reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Witam się i ja:) Wszystkiego najlepsze z okazji Dnia Kobiet:) U nad nocka całkiem, cąłkiem ale rano maciusia bolał brzusio i było trochę płaczu...

Dziś tez chcę troche ogarnąć chałupkę i pójść na spacerek

madzia wrzuć tę instrukcję w przydatnych linkach-napewno się przyda a tu zaginie
gogi ja jutro szczepię na pneumokoki i 5w1, rota sobie daruję. Powiedz mi gdzie chcesz startować do żłobka? Ja chcę na Łukowej albo na Nowym Dworze (nie wiem jak sie nazywa ulica). Może coś doradzisz?:)
Gdzie robisz chrzciny w domu czy w knajpie?

Czesc Dziewczyny:)

i ja zycze WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU KOBIET....DUŻO PRZESPANYCH NOCY:-)

Jaostatnio na forum mam coraz mniej czasu:-( Bartus wczoraj caly dzionek nie spal, za to nocke przespał pieknie od 20 do 4.30:-) ciekawe jak dzis będzie.

joasiab u nas tez chyba jakis katarek sie przyplatal:-( tylko nie wiem jak rozponac czy to katarek z przeziebienia czy moze z powodu suchego powietrza w mieszkaniu. Odciagam mu ta frida to ta wydzielnika jest taka bialawo przezroczysta....a tez juz nie chce panikowac bo osttanio to co tydzien do lekarza latalam....

Witam się z rana mój maluszek własnie zasną i mam nadzieja że troszke będzie spał, bo mam troszkę do zrobienia przed spacerkim.
Ja również dołaczam się do zyczeń, a mój mały męzczyzna przesyła tym dużym i małym kobietką życzenia i łąkę tulipanów.
imagesCAU001JJ.jpg

Witam Was dziewuszki
Dzisiaj idziemy poszukać mebli :tak:
mąż nie chce z allegro, może coś na mieście znajdziemy niedrogiego

Dzięki za opinie, ja tylko przykładowo pokazywałam mniej więcej co bym chciała
w pokoju 3 na 5 metry dużo się nie zmieści
połowę zajmuje kanapa stolik i fotele

Ale jestem w szoku, że tak po prostu powiedział, że się ze mną zgadza

Widzę że nie tylko ja się wzięłam za sprzątanie, taki już nasz los kobitki:-) Poodkurzałam i pomyłam podłogi, jeszcze gary mi zostały i będzie można iść na spacerek.

Ribi ja szczepię w czwartek ale tymi standardowymi szczepionkami tyle tylko że wykupuję zamiast pełnokomórkową to acelularną na błonicę, tężec krztusiec. Będzie mnie to kosztowało jedynme 60zł. Na pneumokoki innym razem bo 3 ukłucia myślę że małej wystarczą jednego dnia. A Ty kupowałaś sama szczepionkę na pneumokoki?
Co do żłobka to ja uderzam na kłodnicką bo mam do niego jakies 5 min drogi na piechotę. A nad drugim to się jeszcze zastanowię. Co do chrzcin to też nie wiem czy robić w domu czy w knajpie, u nas będą tylko chrzestni i dziadkowie. A Ty gdzie robisz?

tak ,tak jestem jak najbardziej za....
Madzia wrzuc na odp.watek bo nam umknie:tak:
U Mnie noc ok.....bałam sie troche bo bylam sama...a przed wyjsciem m mi oznajmil ze ktos w nocy musial lazic po naszym polu bo siatka rozwalona-gora ktos przelazil i mialam schize..... a w dzien ,dzien wczesniej byli na polu i tego nie bylo ,rano poszli ii niespodzianka...dobrze ze pies sobie biega i podworko ogrodzone,choc jak ktos bedzie chciał to i na psa znajdzie sposob....

Wszystkiego Najlepszego Kobietki z okazji Naszego święta :-)

A ja dziś jestem taka szczęśliwa. Moje dziecię od dwóch dni nie ma gazów i puszcza bąki że ho, ho bez płaczu. A rano jest boska. Wstaje o 6 zje, narobi w majty i się cieszy i czeka na tatusia który wstaje z drugiego pokoju. Bawi się z nim a ja się kąpię. A potem cyc i do łóżeczka. Śpi a my jemy śniadanie. Potem się budzi i daje tatusiowi masę uśmiechów przed pracą. Potem ląduje w łóżeczku i próbuje zasnąć a ja szykuję obiad. Jak zasypiała to walneła tak głośnego bąka że się obudziła. Wchodzę a ona roześmiana. Zdejmuję majty ona się cieszy. Ubieram pampersa, uśmiech na twarzy i nagle trach i mega kupa. Ubieram pampersa, uśmiech na twarzy, bąk, zaglądam a tam siki. Mówię wam ryłam ze śmiechu bo ona to robiła z takim uśmiechem że szok. Ale w końcu znalazłam przyczynę kręcenia, musiało się jej odbić, zjadła i teraz chyba zasypia bo nie słyszę gaworzenia.
Dziewczyny jak tak będzie chociaż przez tydzień to ja nabiorę energii na pół roku :-)
A mąż okazyjnie kupił jakąś najnowszą Nokię dla siebie (mi zamówił kilka dni temu jakiś starszy model bo chciałam z klapką) i ten telefon robi super zdjęcia i kręci filmiki w jakości HD. Nie pytałam o cenę aby się nie wk.... ale podobno od mamy pożyczył kasę i jak sprzedamy nasze poprzednie telefony (bardzo fajne ale dotykowe) to odda jej siano. Akurat w to nie wierzę bo widziałam w portfelu trochę zaskórniaków (ale kto ich nie ma :-)).

Ale się rozpisałam, ale to ta energia. Idę potem na dwór chociaż trochę wieje. Aha przyszły mi ramki i sa super. Dziś będziemy odciskać stopki i rączki.
Dodałam zdjęcia więc napiszcie czy w końcu je widać.
Claudia - zobaczcie jak macie możliwość, meble w Gawinie. Ja tam kupiłam wszystkie jakie mam w domu i jestem zadowolona. Mam w małym pokoju mega szafę a kosztowała tylko 900 zł a to tanio w porownaniu z innnymi podobnymi w innych sklepach. Aha i w Jysk są czasem fajne promocje na meble.
Miłego Dnia Kobiet życzę.

reklama
Do góry