reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Hej.
O matko a co tak dzisiaj pusto? Pewnie każdy korzysta z pięknej wiosennej pogody. Ja jeszcze jutro do pracy i dwa dni wolnego :).
Brzuch mnie boli, tak jak na okres :( ale to chyba normalnie i mdli mnie.

reklama
Mnie tez tak bolal. Jeszcze czasem cos zaboli ale juz nie tak czesto, takze sie nie denerwuj Anke. Zawsze mozesz sobie no spe wziac :) mdlu powiadasz? :) to juz Cie dopadaja objawy ciazowe :-D

Witam się w poniedziałkowy poranek :-( jak te weekendy szybko lecą :-( u mnie za oknem słoneczko ładnie świeci i zastanawiam się czy rowerkiem do pracy nie jeździć, ale ranki jeszcze chłodne i mi łapki zmarzną od trzymania kierownicy :-p
Domikcw biedulko, może mleczko z cyca masz mało treściwe i dlatego jej nie wystarcza, tak miała moja koleżanka i jak przeszła na NAN lub bebiko to mała od razu spała po kilka godzin a nie godzine :tak: trzymam kciuki :tak:
Marzen Twój wykres piękny kciuki zaciśnięte :tak: mój wykres na pewno nie ciążowy bo gin. by zauważył ciąże na wizycie jak mi USG robił, niestety to torbiele :-(
Myniu ja w sobotę półtora piwka sobie wypiłam ;-)
wczoraj dostałam od cioci trawę na balkon (sztuczną) i wiecie jak super wygląda :tak: przynajmniej nie jest zimno w nogi od tych płytek, wstawię Wam zdjęcie wieczorkiem bo w pracy nie mam jak:-(
Czarnooka kochana co tam u Ciebie :confused:
Sailor widzę, że Ty na @ też czekasz:-( u mnie cykl ma już prawie dwa miesiące :angry:
Różniczka i Bzibziok nadal macie tak dużo pracy :confused:
ja dzisiaj idę do szefowej poprosić o podwyżkę, trzymajcie kciuki, chociaż na pewno usłyszę, że bardzo chętnie by mi dała ALE nie ma pieniędzy :wściekła/y:
pozdrawiam wszystkie dziewczynki i życzę miłego dnia :-)

edit
a więc byłam u szefowej dałam jej pismo, przeczytała po czym powiedziała, że się zastanowi, czyli potrzyma mnie dłużej w niepewności i powie, że bardzo chętnie ale nie ma środków na podwyżki (przypominam, że pracuje w państwówce, a dokładniej w jednostce samorządowej)

Ostatnia edycja:
no hej hej...
na weekend tu tradycyjnie pusto.
Przy takiej pogodzie nie dziwota:-)
Ja ciagle poza domem,slonce dziala na mnie tak pozytywnie ze moglabym tylko na dworze przebywac.

troche pogubilam watki co u kogo...musze w koncu nadrobic...moze wieczorem?? bo dzisiaj planuje wziac sie za ogrodek.

ciekawe co u naszej Agnieszki?!

Witam się w ren piękny, słoneczny, ciepły poranek:)
Zaraz Was doczytam z trzech ostatnich dni ( o zgrozo;)).
My byliśmy na weekend (przedłużony bo w pt rano wyjechaliśmy) u moich rodziców. A w czwartek na zakupach cały dzień, tak, że jak wróciliśmy wieczorem to nie miałam sił już pisać. Zerknęłam tylko na zdjęcia Agacyndkowego gniazdka i do spania:) Mieszkanko bardzoo fajne:))

Asitko odn tego hsg mój gin stanowczo twierdzi,że warto zrobić przed badaniem test na chlamydię, a nie wszędzie robią. Jeżeli jest się zarażonym można przez to badanie wpuścić usttrojstwo w jajowod, jajniki i do macicy a wtedy kaplica :-)

Asitko ja się pod tym podpisuję. Ja musiałam zrobić całą bakteriologię, nie tylko chlamydię. Gin zleciła mi cały wymaz. Dzięki temu spokojnie szłam na badanie, że nic mi się nie "rozsieje":)

