reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

A wiesz może jaki jest koszt insyminacji w prywatnej klinice?
Dzień dobry dziewczyny, dziś 13dc a owulacji dalej nie ma. Coś jest nie tak, zazwyczaj do 13dc owulacja była. Muszę to skonsultować z lekarzem. Wczoraj dzwoniłam do kliniki w sprawie inseminacji. Mam już datę konsultacji. Muszę lecieć do Polski w ciągu niecałych 2 tygodni.
@xPola jak u Cibie? Dalej bolą jajniki? Monitoring miałam w zeszłym cyklu i owulacja była w 11dc
@agness będziesz powtarzać betę?

Ja u reszty dziewczyn? Kiedy testujecie?

reklama
Ja chodzę do lekarza który jest ordynatorem w szpitalu I mojej koleżance zrobił insyminacje na oddziale nie musiała nic płacić. Mam nadzieję że nic się nie zmieniło I też będę mogła z tego skorzystać. Jeśli będzie taka konieczność a mam ciągle nadzieję że nie bedzie[emoji4]
Sama inseminacja 700zl ale dobrego dochodzą koszty badań 500zl i konsultacja z usg 200zl jeżeli będzie potrzeba zrobienia drożności jajowodów to kolejne pare stówek

Ja chodzę do lekarza który jest ordynatorem w szpitalu I mojej koleżance zrobił insyminacje na oddziale nie musiała nic płacić. Mam nadzieję że nic się nie zmieniło I też będę mogła z tego skorzystać. Jeśli będzie taka konieczność a mam ciągle nadzieję że nie bedzie[emoji4]

A czy koleżanka miała drożność jajowodów przed czy tylko sama inseminacja?

Mi też już badali drożność choć do insyminacji jeszcze się nie szykuje. Ale mam brzydka blizne po wyrostka więc było duże prawdopodobieństwo zrostów. Może u Ciebie nie mają takich podejrzeń i dlatego nie zlecają hsg.

Drożność zwiększa szanse zajscia w ciążę o 20-30%. Wiec warto ja zrobić.
Pytam bo jak wczoraj dzwoniłam się umówić to powiedziano mi, ze nie zawsze drożność jest konieczna i ze lekarz zdecyduje ale wszędzie gdzie pytam to dziewczyny miały drożność w pierwszej kolejności robiona

reklama
To prawda. Mówią też że nawet jeśli są tam jakieś niewielkie zatory to samo badanie A dokładnie kontrast podawany pod ciśnieniem może je odblokować.
Dokladnie tak. Mi gin mowil ze zrosty powstaja w wyniku przebytych stanow zapalnych i infekcji. A ja mialam ich sporo. I myślę że skoro w Naszym przypadku mamy już dobre wyniki nasienia, owulacja jest a ciazy nadal brak to ze moga byc po prostu niedrozne jajowody. Tak myślę. I ide do gina niedlugo zeby z Nim gadać o tym. Bo On mi kazal jeszcze czekac pare cykli, ale kurde na co? Po droznosci tez pare cykli trzeba czekac, wiec wole zrobic ja teraz, gdzie czuje ze znowu dopada mnie jakas infekcja[emoji19] a nie zrobia mi drożności jak jest cos nie tak, wiec najpierw musze sie podleczyc a to znowu leci kupa czasu na to

Do góry