Czy ktoś ma doświadczenia z butami ADM ???
Co do wiedzy niektórych (podkreślam NIEKTÓRYCH) lekarzy w zakresie leczenia SKS, to z przykrością muszę stwierdzić że w Polsce, wiedza ta nie koniecznie jest zgłębiana o różnego rodzaju udogodnienia czy też nowości, które pozwalają skutecznie leczyć sks, a przy tym poprawiają komfort samego leczenia. Chcę powiedzieć, że niektórzy lekarze zatrzymali się na pewnym poziomie wiedzy i nie koniecznie drążą temat. Większość wiedzy zdobywam raczej z internetu (fora, grupy FB). My córkę zaczęliśmy leczyć praktycznie od urodzenia. Obecnie ma prawie 2 latka i stopa jest ok. Posiadamy szynę Mitchella oraz ruchomą szynę Doobsa. Szyna Doobsa, jest fajna, daje komfort dziecku (możliwość niezależnego ugięcia w kolanie) ,przyznać trzeba jednak że jest cięższa od klasycznej szyny i gdy córka była poniżej 1,5 roku to nie potrafiła w niej spać (lubi się wiercić, a Doobs był za ciężki).
Pozdrawiam.
Marcin.
My tez mamy szyne Dobbsa. Maly zaakceptowal ja od poczatku i bardzo dobrze sobie z nia radzil od poczatku szynowania. Nozki wygladaja super, po kontroli wszystko dobrze, po wadzie nie ma sladu.
ale jak komus sie mowilo ze Dobbsa uzywamy to nie spotykalo sie to z pochwala, bo tylko szyna sztywna to jest super. A nasz lekarz sam nam ja zaproponowa i nie zaluje ze korzystamy z niej