reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranie sie, wczesne objawy

reklama
Napislam do mojego lekarza zob co mi odpisze.
Panie Doktorze mam pytanie czy jak odstawiam luteine to moze.mi sie spozniac do 2-3 okres? Czy powinien sie pojawic odrazu po odstawieniu?
To w takim razie czekam na wieści czy przyszła.

Trzymam kciuki aby jednak nie przyszła małpa.

Napislam do mojego lekarza zob co mi odpisze.
Panie Doktorze mam pytanie czy jak odstawiam luteine to moze.mi sie spozniac do 2-3 okres? Czy powinien sie pojawic odrazu po odstawieniu?
Ta informację najpierw dostaniesz w Internecie kochana.

Pozostało czekać do jutra jeśli nie będzie okresu mimo bólu brzucha to polecam zrobić test ciążowy.

Jeśli jesteś w ciąży to wiadomo okres nie przyjdzie.

Nie. Ja czytałam na Internecie że jak nie ma ciąży to okres może przyjść nawet w trakcie jej zażywania lub niemal od razu jak tylko przestaniesz ja zażywać.

Jeśli luteina by miała opóźnić miesiączke to dlaczego jest też lekiem który można podawać kobietom które mają nie regularne cykle ( podaje się luteine na wyregulowanie cyklu).

Gdyby luteina opóźniala @ to by nie mogła byś stosowana na uregulowanie cyklu.

Rozumiem to działanie i zobaczymy gdyby nie to że boli mnie brzuch typowo na okres to bym miała więcej nadziei ale ja z ma ten ból i pewnie w nocy stanie się to na co nie czekałam [emoji58] ale tak na logikę muszę się mojego lekarza zapytać bo mam 28 dc kazał odłożyć po 10 dniach czyli u mnie wypada 27 dzień już bez tabletki i skoro ona mi opóźnia @ to moje cykle się przesuwają i stają się o wiele dłuższe bo jutro będę mieć już 30 dc więc moja wyliczona owu sie przesuwa... A po to chodziłam na monitoring żeby zobaczyć czy wszytko jest na czasie a teraz się przesunie
Nie. Ja czytałam na Internecie że jak nie ma ciąży to okres może przyjść nawet w trakcie jej zażywania lub niemal od razu jak tylko przestaniesz ja zażywać.

Jeśli luteina by miała opóźnić miesiączke to dlaczego jest też lekiem który można podawać kobietom które mają nie regularne cykle ( podaje się luteine na wyregulowanie cyklu).

Gdyby luteina opóźniala @ to by nie mogła byś stosowana na uregulowanie cyklu.

Rozumiem to działanie i zobaczymy gdyby nie to że boli mnie brzuch typowo na okres to bym miała więcej nadziei ale ja z ma ten ból i pewnie w nocy stanie się to na co nie czekałam [emoji58] ale tak na logikę muszę się mojego lekarza zapytać bo mam 28 dc kazał odłożyć po 10 dniach czyli u mnie wypada 27 dzień już bez tabletki i skoro ona mi opóźnia @ to moje cykle się przesuwają i stają się o wiele dłuższe bo jutro będę mieć już 30 dc więc moja wyliczona owu sie przesuwa... A po to chodziłam na monitoring żeby zobaczyć czy wszytko jest na czasie a teraz się przesunie
Dlatego luteina nie ma takiego zastosowania żeby opóźnić miesiączke.

Jak masz test w domu to zrób jutro z rana test lub idź na betę bo z testami bywa różnie.

Ja nie robię testów bo mam nieregularny okres może nawet się zjawić po weekendzie tak jak w poprzednim cyklu na 38dc A dzisiaj mam 32dc. Dlatego się wstrzymuje.

No rozumiem ale dziwne to jest bo jak dostanę okres jutro to opóźni mi o 3 dni to też bezsensu
Dlatego luteina nie ma takiego zastosowania żeby opóźnić miesiączke.

Jak masz test w domu to zrób jutro z rana test lub idź na betę bo z testami bywa różnie.

Ja nie robię testów bo mam nieregularny okres może nawet się zjawić po weekendzie tak jak w poprzednim cyklu na 38dc A dzisiaj mam 32dc. Dlatego się wstrzymuje.

reklama
No rozumiem ale dziwne to jest bo jak dostanę okres jutro to opóźni mi o 3 dni to też bezsensu
Kochana życzę Ci abyś nie dostała tego okresu.

Ale jak dostaniesz to nie mam pojęcia dlaczego przyszedł opóźniony mimo brania luteiny gdzie jak nie ma ciąży to luteina wywoła wtedy okres. Dla mnie to dziwne.

Do góry