reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Kochaniutkie bardzo bardzo Wam dziękuję za słowa otuchy. Wiecie najgorsze jest to, że moja Mama umarła za granicą i nawet jeszcze nie było pogrzebu więc najgorsze przede mną. No i to czekanie na przywiezienie Mamy. Nie życzę Wam abyście kiedykolwiek przez to musiały przechodzić. Ale już koniec smutów...

Ja tez się zgłaszam do konkursu :-D

Mmm - możesz mi pokrótce opisać jaka jest Twoja sytuacja.

Ja po3 dniach brania luteiny dostałam od razu @ w poniedziałek idę na USG aby sprawdzić czy jest jajeczko. Trzymajcie kciuki :)

Mellisa ja mam ten sam problem wysoka prolaktyne po obciazeniu i dostalam leki Bromergon i zaczynam go brac od nastepnego cyklu. Lepiej pogadaj o tym z lekarzem!
Narzie spadam poprzytulac sie z kochany jutro tu zagladne z rana

aha i zapisuje sie na ten konkursik oczywiscie!!!

czy ten bromergon jest na jajeczkowanie ?? czytałam na roznych forach ze jesli zwykła prolaktyna jest ok a druga [odwyzszona to nie trzeba tego leczyc...do lekarza na pewno z tym jeszcze pójde i badanie powtórze ale narazie jestem za granica w polsce dopiero koło pazdziernika bede ...

nikiforka
bardzo mi przykro z powodu takiej straty:-( trzymaj się dzielnie!

ja tak sobie myślę,że jak nie wyluzuję to w życiu nie zajdę w tą ciążę...

Witam wszystkie staraczki :) Jestem nowa na forum. Razem z mężem podjęliśmy decyzję, że jesienią zaczynami jeden z przyjemniejszych etapów małżeństwa, tzn. staranka ;) Od razu niestety zaczęły się schody :/ Zdiagnozowano mi PCOS, ale mam dobrego i rzetelnego lekarza, dlatego już 14 września czeka mnie zabieg laparoskopijnego nakłuwania jajników w celu umożliwienia owulacji w tych moich jajnikach, które są pełne pęcherzyków. Zaraz potem zaczynamy intensywne starania o maluszka. Jestem dobrej myśli, bo wiem, że ten zabieg przynosi chyba najszybsze efekty w nieszczęsnym zespole PCOS. Tak więc "łączę się" myślami z dziewczynami, które już zaczęły staranka albo zamierzają to zrobić w najbliższym czasie. Mam nadzieję, że wspólne, kobiece oczekiwanie oraz późniejsze testowania pomogą nam jakoś przejść tę - oby jak najkrótszą - drogę. Witam na forum jeszcze raz i pozdrawiam zwłaszcza obecne-przyszłe-mamusie ;)

bromergon jest na zbicie prolaktyny. przy za wysokiej może nie być owulacji albo może być b.późno w cyklu.

ja owulace mam ale wlasnie bardzo poźno dopiero o k 29-31dc ale faz lutealna jest ok bo ok 14 dni, tak czy siak do lekarza pójde,
u mnie te hormony szleja to po tabletkach, po co ja to cholersto jadłam....

Melissa, a jaką miałaś tą prolaktynę?
w tym cyklu miałaś owu późno, fakt, ale wykres wygląda ładnie. przy za wysokiej prolaktynie zwykle temperatura w pierwszej fazie cyklu bardzo skacze, na wykresie są takie zęby- a u Ciebie jest ładnie płasko.

ja tez kiedyś miałam owu nawet w 26-28dc (a prolaktynę miałam wręcz b.niską, ot taka uroda), wyprostowałam to castagnusem i ziołami, bo chemicznych lekarstw nie lubię, jeśli tylko mogę staram się być 'naturalna'.

reklama
Witam wszystkie staraczki :) Jestem nowa na forum. Razem z mężem podjęliśmy decyzję, że jesienią zaczynami jeden z przyjemniejszych etapów małżeństwa, tzn. staranka ;) Od razu niestety zaczęły się schody :/ Zdiagnozowano mi PCOS, ale mam dobrego i rzetelnego lekarza, dlatego już 14 września czeka mnie zabieg laparoskopijnego nakłuwania jajników w celu umożliwienia owulacji w tych moich jajnikach, które są pełne pęcherzyków. Zaraz potem zaczynamy intensywne starania o maluszka. Jestem dobrej myśli, bo wiem, że ten zabieg przynosi chyba najszybsze efekty w nieszczęsnym zespole PCOS. Tak więc "łączę się" myślami z dziewczynami, które już zaczęły staranka albo zamierzają to zrobić w najbliższym czasie. Mam nadzieję, że wspólne, kobiece oczekiwanie oraz późniejsze testowania pomogą nam jakoś przejść tę - oby jak najkrótszą - drogę. Witam na forum jeszcze raz i pozdrawiam zwłaszcza obecne-przyszłe-mamusie ;)
witaj Bakteria w naszym skromnym gronie staraczkowym:-) mam nadzije ze zabieg sie uda i że szybko zajdziesz w ciąże:-)

Melissa, a jaką miałaś tą prolaktynę?
w tym cyklu miałaś owu późno, fakt, ale wykres wygląda ładnie. przy za wysokiej prolaktynie zwykle temperatura w pierwszej fazie cyklu bardzo skacze, na wykresie są takie zęby- a u Ciebie jest ładnie płasko.

ja tez kiedyś miałam owu nawet w 26-28dc (a prolaktynę miałam wręcz b.niską, ot taka uroda), wyprostowałam to castagnusem i ziołami, bo chemicznych lekarstw nie lubię, jeśli tylko mogę staram się być 'naturalna'.

prolaktyne miałam 17,300ng/ml a po obciazeniu 198,200 wiec ponad 10razy wyższa

Do góry