reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
WOW ale teraz jest czytania!!!!! Ja juz wysprzatalam w domu, teraz wybieram sie do sklepu....
mamuska ja tez puchne, brzuch mam jak w 6 miesiacu, a wcale duzo nie jem... wczoraj mialam slaby dzien, mdlilo i wymioty, a dzisiaj tylko zmecznie wielkie.....
asteria moja corka do 3roku zycia nie mowila nic, tylko jeczala w swoim jezyku :) ale jak zeczela mowic to do dzisiaj sie nie zamyka - a ma 13 lat ;))) a syn mowil pelnymi zdaniami jak mial 1,5 roku, wiec to na prawde indywidualna sprawa i nic sie nie martw!!!!
Witam kolejne nowe stycznioweczki i gratuluje fasolek!!!!

Bliźnięta to dobry pomysł, wbrew pozorom jeden stres. :)
Kurczę, nie mogę się pozbyć myślenia co zrobię jeśli znowu...
Mam 8-letnią córkę, poroniłam dwukrotnie, teraz to już głównie się boję, ale staram się myśleć pozytywnie :)
Ania.

ja z chlopcami zaszlam za pierwszym razem
teraz staralismy sie ok roku
ale to daltego ze plany byly na dziewczynke
wiec starania byly ok 4-3 dni przed owulka
i jakos rok nie zaskakiwalo
az teraz sie udalo
i test pozytywny wyszedl nam w 7 rocznice slubu

Pola: ja pracować chcę ile się da. Nie przysługuje mi L4 ani macierzyński :-( Ale jestem w trakcie otwierania firmy i jak mi się uda, to będę mogła też- praktycznie do porodu, a potem miesiąc po narodzinach maleństwa. Oby się udało :-)

Kurczaczek: witaj i trzymam kciuki, żeby ta szczepionka nie zaszkodziła! Będzie dobrze.

Gladiolus:również witam i zazdroszczę, że tak szybciutko badania i usg. Mnie już nosi, żeby też mieć :baffled:

Mamuśka: ja jem tak gigantyczne ilości, że nie wiem gdzie to się mieści. Brzuch wzdęty na pół kilometra :szok:

W ogóle to może macie jakieś pomysły na ten wzdęty brzuszek? Ja zaczęłam jeść płatki z błonnikiem i liczę na to, że coś pomoże...

A poza tym zrobił mi się ropniaczek w dole brzucha :-( Nigdy nie miałam problemów ze skórą... Mam nadzieję, że więcej mnie nie wysypie. Ale na szczęście na twarzy spokój ;-) A jak u was ze skórą?

A mnie właśnie trochę na czole wysypało, a normalnie nie mam problemów ze skórą.
Właśnie wrócilismy ze spacerku, Mati zjadł zupkę, teraz czekam na oznaki spania (Matiego oczywiscie:-D) Coraz ładniej sam się bawi, to pocieszające... Trzy miesiące temu nie siadłabym przy nim do kompa

hej
witam wszystkie nowe styczniowki
u nas wszystko ok.
chyba jutro pojadę te wyniki robić. bo co ja będę tak odkładać to i odkładać jak i tak to mnie nie ominie.
tylko muszę sie przejść do apteki po pojemniczek na siuśki ;-)
a objawy typu mdłości minęły jak na dzień dzisiejszy. zostały cycuchy i przyszły zaparcia :-(

marys to Ja chętnie sie zamieniam sie z Tobą ja Ci dam mdłości a TY mi dasz zaparcia :p

Ja tez nie mialam problemów z cerą a teraz coś wyskoczy od czasu do czasu !!!
Beatka będzie córa, zobaczysz :) nie ma innego wyjścia :p
Gladiolus ciązę mnogą szybko sie wykrywa, na pewno do 10 juz sie to wie !!!!

O ludzie, czy ciąza musi być taka męcząca??? senność, mdłości, brak siły itd, kiedy sie to skonczy :wściekła/y:

reklama
mamuśki ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jako mamuska styczniowa 2009 i 2011 czuje sie z wami zwiazana i zycze cudnownych chwil w ciazy i jeszcze cudowniejszego rozwiazania w styczniu 2012

Do góry