reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
oh emilchen,milo z twojej strony ze tak wierzysz i wspierasz ale ja to sie tak w kazdym cyklu oszukuje i jestem naiwna.po prostu znow sie nie udalo i nie uzalam sie tu nas soba.wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazuja bo beta nie wyszla,test nie wyszedl,plamienie ktore mam jest takim jakie zaczyna @ wiec co tu jeszcze gdybac.szkoda po prostu ze nie wyszlo.tak sie cieszylam na ten miesiac bo akurat wakacje(ktore tez niestety powoli dobiegaja konca)i za bardzo o tym nie myslalam.fajnie spedzilam czas,duzo zalatwilam w polsce.no i szkoda(choc z drugiej strony sie ciesze0 ze ten cykl taki krotki byl.No i jaki mam suwaczek robic???zawsze mialam 27-28

Nikiforka bardzo wspolczuje :-( trzymaj sie jakos, Twoja Mama napewno duchowo bedzie Cie wspierac.

aslowik78 - oby udalo sie szybko z tym uporac, szkoda ze musialo sie pojawic akurat przy takich ladnych planach

mazia89 - jak dobrze ze wszystko idzie w dobrym kierunku zycze duzo zdrowka i spokoju dla Ciebie i dzidzi :-)

A u mnie @ sie rozkreca i chyba na wieczor sie w pelni pojawi, tylko niech za dlugo nie gosci.

Nikiforka bardzo wspolczuje :-( trzymaj sie jakos, Twoja Mama napewno duchowo bedzie Cie wspierac.

aslowik78 - oby udalo sie szybko z tym uporac, szkoda ze musialo sie pojawic akurat przy takich ladnych planach

mazia89 - jak dobrze ze wszystko idzie w dobrym kierunku zycze duzo zdrowka i spokoju dla Ciebie i dzidzi :-)

A u mnie @ sie rozkreca i chyba na wieczor sie w pelni pojawi, tylko niech za dlugo nie gosci.
czyli ja,wisienka i ty zaczniemy razem nowy cykl chyba.ktos jeszcze?

Wisienko niestety nie jestem wróżką i nie potrafię przewidzieć kiedy zajdziesz w ciążę, ale chcę Ci powidzieć że Twoje cykle wyglądają bardzo ładnie- bardzo wyraźna różnica między fazą niższych i wyższych temperatur, 14-dniowa lutealna, tylko pozazdrościć kochana. nie ma czegoś takiego jak 'za niskie tempki', ważne jest o ile rosną po owulacji, u Ciebie jest duża różnica i są piękne, wyraźne dwufazowe cykle.
śluz płodny nie musi wyglądać jak jajo, wodnisty też świetnie spełnia swoją fukcję. masz wystarczającą liczbę dni z takim śluzem, żeby plemniki przetrwały.
ogólnie- żadnego powodu do zmartwienia, uwierz, bo na npr to ja się dobrze znam :-)

czyli ja,wisienka i ty zaczniemy razem nowy cykl chyba.ktos jeszcze?

W grupie razniej ;-) pierwszy raz od dlugiego czasu ciesze sie na widok @ i po raz ostatni na dlugi czas :-p pozniej bedzie mnie denerwowac hehe.

A jak jest z tym mierzeniem tempki najlepiej z rana tak? Pierwszy cykl chyba tak bez sprawdzania sprobujemy najwyzej pozniej bede mierzyc.

A jak jest z tym mierzeniem tempki najlepiej z rana tak? Pierwszy cykl chyba tak bez sprawdzania sprobujemy najwyzej pozniej bede mierzyc.

Najlepiej z rana tylko za ja mierze o 7:30 i nie wiem czy to nie za pozno:eek: do tego dzis rano zauwazylam ze mi bateria siada w termometrze i teraz nie weim czy innym nie zamieszam tym bardziej ze czekam na owu:eek:

Najlepiej z rana tylko za ja mierze o 7:30 i nie wiem czy to nie za pozno:eek: do tego dzis rano zauwazylam ze mi bateria siada w termometrze i teraz nie weim czy innym nie zamieszam tym bardziej ze czekam na owu:eek:

Dzieki za podpowiedz :-) to ja bym musiala o 6 tylko w weekendy bedzie ciezko :cool: bo spioch jestem trza bedzie budzik nastawiac:-p. Nie znam sie na tym zbytnio ale chyba inny moglby namieszac raczej...

eijf ale wisienka chyba ma dopiero 8 dpo, jeszcze nie zaczyna nowego cyklu, chyba że coś przeoczyłam :sorry:
Co do tej nadziei, nie chcę żadnej z Was nakręcać, ale naprawdę wychodzę z założenia, że doppóki tempki nie spadną to jest nadzieja.

reklama
ja prolaktyne miałam ok , tylko ta drugą prolaktyne z obciązeniem mam nie tak, musze jeszcze przeczytac na necie o co to chodzi,
narazie mam małe plamienia takie,lekko brazowe wiec pewnie @jutro przyjdzie lub pojutrze, raczej nie bede juz testoowac...
Mellisa ja mam ten sam problem wysoka prolaktyne po obciazeniu i dostalam leki Bromergon i zaczynam go brac od nastepnego cyklu. Lepiej pogadaj o tym z lekarzem!
Narzie spadam poprzytulac sie z kochany jutro tu zagladne z rana

aha i zapisuje sie na ten konkursik oczywiscie!!!

Do góry