reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Jeżeli komórka jajowa zostanie zapłodniona, ciałko żółte nie zanika, lecz przekształca się w tzw. ciałko ciążowe, produkujące w dalszym ciągu progesteron. Pomaga on utrzymać rozwijającą się ciążę i w trakcie jej trwania hamuje dojrzewanie kolejnych komórek jajowych. Z tego powodu progesteron określany jest często mianem hormonu ciążowego.
Gdy nie dojdzie do zapłodnienia w ciągu kilkunastu godzin po owulacji, ciałko żółte stopniowo zanika i przekształca się po 10 dniach w ciałko białawe. Wiąże się z tym stopniowe obniżanie poziomu progesteronu we krwi, co z kolei powoduje zmniejszanie ukrwienia śluzówki macicy. Po mniej więcej 12 – 14 dniach od owulacji zostaje ona usunięta poprzez złuszczanie śluzówki macicy (objawiające się jako miesiączka). Trwa to najczęściej około 5 dni.
Jesteś wielka! [emoji3590] W od razu jaśniej [emoji364] czyli skoro tydzień temu brałam ovitrelle to dzisiaj na wizycie może mi coś więcej powiedzieć [emoji123]

reklama
Jak nigdy 28 dni . Mówił coś ze musi sprawdzić czy wszystko ok po clo
Byłam w tej samej sytuacji. Masz mądrego ginekologa. On chce cię w 1 dc. Żeby sprawdzić czy ci pękły wszystkie pęcherzyki z poprzedniego cyklu. Wtedy spokojnie może dać ci clo. Bo jak nie sprawdzi i będziesz miała niepekniety pęcherzyk, czyli torbiel, to jak weźmiesz clo to się podstymuluje i będzie rosło więcej. Ja tak miałam z clo. Więc przy Aromku u innego lekarza najpierw sprawdził i że było czysciutki to kazał brać Aromek dopiero.

Tak :) powie czy była owu :) A o której masz wizytę??
15:30 ale już z nerwów nie mogę.... Już sobie wkrecilam że te wczorajsze bóle to może implantacja bo dzisiaj miałam coś na wzór różowego śluzu ale tylko odrobinkę i tylko raz.. To to chyba za szybko..

15:30 ale już z nerwów nie mogę.... Już sobie wkrecilam że te wczorajsze bóle to może implantacja bo dzisiaj miałam coś na wzór różowego śluzu ale tylko odrobinkę i tylko raz.. To to chyba za szybko..
Trzymam kciuki :) Daj znać po wizycie!

Byłam w tej samej sytuacji. Masz mądrego ginekologa. On chce cię w 1 dc. Żeby sprawdzić czy ci pękły wszystkie pęcherzyki z poprzedniego cyklu. Wtedy spokojnie może dać ci clo. Bo jak nie sprawdzi i będziesz miała niepekniety pęcherzyk, czyli torbiel, to jak weźmiesz clo to się podstymuluje i będzie rosło więcej. Ja tak miałam z clo. Więc przy Aromku u innego lekarza najpierw sprawdził i że było czysciutki to kazał brać Aromek dopiero.
A jakie usg ci robił? ? Dopochwowe czy normalne

A jakie usg ci robił? ? Dopochwowe czy normalne
Dopochowo. Ja nie jechałam do tego lekarza bo jego mam 70 km poszłam do mojej starej lekarki tylko zbadać i ona powiedziała że luzik że jak mocno krwawię to mi założy coś tam że to nic takiego bo ja miałam opory. Ale ja pierwsze dwa dni mam lajcikowe. Leciutkie krwawienie więc nawet nic się nie zadziało. Ale tak czy siak miało być dopochwowo. Obfity masz okres 1 dnia?

Mimi ja też siedzę w poczekalni :D zobaczyć jak tam pęcherzyki. Jest 13 dc. Ogólnie to napierdzielaja mnie jajniki od wczoraj na zmiane. Więc ciekawa jestem. Mam nadzieję że jest chociaż jeden ładny pechwrYk.

reklama
Dopochowo. Ja nie jechałam do tego lekarza bo jego mam 70 km poszłam do mojej starej lekarki tylko zbadać i ona powiedziała że luzik że jak mocno krwawię to mi założy coś tam że to nic takiego bo ja miałam opory. Ale ja pierwsze dwa dni mam lajcikowe. Leciutkie krwawienie więc nawet nic się nie zadziało. Ale tak czy siak miało być dopochwowo. Obfity masz okres 1 dnia?
Nie dzisiaj luz

Do góry