reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

reklama
Hej dziewczyny
U mnie 32 dzień cyklu i teoretycznie jutro powinna przyjść @. Jak na razie cisza w sumie nie czuję się jak przed miesiączką, tym razem zamiast standardowego bólu na miesiączkę bardziej pokuwał mnie jajnik z którego była owu, zero zmian na buzi,od tygodnia boli mnie tylko biust .
Przypomnę że to 2 cykl z Clo i Duphastonem.
Jak @ nie przyjdzie jutro to będę testować ale jakoś czuje że to nie mój miesiąc..
Jestem już myślami na urlopie,zaszalelismy i zaraz po świętach lecimy na Majorke nabrać trochę dystansu i zrelaksować się na maxa!
Pozdrawiam Was!

Trzymam mocno kciuki żeby @ się nie pojawiła[emoji4].
Dziewczyny a czy do tej pory udało się którejś zajść w ciążę już w pierwszym cyklu z CLO I dphastonem?

Hej! Przeczytałam wszystkie strony i stwierdziłam, ze warto coś napisać i się przywitać w wieku 16 lat wykryto u mnie policystyczne jajniki co za tym idzie nie mam owulacji. Dostałam tabletki antykoncepcyjne- yasminelle i tak brałam przez ładnych pare lat do czasu kiedy nie stwierdziliśmy z narzeczonym, ze czas na dziecko.Jestem w pierwszym cyklu stymulacji z CLO od 3-7 dnia cyklu 1 tabletka, duphastonem od 16 dnia cyklu 1 tabletka i estrofem od 5-14 0,5 tabletki i od 15-24 1 tabletka. Dzisiaj jestem w 17 dniu cyklu i po monitoringach. Niestety prawy jajnik nie zaczął pracowac a na lewym było kilka małych pęcherzyków okolice 13 mm, wiec owulacji nie było i nie będzie w tym cyklu. Lekarz oprócz monitoringu zalecił mi wykonywanie testów owulacyjnych. W następnym cyklu mam brać 2 tabletki CLO, ale wątpię, ze zadziała. Gratulacje wszystkim, którym się udało ❤️

Hej! Przeczytałam wszystkie strony i stwierdziłam, ze warto coś napisać i się przywitać w wieku 16 lat wykryto u mnie policystyczne jajniki co za tym idzie nie mam owulacji. Dostałam tabletki antykoncepcyjne- yasminelle i tak brałam przez ładnych pare lat do czasu kiedy nie stwierdziliśmy z narzeczonym, ze czas na dziecko.Jestem w pierwszym cyklu stymulacji z CLO od 3-7 dnia cyklu 1 tabletka, duphastonem od 16 dnia cyklu 1 tabletka i estrofem od 5-14 0,5 tabletki i od 15-24 1 tabletka. Dzisiaj jestem w 17 dniu cyklu i po monitoringach. Niestety prawy jajnik nie zaczął pracowac a na lewym było kilka małych pęcherzyków okolice 13 mm, wiec owulacji nie było i nie będzie w tym cyklu. Lekarz oprócz monitoringu zalecił mi wykonywanie testów owulacyjnych. W następnym cyklu mam brać 2 tabletki CLO, ale wątpię, ze zadziała. Gratulacje wszystkim, którym się udało [emoji173]️

Hej, trzymamy kciuki za kolejny cykl :) jak się czujesz po clo?

Calkiem dobrze. Pobolewa mnie jedynie cały czas lewy jajnik. Mam wielkie obawy,że w drugim cyklu również nie będę miała owulacji

A lekarz nie zwiększył Ci dawki clo? Do 3 miesięcy jak się nie poprawi z owulacja to inne leki będziesz pewnie brała, nie wiem jak się nazywają ale są jakieś inne tez. Nic się nie martw, w tych czasach do 2 lat pary się starają ale udaje się! Chyba ze problem będzie z partnerem. Pecherzyki masz, rosną ale za wolno wiec leki pomogą :)

reklama
A lekarz nie zwiększył Ci dawki clo? Do 3 miesięcy jak się nie poprawi z owulacja to inne leki będziesz pewnie brała, nie wiem jak się nazywają ale są jakieś inne tez. Nic się nie martw, w tych czasach do 2 lat pary się starają ale udaje się! Chyba ze problem będzie z partnerem. Pecherzyki masz, rosną ale za wolno wiec leki pomogą :)
Zwiększył z 1 tabletki do 2, ale czy to będzie wystarczające? Za to usłyszałam komplement, ze mam ładna macice i endometrium :D

Do góry