@El.15 kurcze napisałam spory post, był do zaakceptowania przez moderatora a teraz zniknął
Poczytaj sobie jeszcze o lekarzach (polecam grupe na fb) i na spokojnie wybierzcie kogoś.
Pamietajcie tylko że lepiej poczekać kilka dni z gipsowaniem i zrobić to u dobrego specjalisty, który zna się na rzeczy, niż zagipsować Malucha w 2 dobie życia u ortopedy, który się na tym nie zna i zrobić to źle
Generalnie noworodki z SKS są przyjmowane prawie wszędzie w 1. kolejności i terminy są dość szybkie.
Jeśli chodzi o te załamania to totalnie Cie rozumiem, mi trochę pomaga myślenie o tym jako o wadzie, którą można zlikwidować niż o chorobie
postarajcie się też tak to przedstawiać najbliższemu otoczeniu, ważne jest wsparcie innych (ale nie na zasadzie użalania się nad Wami i załamywania rąk, tylko podnoszenia na duchu i pomocy)
Cześć
@moliwa
polecam Wam dziewczyny stronę interenetową Clubfoot support oraz przynależącą do niej grupe na fb CLUBFOOT SUPPORT POLAND. Znajdziecie tam sporo informacji o lekarzach, przebiegu leczenia itd
Warto to poczytać, zanim podejmiecie jakies decyzje w sprawie leczenia
@moliwa oj znam ten stres, czekanie na wyniki to było najgorsze 1,5 tyg mojego życia. 3mam za Was kciuki!