reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stopa końsko-szpotawa

Witam wszystkie mamusie :) w marcu urodził się nam synek z SKS obie nóżki. Teraz miał nacięcie ścięgien Achillesa i ostatni gips na 3 tygodnie. Mamy zlecelenie wykonania szyny i bucików, ale podobno tam się podaje rozmiar stopy, a nasz mały ma gips. Czy Wam lekarz zmierzył długość stopy zanim dał zlecenie na zrobienie bucików BEBAX? Z góry dziękuję za info

Pozdrawiam wszystkie dzielne brzdące :*

reklama
Tiramisu, nam lekarz mierzył stopy przy zakładaniu ostatnich gipsów i gdy jechaliśmy na ich zdjęcie, mieliśmy ze sobą buty i szynę.

proszę Was o wsparcie....Piszę pracę dyplomową na temat wpływu postaw rodziców na kształtowanie nawyków żywieniowych u dzieci. Jeśli Twoje dziecko jest w wieku przedszkolnym lub wczesnoszkolnym (klasy 1-3), wypełnij proszę anonimową ankietę. Kliknij na link i odpowiedz na kilka pytań. Nie zajmie Ci to wiele czasu a dla mnie będzie cennym źródłem informacji.
Dziękuję!
Ankieta - Kształtowanie zachowań żywieniowych dzieci

dziękuję za info, zadzwoniłam w końcu do lekarza kazał zmierzyć w gipsie i odjąć centymetr, ciekawe co z tego wyjdzie ;)..

Maciejko30 ankieta się nie otwiera

pozdr

Tiramisu, dziękuję za zainteresowanie ankietą ale w ciągu 1,5 dnia miałam ponad 150 ankiet więc zakończyłam badania wcześniej, niż przypuszczałam.
Pisałam wcześniej, że mój Maciek nie chce chodzić......wreszcie zaczął!!!!!!!! Ma 1 rok i niespełna 5 miesięcy no i nareszcie postawił pierwsze kroki. Póki co stawia nieśmiałe kroki i nie są to jakieś wielkie trasy ale już samodzielnie potrafi przejść pokój. Szybko śmiga trzymając nas za palec. Po prostu czuje się chyba bezpieczniej. Cieszę się i ulżyło mi bo niebawem (5/06) czeka nas wizyta kontrolna. Pozdrawiamy.

hey dziewczyny, a macie jakieś sposoby, żeby buciki (bebax) nie ściągały się, bo naszemu maluchowi co jakiś czas trzeba je poprawiać niestety.. lekarz nam powiedział, żeby stosować skarpetki z abs, ale może macie jeszcze jakiś patent? Boję się, że przez to stopy nie utrwalą się w odpowiedniej pozycji.
maciejko30 GRATULUJĘ, masz jedno zmartwienie z głowy :)

Tiramisu, jeszcze nie mam z głowy, bo dopiero za tydzień mam obronę ale dzięki!
Co do bucików, to nie pomogę. My mamy zwykłą szynę ze skórzanymi butami, wiązanymi na sznurówki. Buty dokręcane są do szyny "motylkami" i też mamy wieczny problem, bo Maciek tłukąc nogami po szczebelkach łóżeczka, obluzowuje zapinki i szyna spada. Sporadycznie, ale czasem tak się zdarza. Dobrze, ze zakładamy ją tylko na noc. Jesteśmy świeżo po kontroli i doktor powiedział, że stopa układa się prawidłowo. Wszystko w najlepszym porządku. Cieszymy się bardzo! Pozdrawiamy.

Witam, moją mała Oliwka dostała dziś szynę Denis Browna z bucikami i niestety dostała obrzęku prawej stopy i nie wiemy co teraz zrobić, but ustawiał lekarz. Czy miał któs podobne problemy?

Hey ampul82
nasz synek nie miał obrzęków, jedynie zaczerwienienia, pewnie najlepiej skonsultować z lekarzem, zależy na ile duży jest obrzęk, może warto kupić jakąś maść i stosować. Jest w internecie takie opracowanie metody Ponsetiego, gdzie sam autor metody zaleca obciąć skarpetkę w miejscu palców, żeby kontrolować przepływ krwi i ułożenie palców. Myślę, że to ważne.

Ja mam pytanie do mam, które już jakiś czas borykają się z problemem. Znalazłam świetne jak na moje oko buciki firmy Markell Tarso Shoes, które są stosowane głównie w USA, czy któraś z was korzystała z nich? Bo nasze Bebaxy nie nadają się do niczego..

Pozdrawiam

reklama
Do góry