reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
wiesz chyba szybciej ten Czarnobyl, bo jak wojny były to też Ci ludzie ogromny stres mieli

Ciekawe od czego zależą te róznice w cenach.
Masz rację dla nas sex to tylko dodatek do miłości tzn jest ważny ale przecież czasem chcemy sie tylko poprzytulać a nie od razu na całość, oczywiście jak zbliża się owu to apetyt na miłosne igraszki jest wiekszy.
A jak do Ciebie mówi synek partnera? Ciociu?

Też się zastanawiam skąd takie różnice w cenach.
Jego syn mówi do mnie po imieniu, tak jakoś ustaliliśmy, dziwnie się czułam bym jako ciocia tym bardziej że każda moja koleżanka to jego "ciocia".
Dziś doszłam do wniosku po jego wypowiedzi że w sobotę chyba ciężko będzie go do domu odwieźć bo on wcale tam nie chce wracać. On by wolał mamę odwiedzać a być z nami. Obiecałam mu że przyjedzie do nas na święta Wielkanocne i dostanie wymarzoną wyrzutnię do samochodzików ale on stwierdził że to strasznie długo i on wcale nie chce prezentów od zająca tylko woli zostać jeszcze u nas. Coś czuje że z każdą taką wizytą u nas będzie ciężko bo on rośnie, coraz więcej rozumiem.

Zamówiłam ziółka (poprosiłam koleżanke o zakup) tak więc muszę dołaczyć do Ziołopijek!

te moje 1 to gorzkie są, ale mi tam smakują;-) pychotka....
kochana a co ty tak z tymi lekarzami wystrzeliłaś, aż do tylu się zarejestrowałaś(to na te bliźniaczki;-))
pewnie że pyszne ja gdyby mi powiedzieli że mam pić najgorsze świństwo a to pomoże zajść w ciążę to bym piła bez grymasu na twarzy :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
no ja raczej też:-)

Olkale napisz mi jeszcze raz dokładnie jakie hormony powinnam zrobić i w jakim to dniu się robi bo chyba muszę się w końcu wybrać

prolaktyna
LH
FSH
TSH
estrogeny
te?

Słońce
2-3 dc:
najważniejszy FSH i LH
dodatkowo: estradiol, testosteron, androstendiol, DHEAS, SHBG, 17-OH-progesteron,
prolaktyna z obciazeniem

ok owulacji - tj. 13-15 dc:
mozna zrobić: progeteron, estradiol, FSH, LH

ok 7-8 dpo:
progesteron i prolaktyna

tak będę robiła badania w tym cyklu, robię wszystkie

Jego syn mówi do mnie po imieniu, tak jakoś ustaliliśmy, dziwnie się czułam bym jako ciocia tym bardziej że każda moja koleżanka to jego "ciocia".
Dziś doszłam do wniosku po jego wypowiedzi że w sobotę chyba ciężko będzie go do domu odwieźć bo on wcale tam nie chce wracać. On by wolał mamę odwiedzać a być z nami. Obiecałam mu że przyjedzie do nas na święta Wielkanocne i dostanie wymarzoną wyrzutnię do samochodzików ale on stwierdził że to strasznie długo i on wcale nie chce prezentów od zająca tylko woli zostać jeszcze u nas. Coś czuje że z każdą taką wizytą u nas będzie ciężko bo on rośnie, coraz więcej rozumiem.

Zamówiłam ziółka (poprosiłam koleżanke o zakup) tak więc muszę dołaczyć do Ziołopijek!
wiesz byście mogli się starać go odebrać od matki tylko że to długo trwa, trzeba by zebrać opinie od opiekunki zerówki, psychologa pedagoga no i oczywiście dobrą pani lub pana adwokata znaleźć nie wiem czy wam doradzać o staranie sie o niego tylko że mu bedzie ciężko a Wam coraz ciężej po tych wizytach.
Druga strona medalu to taka że dzięki niemu możesz zajść w ciążę i nawet nie wiedzieć kiedy:-). Tylko żal małego:-( bo taka matka

Kochane jak ja się cieszę z tej wstęciuchy @ jutro 3 dc i idę na badanka:-D a od przyszłego tygodnia monitoring i cały zestaw wizyt u lekarzy...obym się nie pogubiła w tym wszystkim:-D
Notatki musisz robic;-)
wiesz chyba szybciej ten Czarnobyl, bo jak wojny były to też Ci ludzie ogromny stres mieli
Ja obstawiam na modyfikowana zywnosc!:happy:

dziewczyny co słychać u nanusi, nie widziałm od niej posta...no ale ja nie nadrobiłam wszystkiego:zawstydzona/y: nie dałam rady:sorry:
Nie bylo jej dawno - ja czytam zawsze wszystko od desko do deski;-):tak:
HDG znieczulenie miejscowe podanie kontrastu dozylnie i sprawdzenie czy jajowody sa drozne (usg albo RTG) jak niedrozne to laparoskopia dopiero.
NIe dozylnie tylko docipnie:-D

nie nie, u mnie są jak najbardziej drożne, ja ziółka w następnym cylku, dla mnie najgorsze że je sie pije bez cukru:eek:chyba że są same w sobie słodkie
Dla mnie to tez problem!:eek:
syrop malinowy chyba tak dobrze przeczytałam, nim można osłodzić :sorry:
Ale syrop ma przeiez w sobie cukier, nie?

Słońce
2-3 dc:
najważniejszy FSH i LH
dodatkowo: estradiol, testosteron, androstendiol, DHEAS, SHBG, 17-OH-progesteron,
prolaktyna z obciazeniem

ok owulacji - tj. 13-15 dc:
mozna zrobić: progeteron, estradiol, FSH, LH

ok 7-8 dpo:
progesteron i prolaktyna

tak będę robiła badania w tym cyklu, robię wszystkie

:szok:Matko Boska skąd tego tyle :szok: lekarz Ci kazał czy sama chcesz?

robisz to wszystko prywatnie czy na NFZ ?
Boja raczej prywatnie na NFZ jak byłam ostatnio u lekarza to nawet morfologii mi nie chciała zlecić :laugh2:

maćku kiedyś czytałam że ziołka jak dosładzać to tylko miodem ale czy to ma wtedy jakiś sens może żeby była fasolka to lepeij gorzkie pić?

super, ale grono Nam się powiększa:tak:

szkoda teo dzieciaczka... ciekawe jak by był u Was na stałe, a nie na wakacjach czy by zycie nie spowszedniało, bo teraz to się staracie, zeby mu było dobrze:tak:

kochana a co ty tak z tymi lekarzami wystrzeliłaś, aż do tylu się zarejestrowałaś(to na te bliźniaczki;-))

no ja raczej też:-)
lopop ja szukam takiego co by mi pasował...nie chcę partacza, bo mi szkoda czasu jest...już straciłam kilka miesięcy...zobaczę, który z nich mi najbardziej podpasuje, bo ja już trochę wiem o leczeniu niepłodnosci;-) to im wystawię oceny:-D i wybiorę jednego na stałe...:tak:

reklama
lopop ja szukam takiego co by mi pasował...nie chcę partacza, bo mi szkoda czasu jest...już straciłam kilka miesięcy...zobaczę, który z nich mi najbardziej podpasuje, bo ja już trochę wiem o leczeniu niepłodnosci;-) to im wystawię oceny:-D i wybiorę jednego na stałe...:tak:
no ja wiem tylko że czasem (a tak było u mnie) jeden poprawia drugiego i wtedy zgupieć można bo i tak nie wiesz który dobrze mówi.
A wszyscy to prywatnie czy na NFZ też któryś?

Do góry