reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
ciekawe jak to jest że jedni od razu a drudzy troszkę później, naczytałam się wczoraj o tym ile to różnych rzeczy musi się stać w naszym organizmie żeby do tego doszło że :szok:, to na prawdę cud :sorry:
tak tylko kiedyś z tak 50 lat temu to ludzie co sexik to ciąża a teraz to chyba zależy od rozwoju cywilizacyjnego bo przecież nie którym nic nie dolega a i tak nie mogą zajść

tak tylko kiedyś z tak 50 lat temu to ludzie co sexik to ciąża a teraz to chyba zależy od rozwoju cywilizacyjnego bo przecież nie którym nic nie dolega a i tak nie mogą zajść

pewnie tak i to sporo os tego zależy bo tyle w koło tej chemii i wszystkiego

zastanawiam się właśnie nad ziółkami wzmacniającymi tylko nie wiem czy to powinno się pić przed zajściem chyba tak co :eek:

Erba wiesz ja sobie jednak chyba też odpuszczę bo też czuję że niepotrzebnie się nakręcam :-( pożyjemy zobaczymy wolę się pozytywnie rozczarować :tak:
no twardzielka silna wola:-D:-D:-D 8 dni przed wcześnie, ale przynajmniej testa juz nie masz to diabeł nie kusi;-)

Czy mogesie skromnie dołączyć :-)
Jestem mamą dwójki bombli,w maju biorę ślub z mym narzeczonym,marzymy o wspólnym maluszku,może w tym roku jeszczesie uda :-)
cześc karcia84 witam w gronier staraczek

to tak jak ja a od tego siedzenia w domu i braku kontaktu np ze sklepami to chodzę po domu i wyglądam jak zombi bo mi się nic nie chce :-D a tu jeszcze tylko 3 dni lenistwa :-(

tak się właśnie zastanawiałam czy Wy BBowiczki jesteście zwolenniczkami pracy w ciąży czy nie, bo ja właśnie się zastanawiałam tak że gdybym zaszła to na pewno nie będę chodzić do pracy bo to w końcu czas dla mnie no ale co tu robić z wolnym czasem otóż właśnie Forum BB i wszystko jasne :-)
ja zdecydowanie idę na L4 jeżdże autem i mam duzo stresów wpracy...to ma być czas dla mnie i fasoliny na lepsze poznanie...a poza tym trzeba odpocząć przed nowymi obowiazkami:-D

:-) dzięki :-) właśnie się zastanawiałam czy on nie mówił, że do 25 dc (a nie 24dc) i coś mi świta, że chyba jednak do 25 dc (bo 10 dni się bierze) :tak:
ja mam brać dupka od owulki przez 10 dni...

nom wtedy to i ja pewnie ten test zrobię chociaż w zeszłym m-cu też się napaliłam i pojechaliśmy kupić testa i jak tylko do domu wróciłam to dostałam @ :-(nawet nie zdążyłam go zrobić więc się uchował ;-)

kurde, to tak jak u mnie..... nawet nie zdazylam zrobic bo @ dostałam wiec czeka teraz na swoja kolej....;-)

to tak jest zazwyczaj...jak psycha puszcza to @ przyłazi...no wyjatkiem był miniony cykl...mimo bety negatywnej @ nie przyszła
..
Kurcze,tak myślę nad tymi ziółkami...
Chciałabym też już je pić,ale nie wiem które (bo w sumie nie wiem,jaka jest przyczyna niezaciążania) i tak po głowie mi chodzą te na drugą fazę cyklu... Ale jeśli z nimi nie trafię,to ... nie zaszkodzą mi jakoś? :zawstydzona/y:
Agutka ja polecam mieszankę 1, bo ona uniwersalna bardzie jest...ja też do końca nie wiem co u mnie nie gra i właśnie na wyregulowanie ją piję:tak:

maćku ja również trzymam kciuki:tak:
przeczytałam właśnie tą opowieść co któraś dziewczynka zapodała na wcześniejszej stronie i się popłakałam...:zawstydzona/y: tyle lat starań, cierpienia...życie jest okrutne:-( ja nie mam jakoś ochoty już na nic...zawisłam gdzieś w próżni i nie potrafię zrobić kroku na przód:-(

oj kochana widze, ze dziś u Ciebie trochę gorzej...dziś ,żle, juto nowy dziń bedzie i nowa nadzieja ...jeden dzień gorszy drugi lepszy:tak: ostatnio Ty mnie pocieszałaś, dziś ja Ciebie próbuję...nie trać wiary i nadzieii dla Nas słoneczko zaświeci:tak:

zrobiłam teściora ale nic jedna krecha, tak mnie korcił i już, ale jeszcze się łudzę że zrobiłam za wcześnie:-(
brawo;-) zdecydowanie za wcześnie....:tak:

Witam !!:-)
Ja dziś czekam na @ na razie jej nie widać .
no i żeby nie przyszła

aśka dzisiaj prl bez obciążenia . Z obciążeniem miałam w lipcu i jakoś ginek nie wysłał mnie juz po miesiącu czy dwóch do sprawdzenia jak reaguję na bromka więc stwierdziłam , że sama pójdę u mnie badania bez obciążenia kosztuje 22 zł i wyniki będą jutro a wtedy musowa wizyta tylko tym razem u nowej pani
Super ...cieszę sie, ze się zmotywowałaś:tak:

