reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
Cześć Dziewczyny :)

ale się rozgadałyście, normalnie masakra ;p tyle do przeczytania ;)

Pati ogromne gratulacje !!!!!!! :))

szkoda, że nie mogę napić się winka :( ale wyznaję zasadę, że w ciąży ani kropli alkoholu. Gorzej jak ktoś nie uprzedzi, że jest w cieście alko.
Co do kuchcenia, to ja lubię gotować, ale piec nie bardzo umiem, dopiero uczę się ;p, niestety często mi coś nie wyjdzie :-/

O wadze nawet nie mówcie hehe, nie mam hopla na tym punkcie, nic z tych rzeczy, ale w ciągu ostatnich 2 lat przytyłam jakieś 8 kg :-/ wszystko idzie mi na brzuch i pupę. Fajnie jakby w ciąży szło tylko w brzuszek, niekoniecznie ze względu na wagę, ale fajnie wyglądają takie ciężarne, że są szczupłe i mają tylko brzuszek :). A mi pewnie pójdzie we wszystko hehe

to i tak długo ja przez 4 miesiace przytyłam 7 kg :) chodź dawno sie nie warzyłam to teraz nie wiem jak tam stoje :)
lece na kąpiel potem jeszcze zajrzę:tak: tylko nie rozpisywać mi sie za bardzo :-D żebym nie musiała tyle czytać ;-):-p

Wy ciężarne kochane przyszłe mamuśki nas tutaj ofluidkowac bardzo proszę :)
czary i matry i fasolka będzie :)
w czerwcu bo tera posta mam :D i sie dziołchy ze mnie śmieją ;p

Czarni :) postaramy sie... mój dzisiaj na nocke idzie wiec bede siedziec jak wroce z pracy laptopo i do wyrka :)

Grzanka, przykro mi, że @ przyszła :(

Kobietki powiedzcie mi, jak beta pokazuje tydzień ciąży to jest to tydzień odkąd jest zarodek czy od ostatniej miesiączki?
Chcę jutro po południu/wieczorem powtórzyć test i myślałam, żeby iść na betę w czwartek albo sobotę tak żeby móc powtórzyć po 2 dniach, ale Mój mówi, żeby poczekać, że zaś schizuję i sama nie wiem..

Łoooooooo dziewczyny co za rozmowy :-D majtki na klatce, drinki :-D:-D:-D

Na samym początku chciałam pogratulować Pati :tak: dwóch kreseczek. Powiem wam, że jest zajeb.... jednym słowem. Czarni czarodziejka jak tralala zaczarowała tą liste.
Co do clo, to też jestem zdania, że przecież nie można przez niego poronić, no bez jaj... nikt by tego nie brał. Bliźniaki owszem jest większe rzyyko. Ja jednak mam nadzieje, że skoro już byłam w ciąży z bliźniakami, to mnie nie przydaży się 2 raz pod rząd;-) To musiałby być niezły zbieg okoliczności.

Co do malibu, to pamiętam jak z koleżanką obruciłyśmy buteleczke, póki się siedziało i piło to było ok, ale jak się wstało to nagle jakby młotkiem w głowe... ścina z nóg jak cholera.

Ja dzisiaj nie miałam żadnego obiadu. Męża ni ma, to sobie zrobiłam jajecznice. Co do tycia w ciąży, to ja uważam, że owszem jak ktoś będzie się obżerał słodyczami, fastfoodami etc, to przytyje bardzo dużo, bo metabolizm w ciąży jest 2x wolniejszy, ale jeśli jej się normalnie dla dwoch, a nie za dwóch, to będzie ok. słyszałam, że do końca 4 miesiąca powinno się przytyć coś do 1,5 kg, ale nie wiem jak to jest. Ja przytyłam do 8 tygodnia 3 kg, ale miałam ogromny apetyt przez ten dhupaston, w nocy potrafiłam wstawać po coś do jedzenia. Ssanie nie odstępywało mnie na krok.

Czarni a Ty nie masz żadnych skutków ubocznych po tym dhupastonie? Nie tyjesz. Ja też troche puchałam, bo woda mi się zatrzymywała, ale po 1,5 od odstawienia wszystko zeszło. Ważę teraz 52,5 przy wzroście 165 cm, chciałabym jednak 50kg ważyć -kiedyś ważyłam 49, ale osiągnięcie takiej wagi już chyba jest niemożliwe. I tak jak Agacynda pisała ruch daje bardzo wiele, ja jak przestałlam go mieć odrazu przytyłam....

Kobietki powiedzcie mi, jak beta pokazuje tydzień ciąży to jest to tydzień odkąd jest zarodek czy od ostatniej miesiączki?
Chcę jutro po południu/wieczorem powtórzyć test i myślałam, żeby iść na betę w czwartek albo sobotę tak żeby móc powtórzyć po 2 dniach, ale Mój mówi, żeby poczekać, że zaś schizuję i sama nie wiem..

No przyszła, a już była nadzieja bo takie cyrki z piersiami od lutego miałam a tu dupa.. ;( no smutno i przykro ale żyje sie dalej ... przynajmniej nadal wiem że w suknie ślubną wejdę ... :)

kurde nie wiem jak jest z tą betą...:eek: może dziewczyny będą wiedziały

A co jest z Matyjasową, wróciła już od tego lekarza? Matyyyjasowa odezwij się.

Kto ze mną testuje? Chyba monika i Grzanka tak? Jak tam się czujecie dziewczyny? Ja wczoraj zaobserwowałam plamkę na bieliźnie i tyle, potem już nic. Dzisiaj głowa mnie ćmi cały dzień, i od 3 dni mam mega wzdęty brzuch.... :szok: Pamiętam, że w ciąży miałam okropne wzdęcia i parcie na pęcherz też... aaaa znowu sie nakręcam...

reklama
Sorry, to groszek chyba ze mną testuje. Dzisiaj jestem tak leniwa, że nawet mi się nie chcę tej listy szukać...

Chwile może mnie nie być.. ide pozmywać

Do góry