liliana111
Zaciekawiona BB
Drogie Panie. Mam pytanie czy któraś z Was ma dziecko ze stopniem niepełnosprawności? Jak się to wszystko załatwia? Jak długo się czeka na orzeczenie o stopniu?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Powinni powiadomic w jakiej formie przyjdzie dokument.Mi dali taka karteczkę gdzie było napisane gdzie i kiedy mam odebrac orzeczenie.A decyzja przychodzi listem, czy trzeba odebrać osobiście? Nie dostałam żadnej informacji na ten temat.
Można wiedzieć jaka Pani dziecko ma wadę wrodzona?liliana, to wszystko zależy, co lekarz wypisze, niestety komisje mają cudowny dar uzdrawiania dzieci, które praktycznie nie funkcjonują bez rodziców
Twój maluszek i tak wymaga Twojej opieki przez całą dobę, więc pewnie świadczenie dostaniesz, pytanie, na jak długo, czasem dają tylko na rok i za rok znowu zabawa w zbieranie papierków i komisje
Witam można wiedzieć jaka wadę wrodzona ma Pani dziecko?Moje dziecko ma 8 miesiecy i wadę wrodzoną oraz napięcie mięśniowe, co powoduje u niego późniejszy rozwój ruchowy. Lekarz, powiedział, żeby się starać o tą niepełnosprawność i i nasz rehabilitantka. A co ze świadczeniem pielęgnacyjnym? Jest szansa, że mogę coś takiego dostać?
Można wiedzieć jaka Pani dziecko ma wadę wrodzona?