Milenka887: nasz synek to w bucikach wiosennych nawet dosyć idzie, o zimowych nie wspomnę, bo w ogole nie potrafi tak sie mu nóżki plączą ze nawet nie umie w zimowych ładnie stanąć, ale jednak najlepiej na boso się czuje. A jakie macie buciki dla synka? Normalne, zwykle czy z firmy typu Bartek? ☺
reklama
Milenka887
Fanka BB :)
My kupujemy normalne buciki adidaski tylko żeby miały twardy zapiętek
Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom
Witam
Nasze córka obecnie 6m-cy urodziła się z lewą stopką konsko szpotawa. Jesteśmy już po napięciu Achillesa jakiś czas temu i mamy zalecone noszenie szyny 20h na dobę. Niestety corcia jest na tyle ruchliwa ze buciki (bebax) spadają jej non stop z nogi zwłaszcza zdrowej. Poprawiamy je milion razy na dobe juz nie mówię o szynie która leci razem z butami. Boję się o nozke że nie będzie efektów leczenia czy ktoś z Was ma podobny problem. Pozdrawiam
Nasze córka obecnie 6m-cy urodziła się z lewą stopką konsko szpotawa. Jesteśmy już po napięciu Achillesa jakiś czas temu i mamy zalecone noszenie szyny 20h na dobę. Niestety corcia jest na tyle ruchliwa ze buciki (bebax) spadają jej non stop z nogi zwłaszcza zdrowej. Poprawiamy je milion razy na dobe juz nie mówię o szynie która leci razem z butami. Boję się o nozke że nie będzie efektów leczenia czy ktoś z Was ma podobny problem. Pozdrawiam
Milenka887
Fanka BB :)
Może jakaś grubsza skarpetki zakładać dodatkowo na tą nóżkę co bucik spada i może wtedy nie bd spadał niestety nie wiem jak wyglądają te buciki bo synek ma szynę Denisa Browna i w bucikach ma pasek który zapinany i do tego sznurówki więc nie da rady SB sciagnac
Właśnie z grubsza skarpetka jest gorzej i nawet w instrukcji butików pisze że muszą być cienkie skarpetki. Już się naczytalam o tych butach ze często spadają. I zastanawiam się co zrobić boję się ze stopka będzie wracała do deformacji co więcej jak masuje jej stopkę to często jej przeskakuja kosci bardzo nieprzyjemne uczucie pod ręką. Czy ktoś ma podobnie....
Karolcia213: doskonale wiem przez co przechodzisz. Mieliśmy identyczną sytuację z synkiem (też buty Bebax). Synek miał chorą prawą nozkę i z lewej buta zdejmowal natychmiast. Też poprawialam buty milion razy na dobę. W koncu pojechaliśmy do naszej Pani doktor i okazało się ze buciki są na synka za duze. Pani doktor obciela buciki (normalnie nożyczkami) i naprawdę bardzo dużo to dało gdyż bucik zaczął lepiej przylegac do nóżki dzięki czemu synek nie sciagal ich tak często. Wiadomo sciagal nadal ale to przez połowę razy mniej niż wcześniej. I tak jak mówisz zakladanie wiekszej ilosci skarpet nic nie da. Musicie zgłosić się do Waszego lekarza może coś poradzi, no i niestety trzeba to przetrwać. Na pewno dacie radę, a nagrodą za wytrwałość będzie piękna i zdrowa nożka Waszej córci :*
Karolcia213: nam jeszcze Pani doktor powiedziała ze gdyby synek nadal sciagal buciki to żebyśmy mu wycieli takie wkładki (to się nazywa fachowo wkładki z korka do butów. Kupisz to w obuwniczym sklepie albo może u szewca). Trzeba odrysowac ołówkiem (mniej wiecej bo potem sobie można dociac dokładniej jakby nie pasowało )środek bucika i wyciąć żeby zrobic taka normalna wkladke. Ale niestety u nas to nie pomogło więc zrezygnowałam z tych wkładek i poprawialam buciki nadal, ale naprawde po obcieciu ich przez naszą Panią doktor poprawianie zmniejszyło sie o połowę
Witam wszystkich jestem w 35 tc z badań prenatalnych wynika że córeczka ma stope końsko szpotawą ,strsznie się martwię jak to będzie
reklama
Sonia2017 witamy. Ta wadę daje się leczyć, masz jeszcze kilka tygodni i musisz zacząć szukać lekarza specjalisty w swojej okolicy. Poza tym dopóki dziecko się nie urodzi nic nie jest przesądzone. Może się okazać że to tylko ułożeniowe. Wiem ze informacja o wadzie dziecka jest szokiem i człowiek nie wie co ze sobą zrobić. Ale w tej chwili patrząc na córeczkę jak zdrowo rozwija się w pozostałych obszarach to myślę sobie dobrze ze to tylko to, bo można spokojnie leczyć. Głowa do góry.
Dziewczyny dawajcie znać po jutrzejszych wizytach, co tu taka cisza zapanowała
Dziewczyny dawajcie znać po jutrzejszych wizytach, co tu taka cisza zapanowała