Myniu gratuluję, jakże punktualnej @!!!:) na medal może się nie spisała ale nie jest najgorzej:) teraz tylko odliczać dni do wylotu do S.:)
Anke cieszę się, że wizyta u gin udana:) mam nadzieję, że zaczęłaś w końcu wierzyć i tryskać radością! cudnie:)

Sihayko masz świetnego gin. :tak: włąśnie o te badania chodziło,żeby nic się nie rozlazło dalej. :tak:
Asitko wydaje mi się,że @ mnie szybko nie nawiedzi. Trochę poplamiam ale to jest 1 kropla dziennie. W razie czego mam dupka i wezmę jak za tydzień nie będzie @

Noelle super, że przepływy w porządku, czyli nie ma się czym martwić. Dzieciątko ma urodę po mamie i też drobniutki:)
Domik tulę kochana:)Na pewno z każdym dniem będzie lepiej. Spróbuj to co dziewczyny Ci pisały. Ja nic więcej nie pomogę, bo też będę równie zielona we wrześniu jak Ty;) Jedynie mogę Cie uściskać przekazując jak najwięcej sił i cierpliwości.

A odnośnie cierpliwości i nerwów przy dziecku - jak nasze emocje odczuwają takie malizny to Wam później opowiem - wierzyć się nie chce!;)

Marzen &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za cykl:)
Asitko trzymam kciuki żeby z podwyżką się udało:) i czekam na zdjęcie trawki:) chętnie zobacze jak taka wygląda na balkonie:)
No i u Ciebie jak i u Sailor kciuki za @ dziewczyny!!

ufff... nadrobiłam Was:)
to teraz Wam napisze o tych emocjach:)

Dla przyszłych i już obecnych mam:
Miałam kiedyś na rehabilitacji kilkumiesięcznego(bodaj miał 5mc) Tymonka. Mama zawsze była obecna na sali w trakcie ćwiczeń i pewnego dnia mi opowiada, że mały spadł jej trzy dni temu z łóżka; nic mu się nie stało ale oczywiście ona się przestraszyła na całego, zdenerwowała, na szczęście mały popłakał chwilkę i się uspokoił.
Ale do sedna... otóż mama opowiadając mi to na tyle przeżywała sytuację na nowo, zmienił jej się tembr głosu, że Tymek zaczał od razu płakać!! Jak skończyła i zmieniłyśmy temat - jak ręką odjął, cisza. Potem jeszcze w trakcie zjęć mama dwa razy powiedziała coś a propos "wypadku" i mały znów jak na zawołanie ryk. W końcu poprosiłam żeby nic w temacie nie mówiła i już było ok:) a to było kilka dni po upadku.. i kwestia tylko tego, że mama przeżywała a dziecko czuło jej negatywne emocje w trakcie opowiadania:)
Więcej mogłabym przytoczyć takich przykładów, ale ten był/jest taki najbardziej trafny i "widoczny":)
Dlatego kochane życzę Wam wszystkim i sobie mnóstwo spokoju i cierpliwości przy dzieciaczkach:)

Sihaya a tego w szpitalu przed badaniem drożności nie mogą mi zrobić???? bo nie wiem czy mam iść prywatnie, a to wystarczy powiedzieć, ze bakteriologie chce mieć zrobioną czy jakieś szczegóły trzeba podać bo ja jestem zielona w tym :confused: i ile to kosztuje mniej więcej :confused:
Noelle to super, że przepływy OK :tak:
Sailor to trzymam kciuki żeby ta @ jak najszybciej nas odwiedziła :tak:

reklama
Asitko nie pamiętam ile za to płaciłam:( ale nie były to jakieś kosmiczne ceny. Miałam robione w sumie: wymaz z pochwy i posiew w kierunku uraplasmy i chlamydii oraz cytologię.

Przed badaniem w szpitalu Ci tego nie zrobią, bo muszą mieć czas w lab na wyhodowanie ewentualnych bakteryjek:) Przy przyjęciu do szpitala ja już musiałam mieć wyniki na izbie przyjęć.

znalazłam jakiś rachunek z posiewu na ureapl. i 50pln. Najlepiej zadzwoń do swojego labo i zapytaj o ceny żeby się móc przygotować odpowiednio:)

Ostatnia edycja:
Do góry