reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Ribi - ja mam na 29.01 i u mnie jest 16 tyg i 1 dzień, i zgadza się to z wyliczeniami lekarza, więc chyba ok. Dopytywałam claudię o suwak "porodowy", ale okazało się, że ma wcześniejszą datę porodu

reklama
A propos tematów piwnym, ja dzisiaj próbowałam z nim rozmawiać ale skończyło się na moim płaczu, on uważa, że nie mam większych problemów i, że mi sie w dupie poprzewracało i chyba nie myślałam, że będzie mi codziennie kwiaty kupował, a potem wyszedł, siedzę sama w domu i nie wiem co dalej

miałam odpisać Domi i zapomniałam..... :sorry: ehhh ta moja głowa. Ja przy swojej krzywej (badanej pryz Filipie, 4 lata temu) dostałam skierowanie od ginia na badanie, poszłam do laboratorium najnormalniej w świecie (tylko, ze wszystkie badania robiłam prywatnie) i one tam miały juz swoja glukozę. Jak to jest w nie prywatnych ośrodkach, nie mam pojęcia.

Co do obiadu u mnie dziś pulpety w sosie grzybowym z kasza gryczana.

U mnie glukozę musiałam zakupić sobie sama ok 3zł do tego pani kazała mi przynieść cytrynkę żeby to przeżyć :D i nie było złe a nawet powiem że mi smakowało bo miałam wielką mięsistą cytrynę i taki kwasiok sie zrobił że dla mnie mniam heheh

Czujecie już ruchy dziecka? Bo ja jestem w 17 tyg i nie bardzo coś czuję, a czytałam, że już chyba powinnam

Ja poczułam w 20 tygodniu pierwsze ruchy. Przy pierwszym dziecku ruchy czuć późno i jeżeli nie będziesz nic czuła do 25tygodnia to dopiero powód do zmartwień

Karotka- nieraz to przechodzilam, ale musisz byc twarda i bezwzgledna. ja walczylam kilka lat, przeplakalam wiele wieczorów wiele razy spalismy osobno, ale w zasadzie jest po mojemu...

Troszke nawiąże do picia piwa.....odkad sie znamy z moim mezem a to juz ponad 7 lat....Czesto wieczorem wychodzilismy na piwo zdarzalo sie nawet ze codziennie. Nie tylko by napic sie pysznego trunku ale spotkac sie ze znajomymi, odetchnac od codziennych obowiazków ,czasem zagrac w cos itd...... Uwazam wiec ze piwo jest dla ludzi......
Teraz tez z mezem wychodze wieczorami on na kilka piwek ja na kilka soczkow. Czesto sie zdarza tez teraz ze codziennie.
Moim zdaniem nie mozna zabronic mezowi spotykania sie ze znajomymi przy piwku....niech on tez ma cos dla siebie....Przeciez małzenstwo to nie zakłóte na rekach kajdany.... Nikt z Was nie napisał ze maz przychodzi pijany awanturuje sie itd wiec czemu sie złoscicie?????...Uwierzcie niech sie bawi poki dziecka jeszcze nie ma, potem bedzie inaczej zobaczycie sami....
Poki co dla faceta oderwanie jest to od codziennosci od naszych bolaczek,zmiennych nastrojów, problemów w pracy

Też znam się z mężem prawie 7 lat, i z roku na rok pije coraz więcej, codziennie zasypia piany, na wieczór nawet nie ma z kim pogadać bo obok zwłoki, najbardziej boli mnie to, że to on namawiał mnie na dziecko od kilku lat, ja się bałam jego picia, powiedział, że jak będę w ciąży to przestanie i że mnie bedzie na rekach nosil, i co, czuję się oszukana

Mój przyszedł i mnie wkurza jak zwykle, nienawidzę go wypitego, zachowuje się jak dzieciak i po minucie mam go dość, chcę tylko aby szybko zasnął. Niech se śpi na kanapie jak zawsze.

Dziewczyny to jak to jest bo moj termin porodu wedlug OM to 27 styczen a wedlug usg 22 styczen i mi powiedziano zebym wlasnie ten drugi termin brala pod uwage.To ktory mam wreszcie brac?Dodam tylko tyle ze przy pierwszym dziecku z OM mialam na 22 stycznia i nikt mi nie wyznaczal drugiej daty porodu wedlug usg i synek urodzil sie 21 stycznia.I dlatego jak mi powiedzieli na usg ze 22 stycznia to pomyslalam ze jest u mnie szansa miec dzieci z jednego dnia :))Ale juz teraz sama nie wiem co bardziej brac pod uwage.

Skąd mam mieć pewność, że przestanie jak dziecko się urodzi, skoro teraz nie może, to dlaczego miałby wtedy przestać

Dzięki za teks o ruchach dziecka, trochę się uspokoiłam ;)

reklama
Carri zupełnie się z Tobą nie zgadzam. Musisz rozróżnić picie piwa i zabawę a picie piwa i robienie komuś przykrości tym postępowaniem. Tak jak pewnie przeczytałaś nie jesteśmy heterami, które swoich facetów trzymają krótko i nie pozwalają na nic. Tutaj mówimy o nadużywaniu alkoholu...nazwijmy to po imieniu alkoholiźmie. O tym, że codzienne picie piwka doprowadza do stanu, że później to juz jest rytuał...Tak jak każda z nas pisze to picie naszych mężów sprawia nam przykrość, a większość z nas ma już doświadczenie z alkoholikami. Jeżeli tolerujesz codzienne picie "piwka" przez Twojego męża to Twoja sprawa tylko żeby później nie było że jedno piwko nie wystarcza...a dzień bez piwa to dzień stracony....to właśnie tak się zaczyna.

Do góry