Ja tez tego nie robie. Po prostu nie potrafie sie przemoc. I nie bardzo rozumiem, co ma do tego zaufanie?:eek:
Ale wcale nie uwazam, ze to cos zlego i nikogo za to nie potepiam:no:
ważne, zeby obojgu odpowiadało to co sie dzieje i oboje akceptowali to, a przedewszystkim obojg ma to sprawiać przyjemność i kręcic

Kochane jak ja się cieszę z tej wstęciuchy @ jutro 3 dc i idę na badanka:-D a od przyszłego tygodnia monitoring i cały zestaw wizyt u lekarzy...obym się nie pogubiła w tym wszystkim:-D
wczoraj dostałam bromka 0,5 tabl 2 razy w tyg, bo moja prolaktyna w normi ale w górnej granicy, tak asekuracyjnie, no i Duphaston po owulce...

stresik w jakim żyjemy i tempo życia wpływa na hormonki....niezdrowy tryb życia, kiedyś nie było tylu udogodnień, a teraz samochód, pralka, telewizor, komputer...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
jesteś w końcu Kochana bo już się stęskniłam :-p

mała dygresja: czy w mieszance przeciwko poronieniom owoc róży tj. te suszone glutki czy jakiś sproszkowany bo ten gostek na allegro ma takie glutki :sorry:

aśka dzisiaj prl bez obciążenia . Z obciążeniem miałam w lipcu i jakoś ginek nie wysłał mnie juz po miesiącu czy dwóch do sprawdzenia jak reaguję na bromka więc stwierdziłam , że sama pójdę u mnie badania bez obciążenia kosztuje 22 zł i wyniki będą jutro a wtedy musowa wizyta tylko tym razem u nowej pani

Tak drogo! :szok:
U mnie z obciążeniem 16 zeta.
Na pewno będziesz mieć dobre wyniki.

Ja tez tego nie robie. Po prostu nie potrafie sie przemoc. I nie bardzo rozumiem, co ma do tego zaufanie?:eek:
Ale wcale nie uwazam, ze to cos zlego i nikogo za to nie potepiam:no:

Ja nie potępiam dziewczyn które tego nie robią i każdą szanuję, nie jestem też jakimś zboczuchem. Tylko myślałam że mało która to robi a jak poczytałam na forum to doszłam do wniosku że większość TO robi. Ja osobiście uważam również że to nic złego ale nie do przesady, od czasu do czasu choć szczerze to rzadko się to zdarza u nas obecnie. Co do zaufania do mężczyzny to oczywiście połaczyła bym to z uczuciem, nie wyobrażam sobie abym mogła to zrobić pierwszemu lepszemu facetowi a kiedyś wogóle nie wyobrażałam sobie że mogła bym to zrobić. Ale zmieniło się to bo M to pierwszy facet kórego tak naprawdę kocham i ufam mu.

jesteś w końcu Kochana bo już się stęskniłam :-p

mała dygresja: czy w mieszance przeciwko poronieniom owoc róży tj. te suszone glutki czy jakiś sproszkowany bo ten gostek na allegro ma takie glutki :sorry:
No jestem...pracuje sie kochana i to duzo ostatnio:wściekła/y: a Ty leniu****esz...zazdroszczę, ale już sobie też zaplanowałam trochę wolnego przed starankami, po zabiegu (w przyszły piatek) poprosze o trochę wolnego Panią dr...;-) tak myślę na razie...choć to niezbyt wsakzane raczej u mnie, moja szefowa sie zezłosci na mnie...

stresik w jakim żyjemy i tempo życia wpływa na hormonki....niezdrowy tryb życia, kiedyś nie było tylu udogodnień, a teraz samochód, pralka, telewizor, komputer...
wiesz chyba szybciej ten Czarnobyl, bo jak wojny były to też Ci ludzie ogromny stres mieli
Tak drogo! :szok:
U mnie z obciążeniem 16 zeta.
Na pewno będziesz mieć dobre wyniki.

Ja nie potępiam dziewczyn które tego nie robią i każdą szanuję, nie jestem też jakimś zboczuchem. Tylko myślałam że mało która to robi a jak poczytałam na forum to doszłam do wniosku że większość TO robi. Ja osobiście uważam również że to nic złego ale nie do przesady, od czasu do czasu choć szczerze to rzadko się to zdarza u nas obecnie. Co do zaufania do mężczyzny to oczywiście połaczyła bym to z uczuciem, nie wyobrażam sobie abym mogła to zrobić pierwszemu lepszemu facetowi a kiedyś wogóle nie wyobrażałam sobie że mogła bym to zrobić. Ale zmieniło się to bo M to pierwszy facet kórego tak naprawdę kocham i ufam mu.
Ciekawe od czego zależą te róznice w cenach.
Masz rację dla nas sex to tylko dodatek do miłości tzn jest ważny ale przecież czasem chcemy sie tylko poprzytulać a nie od razu na całość, oczywiście jak zbliża się owu to apetyt na miłosne igraszki jest wiekszy.
A jak do Ciebie mówi synek partnera? Ciociu?

reklama
Do góry