reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stopa końsko-szpotawa

Sonia 2017 hejka domyślam się co musisz czuć ale spokojnie z własnego doświadczenia mogę ci powiedzieć że tak naprawdę nazwa tylko tak strasznie brzmi ale zobaczysz że wszystko bd dobrze mój synek urodził się z tą wadą ale obu nóżek i ja się dowiedziałam dopiero po porodzie a w ciąży nie wiedziałam i byłam załamana bo nie wiedziałam co to za wadą ale już po pierwszej wizycie u ortopedy który nam wszystko wytłumaczył i powiedział że to się leczy i że synek bd chodził uspokoiłam się ale tak to płakałam dzień i noc ale zobaczysz że wszystko będzie dobrze pozdrawiamy i trzymajcie się cieplutko[emoji4]

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My też mamy jutro wizytę. Martwię się, oby wszystko było dobrze, bo synek ma niecałe 15 m-cy i już od jakiegos czasu nie nosi szyny ;(

Mysia1992 będzie dobrze a gdzie się leczycie? My w Poznaniu a może zmiana na szynę Denisa Browna by coś dało te buciki nie spadają i wtedy na noc i na dzień na drzemki byście zakładali może zapytaj swojego lekarza o tą szynę ale będzie dobrze trzymam kciuki[emoji6]

Milenka887: My leczymy synka w Zakopanem :* Mamy szyne Tibax i butki Bebax, wszystko idealnie pasuje i synek już nie ściąga butkow, ale poprostu nie ma szans, żeby mu założyć szyne, bo jak zasypia od razu się odwraca na brzuszek i podkurcza nóżki, a jak próbuje go odwrócić momentalnie się budzi i płacze ;( nie ma szans już założyć chyba ma już dosyć tej szyny. Dawniej na sam widok zaczynał płakać ;( zobaczymy co sie jutro okaże. Odezwę się po wizycie ;*

Nasz synek też jak ma szynę to przewraca się na brzuch i tak śpi z podkurczonymi nóżkami i tak śpi na początku też się budzil płakał ale ja się nie poddałam i chyba zozrumial że musi być szyna ok ja też jutro po wizycie się odezwe[emoji8]

Milenka887: właśnie czasami mam wyrzuty sumienia czy nie za szybko się poddalam. Bez przerwy sobie zadaję to pytanie "a może trzeba było zakładac", ale z drugiej strony tak mi było szkoda synka. Wiem, że to byłoby tylko dla jego dobra, ale może wszystko będzie dobrze. Zobaczymy ;* pozdrawiamy wszystkich Rodziców dzieci i dzieciaczki z SKS :*

reklama
Witam. Jestem w 20 tyg. ciazy i właśnie dowiedziałam się że mój syn urodzi się z tym schorzeniem. W rodzinie u nikogo nie występuje ta wada. Żadnych wad genetycznych również nie ma. Na usg prenatalnych wyszlo ze nie ma prawdopodobienstwa by schorzenie było związane z jakimś zespołem genetycznym. Na biochemi rowniez nie jestem w grupie ryzyka. Jednak i tak klinika rutynowo kieruje na amniopunkcje. Czy ktoś z was robił zabieg gdy zdiagnozowano sks?
Drodzy rodzice ze Śląska (okolice Bytomia): Gdzie leczycie swoje pociechy? Proszę o polecenie dobrego ortopedy dziecięcego i rehabilitanta.

Ostatnia edycja:
Do góry