Indziorka, Ada1989 trzymam kciuki aby u Was wszystko bylo dobrze :******

Do góry