reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

"Strzykające", "przeskakujące" kolanka

Olga Z

Zaciekawiona BB
Miasto
teraz Łódź :)
Witam
Bardzo proszę o pomoc.
U mojej rocznej córci, praktycznie od 6 miesiąca życia bardzo dziwnie przeskakują kolanka. Gdy mała rusza nóżkami, część "łydkowa" głośno "wyskakuje z kolanka". Małej to nie boli, wcale nie odczuwa takiego przeskakiwania. Sądzę, że ruchowo córka rozwija się prawidłowo: sprawnie raczkuje, stawia już pierwsze kroki. Dodam, że dzieje się tak tylko z jej kolankami. Byłyśmy u 2 ortopedów z tą sprawą, ci, po usg i mojej opowieści, nie stwierdzili nieprawidłowości. Proszę upewnić mnie w tym przekonaniu, bo takie "pstrykanie" według mnie nie wydaje się być czymś prawidłowym. Będę wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam

reklama
Do góry