reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Witam Moje Drogie Panie:-)

Już od jakiegoś czasu czytam Wasze/nasze forum, ale jakoś nie miałam odwagi się odezwać. Ale w sumie miło będzie mi móc dzielić się z Wami tym, jak przeżywam swoją ciążę.

Też jestem styczniówką 2011. Termin mam na 5.01 wg USG i 4.01 wg OM. Mam tylko nadzieję, że uda mi się donosić ciążę do stycznia, bo nie chciałabym urodzić w grudniu.

Co do ogólnych wrażeń, to pierwszy trymestr nie był najprzyjemniejszy, bo nękały mnie mdłości. Teraz jest już dobrze. Poza tym, że szybciej się męczę, to czuję się normalnie.

Brzuszek już rośnie powolutku, ruchy czuję od tygodnia.

Na 16.08 mam wyznaczone USG i mam nadzieję, że już poznam płeć:happy: Ja marzę o córeczce, którą będę mogła stroić w piękne sukieneczki. Tatuś chyba wolałby mieć synka, z którym bedzie mógł bawić się klockami Lego i kolejką. Najważniejsze jednak, żeby wszystko z dzidzią było ok:tak:

Pozdrawiam i do następnego!:-)

reklama
Witam Kashyaa na naszym wątku :) co do dzidzi najważniejsze żeby była zdrowa. Ja też chciałam córeczkę , bo chcialam ją stroić,ale chyba będzie syn:) i mój mąż już się rozgląda za kolejk a dla dziecka....ach Ci nasi mężczyźni:)

Witaj Kashyaa,
tez dopiero wczoraj dolaczylam do naszego forum. Widze ze mamy termin na ten sam dzien:) ja tez mysle zeby tylko dotrwac do stycznia. Najwyzej w Sylwestra bede odpoczywac, bez zadnych atrakcji co by Malenstwa nie przestraszyc :)
Za dwa tygodnie mam usg i mam nadzieje ze sie dowiem juz czy chlopczyk czy dziewczynka :)

Witajcie nowe mamusie :)

Chyba wiosna tego roku obfitowała w łóżkowe igraszki ze względu na brzydka pogodę :) I zima długo była :) hi hi hi

A moje dziecię poszło z dziadkiem na rower więc mam chwile dla siebie :)

W sobotę jade na lotnisko po moich rodziców:) Będą w Polsce 3,5 tygodnia ale się cieszę:)

witamy Cię Kashyaa - wklej sobie suwaczek suwaczki.com ;-)

Ja dopiero wstałam, musiałam wypocząć w końcu - dzisiaj mam w planach siedzieć w domu , ale nie wiem czy ,i to wypali - już wiem że muszę iść do sklepu.....

Na razie się nie ruszam.
Mam dość rzeczy do zrobienia w domu

A na obiad ja chyba jem makaron ze szpinakiem i jajkiem a mój frytki i mielone :-)

Hej dziewczyny. Jednak okazało się, że lekarz pokreślił mi to moje l4, dał pieczątkę i powiedział, że przejdzie. Wysłałam do kadrowej, wcześniej do niej zadzwoniłam. Kurde mam nadzieję, że nie będzie problemów, chociaż mówiła, że jak jest wszystko i pieczątka to powinno być ok. Kurde a ja zastanawiam się, czy nie zacząć chodzić jeszcze do jednego lekarza, bo nie mogę zdecydować się, w którym Szpitalu chcę rodzić. Normalnie głupia jestem:/:wściekła/y: Ale cóż, może jutro pojadziemy nad morze z mężulem. Jak mu szef pozwoli mnie i synka wziąść:-). Pozdrawiam Wszystkie i dzięki za odpowiedzi.

Witam Dziewczyny! Ja już wstałam, dziś już drugii dzień L-4 i myślę co by tutaj zrobić...:eek: dziś wyluzuje bo mnie kręgosłup po wczorajszych porządkach boli...

Jakie pomysły dzis na obiad? bo nie wiem co zrobić.
Ja też już na zwolnieniu - ale sprzątać mi się nie chce, wczoraj cały dzień prasowałam zaległe. Uff... Mam nadzieję że trochę się wzmocnię bo chciałabym tyle zrobić a nie mam sił. Muszę też się zabrać za szycie i malowanie - bo potem już znów czasu nie będzie przez kilka lat :(
Ja wczoraj zrobiłam wyśmienitą ogórkową na golonce. Anka zjadła 3 talerze zupy a mąż całe mięso
dzisiaj knedle z morelami, a na jutro planuję kalafior i marchewkę na gęsto

reklama
Do góry