reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

klaudoos to musisz przetrzymać dzidzię żeby nie była o rok starsza :-) a tak swoją drogą masz już Sylwestra zaplanowanego :-D

nie podam ci wzoru jak się liczy tygodnie ciąży ale wiem że takowy jest

co do kłaków to wiem o czym mówisz mam beagla i się non stop leni....

reklama
Jeszcze mam pytanko. Jak tam u Was mamusie z "ochotą na małe bara bara" :-) bo u mnie jakoś kiepsko i myślałam, że po trzech miesiącach będzie lepiej a tu dalej nic. Czy to normalne.

hmmm.
u mnie bara bara raz na jakis czas tak tzn raz np na tydzien lub 10 dni, to tak fajnie ;) ale nie czesciej zwlaszcza ze mnie boli juz pod koniec

Ja ochoty prawie wcale nie mam ....
Tylko mąż by chciał częściej niż raz w tygodniu :-(

Ja swojemu powiedziałam, że nie mam ochoty i jakoś nic nie nalega. Pewnie do czasu. Ale on cały czas myśli że "uszkodzi dzidzię" i jakoś mam spokój. Ale mam nadzieję, że tak ochota przyjdzie w zimniejsze dni ;-)

Malutka - super, że wyniki są dobre:) Cały czas myślałam o Tobie:)

Jeśli chodzi o bara bara, to my mamy zabronione przez lekarza :-(Już abstynencja od 3 miesięcy:( Tzn. radzimy sobie w inny sposób, ale nie możemy się doczekać, kiedy zagrożenie minie i czy w ogóle...A ja mam ochotę straszną, hmm aż mnie ściska w dołku ;-)

Jutro idę do lekarza, to zapytam czy nie widzi przeciwwskazań. A juz się nie mogę doczekać, bo marzy mi się poznać płeć:) Także trzymajcie kciuki :) A jak wszystko będzie dobrze, to w piątek pojedziemy nad morze:) :happy: Oby tylko podróż szybko minęła i bezpiecznie:)

jak ja bylam na l4 w 2007 roku lekarz przy mnie trzykrotnie pomylil sie z wpisywaniem nipu i 3 razy wypelnil nowy druk, tamten przekreslil, ale wsystko zostalo u niego.

qrde dziewczyny jak Wy liczycie tygodnie ciazy? ja mam termin na 31.12/ 1.01 i wg mnie i mojego gina jutro zaczynam 20 tydzien. na suwaczkau mam koniec 18, jak to jest? ostatnio nawet liczylam w kalendarzu tygodnie od ostatniej miesiaczki (25.03) moj maz tez no i jak nic wychodzi te 20 tyg;)
no coz moze to za trudne dla mnie? hehe.
wlasnie posprzatalam mieszkanko- tylko mezus odkurzyl, bo ja nie mam sil walczyc z klakami mojej psiury :wściekła/y:

Ja też mam termin na 31.12 / 01.01 :D i też na suwaczku jest koniec 18 a u mojego lekarza 20 :) nie wiem jak to sie liczy heh. Ja mam z jakieś gazety takie kółko jak mają położne i sobie sprawdzam

kate1980 mam tak samo nie mam ochoty już nawet nie będę mówiła kiedy ostatnio to robiliśmy....jakaś masakra,ale każdy mówi że w II trymestrze się bardzo chce...więc czekam aż mnie najdą chęci :-)

Nie byłam, ale widziałam niedawno relację z targów we Wrocławiu, które były rok temu, i wyglądało to bardzo interesująco. Szczególnie jak ktoś był z dzieckiem to było wiele atrakcji dla malucha. Pozdrawiam.

dzięki za odp.:) hmmm... myślałam bardziej o tych targach pod kątem możliwości porównania różnych wózków i innych pierdółek dla dzidzi:-)

ja na bara bara kompletnie nie mam ochoty niestety i w sumie to ja nawet nie pamiętam kiedy myśmy baraszkowali ostatni raz, biedny ten mój mężuś, no ale jak na razie bardzo nie protestuje;-) też miałam nadzieje, że to minie, naczytałam się że w czwartym miesiącu ponoć ochota przychodzi ogromna, a tu kończy się 4 miesiąc i nic hehehehe

reklama
Dziewczyny, według suwaczka macie koniec 19 tygodnia. Jak jest 18 tydzień i 1 dzień, to już 19 tydzień, bo przecież jak jest 1 dzień, to jesteście w pierwszym tygodniu, jak jest 1 tydzień 1 dzień, to zaczynacie drugi tydzień itd.

Do góry