reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
wlasciwie juz chyba nowy suwak musze zakladac...liczac nowy cykl ale chyba jutro zrobie,niech sie rozkreci...poza tym jak mam taki krotki cykl to musze od razu po zakonczeniu @ dzialac na wszelki wypadek.choc jakie ja mam szanse na to ze sie uda...
szkoda ze nie moge co mc bety robic bo tak jest najlepiej.nie snuje sie tak przypuszczen tylko na czas wie i mozna sie psychicznie nastawic na porazke

nie wiem czy wiesz, ja się sporo naczytałam na forach różnych że bete powinno się powtórzyć za parę dni. Jeśli będzie rosła to ok. Wielu dziewczyną, po paru dniach rosła. A Twoja @ zaczęła się, a raczej to plamienie, nie jest przesądzone że to @, może dopiero się zagnieżdża, poczekaj aż się krew pojawi, obserwuj swój @.

nie wiem czy wiesz, ja się sporo naczytałam na forach różnych że bete powinno się powtórzyć za parę dni. Jeśli będzie rosła to ok. Wielu dziewczyną, po paru dniach rosła. A Twoja @ zaczęła się, a raczej to plamienie, nie jest przesądzone że to @, może dopiero się zagnieżdża, poczekaj aż się krew pojawi, obserwuj swój @.
no zobacze cos sie bedzie jutro dzialo bo na razie wiecej brazowego sluzu(ale tak sie czesto rozkreca) a poza tym takie cuda sie raczej nie zdarzaja bo i beta nie wyszla i @ sie zaczela ha ha.szkoda tylko ze cykl taki krotki po raz pierwszy a mialam takie ladne regularne bo 27-28dniowe.Lekarz mowil ze wszystko jest ok tylko jak cykl jest krotszy niz 22 dni albo trwa 22 to juz troche gorzej.jak cos to jutro suwaczki zaloze itd

wlasciwie juz chyba nowy suwak musze zakladac...liczac nowy cykl ale chyba jutro zrobie,niech sie rozkreci...poza tym jak mam taki krotki cykl to musze od razu po zakonczeniu @ dzialac na wszelki wypadek.choc jakie ja mam szanse na to ze sie uda...

Takim pesymistycznym myśleniem nie zajdziesz szybko. Myśl pozytywnie, nie chcesz aby dziecko Twoje Wasze było smutne, jak już będziesz a Ty jeszcze o tym nie będziesz wiedziała. Ja po pierwszym miesiącu się załamałam, ale podniosłam się, wiem że będę mamą. Każda z nas będzie, tyle że trzeba w to wierzyć a nie się załamywać. Wiem łatwo jest mówić, ale ja też to przeszłam :tak:. Trzymajcie się kochane, a za rok z wózeczkami będziemy chodzić

no zobacze cos sie bedzie jutro dzialo bo na razie wiecej brazowego sluzu(ale tak sie czesto rozkreca) a poza tym takie cuda sie raczej nie zdarzaja bo i beta nie wyszla i @ sie zaczela ha ha.szkoda tylko ze cykl taki krotki po raz pierwszy a mialam takie ladne regularne bo 27-28dniowe.Lekarz mowil ze wszystko jest ok tylko jak cykl jest krotszy niz 22 dni albo trwa 22 to juz troche gorzej.jak cos to jutro suwaczki zaloze itd

Ja tam cały czas mam nadzieję, a próbowałaś choć przez jeden miesiąc dać sobie na tak zwany luz, nie myśleć o tym, jeśli nie spróbuj

Takim pesymistycznym myśleniem nie zajdziesz szybko. Myśl pozytywnie, nie chcesz aby dziecko Twoje Wasze było smutne, jak już będziesz a Ty jeszcze o tym nie będziesz wiedziała. Ja po pierwszym miesiącu się załamałam, ale podniosłam się, wiem że będę mamą. Każda z nas będzie, tyle że trzeba w to wierzyć a nie się załamywać. Wiem łatwo jest mówić, ale ja też to przeszłam :tak:. Trzymajcie się kochane, a za rok z wózeczkami będziemy chodzić
wiesz ja nawet teraz zalamana nie jestem a moje myslenie jest tu raczej nie pesymistyczne a realistyczne.Ciesze sie ze zrobilam badania i nie musze sie co do niektorych rzeczy zastanawiac.Na razie wykrylam jedno cos i bede szla w tym kierunku probujac to rozwiazac.zaluje ze w NL ale zobaczymy co powiedza.Jak powiedza ze nic nie da sie zrobic to bede radzila sie lekarzy w pl bo slyszalam ze mozna na to zaradzic.podobno nie tak latwo zbic te anty tpo ale mozna dzialac by nie przeszkadzalo to zajsc w ciaze.poza tym nie bede miala juz takich nadzieji starajac sie skoro wiem ze cos mi przeszkadza ale starac bede sie starala.szkoda tylko bo ostatnim razem bedac w pl pare mc temu zaczelam myslec o staraniach(w kwietniu) i myslalam ze do tej pory to juz gruby brzuch bede miala...No ale i tak sie ciesze ze zaczelismy sie starac rok wczesniej niz planowalismy

reklama
Do góry