reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Pogoda do bani, módlmy się o 20 stopni w słońcu, bo tego skwaru wytrzymać nie idzie, nawet nie można wyjść do sklepu, żeby nie spocić się:no:

reklama
Cześć Dziewczyny,
Witam wszystkie nowe mamuśki :) Ja dziś zrobiłam zakupy, posprzątałam i zrobiłam sobie pazury. Chciałam iść do kosmetyczki ale jest na urlopie,więc sama się wyskubię. :) Mam piękne malinowe pazury więc czuję się zadbana,ale powiem Wam szczerze, że mialam problem z malowaniem pazurów u stóp...ciężko się tak zgiąć.

Mam pytanie czy Wam też drętwieją ręce. Co noc budzę się z odrętwiałymi rękami...i nogi mnie bardzo bolą :( Co na to pomoże?

Dziś na obiadek ziemniaczki z koperkiem, mizeria i jajeczko sadzone :)

Ja już mam problem z zawiązaniem butów, heheh

mnie bolały nogi, ale przeszło mi to. Idę dokańczać obiadek - zupkę i mieszkanko ogarnąć

To co nas czeka zimą jak trzeba sie bedzie schylac i kozaki zapinac :-D narazie na bol nog nie narzekam chociaz kilka razy poczulam mocne skurcze w lydkach- ale poki co przeszlo.
Ja zawsze lubilam duzo czytac - ale teraz na wolnym po prostu pochlaniam ksiazki ;) jak bedzie cos godne polecenia to Wam podrzuce. a moze czytacie poradniki dla kobiet w ciazy itp? Ja mam w sumie dwie takie ksiazki- dostalam po kolezankach i od czasu do czasu zerkam. moge Wam polecic poradnik KAZ COOKE Ciezarowka przez 9 miesiecy ( wklejam link - moze sie uda- Ciężarówką przez 9 miesięcy. Przewodnik po ciąży i okolicach - Kaz Cooke - książki online - księgarnia internetowa Merlin.pl )
Nie jest to taki typowy poradnik ale ksiazka napisana z humorem i czasami mozna sie posmiac a jednoczesnie czegos dowiedziec.

Damqelle a co czytasz ???? Ja to ogólnie tez lubie czytac wiec moze czytasz cos co warto polecic pozniej komus :)
Ja zazwyczaj pochłaniam fantastykę, ale ogólnie nie pogardzę dobrą książką. Uwielbiam przesiadywać w bibliotece i nigdy nie wiem co wybrać. Z czasopism czytuję Bluszcz - i bardzo polecam kobietom z uwagi na ciekawe felietony i naprawdę dużo do czytania. a teraz skończyłam taki sobie kryminał "elektryczna mgła" i porwał mnie "malowany człowiek" P.Bretta - ale to już fantastyka

Gosiula mam tę książkę...dla mnie może być...chociaż faktycznie w niektórych momentach śmieszna :)
Nie czytam poradników dla kobiet w ciąży bo zaraz będę sie doszukiwała dolegliwości i chorób które by pasowały do moich objawów...a tak czuję się zdrowa i szczęśliwa :)

ziewczyny pospalam ponad 2 h, mialam dzisiaj stopy spuchniete i nie miescily sie do klapek.przez to z moja sunia bylam tylko siusiu na dworze a nie na dluzszym spacerku;/ byam u kolezanki ktora ma termin na 22 a rodzi od 3 tyg - tak sie meczy, od 3 tyg czop jej schodzi i ma skurccze, bardzo sie meczy, a kazdy ruch dziecka ją boli. no i uslyszala, że chlopaki nie spieszą sie na swiat, wiec i ja juz mam właczony film!!!! strasznie tyje jest mi coraz ciezej, a co to bedzie za 3 miechy??;/

Ja to czytam gazety typu "M jak Mama" i teraz na próbe kupilam "Dobra mame"....
A tak poza tym to lubuje sie w kryminalach naprzyklad Harlena Cobena, horrory Grahama Mastertona,S.Kinga, dokumetalne np:Cejrowskiego,sensacyjne typu Dan Brown, czasem Paulo Cohello

Co do nóg i skurczów póki co biorac rutinoscorbin nic mi nie dolega :)

reklama
Do góry