reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
hej
Marzenixx to wielkie gratulacja dla siostry!fajnie ze się tak udalo odrazu.My z siostrą też postanowilysmy , że razem będziemy miec brzuszki i wyszlo tak ze ona niedlugo rodzi...:-) a umnie pusto:-(
.

oj kochana, nie martw sie niedlugo i ciebie czeka sliczny wielki brzusio:tak::-D no moja siostra tez sie zdziwila ze tak szybko, bo z pierwszą dzidzią to kilka miesiecy trwalo, ale widac Paryz -magiczne miejsce:-D:-D:-D

witam dziewczyny........pogladalam se te fotki jedzac serek.....i jakos mial dziwny smak...;-):laugh2:
no to wyglada na jakies zalążki fasolki ??:tak: kochana moze suwaczek sobie wstaw bo bedzie latwiej cos powiedziec bo nawet nie wiadomo ktory masz dc?

No to teraz trzymamy kciuki;-);-);-)

kinguś moja siostra tez strasznie zaciska kciuki teraz jak ona juz zaciążona!! a ja za ciebie bo ty 2 dni przede mna testujesz:-D

Zmieniłam co nieco w profilu.
Ładne?:-)
sliczny piesio :):tak:

A ja to wymięta jestem przez te badania. Nie lubię jak mi krew pobierają bo później ręka boli. No i ja jestem taka, ze jak obudzę się na dłużej niż 10 min to nie zasnę bez jedzenia a tu M rano do pracy wstawał a później przed badaniami trza było sie wyszykować i jeszcze psa wyprowadzić. Wróciłam głodna jak wilk i do teraz nie mogę się nasycić:-p

reklama
Dziewczyny wróciłam od ginekologa. Zmieniłam lekarza, bo przestałam ufac swojej ginekolog.

Teraz przerzuciłam się na ginekologa mężczyznę.

Bardzo się wystraszyłam....

Nawet nie było tak źle w sensie mojego dzikusowstwa i wtydliwości. Mimo to jestem zdenerwowana swoim stanem.

USG nic nie wykazalo (w sensie żadnych torbieli, guzów itd), ale lekarz mnie badal długo i dogłębnie. I palcami i tym aparatem USG.

A gdzie nie naciskał tam czułam silny ból. Zmartwiła mnie ta wizyta u niego.Powiedzialam, ze chcę zostac mamą, wiec wypytał mnie dosłownie o wszystko.

Przedstawiłam mu cała historię mojego życia.Że pierwszy okres mialam dopiero w 8 klasie podstawówki, ze mam zaparcia bez przerwy, ze mialam wypalaną 3 lata temu nadzerke u poprzedniej ginekolog...
(a on w trakcie badania mowi mi,ze nadal mam mała nadzerke....no zajebista w takim razie jest ta poprzednia ginka........

Powiedziałam mu, że od kiedy mi ją wypaliła to skonczyl sie moj problem z ciągłymi zapaleniami, bolesnymi stosunkami itd.

Powiem Wam , że tamta ginekolożka poprzednia aż tak długo i dogłębnie mnie
nie badała.

Poza tym on potwierdził, że jakbym wzięła Duphaston od 15dc do 25 dc to faktycznie zablokowałoby to mi owulację, o ile wogóle ją mam :-(

Powiedzial ze może mam zespół policystycznych janików (PCO) albo niedrożne jajowody skoro mam 40 dniowe cykle i narazie dal mi skierowanie na badanie hormonów.

Mam zrobić:
PROLAKTYNĘ
FSH
LH
ESTRADIOL
TESTOSTERON
TSH

Jak je zrobię to mam się do niego zgłosić i zobaczymy czy nie tkwi w hormonach problem. Potem zobaczymy co dalej. Ewentualnoscią jest wpuszczenie kontrastu do macicy zeby sprawdzić czy wszystko tam jest okey, albo przebija się jajniki i wtedy występuje owulacja......Ale mi poruszyl wyobraźnie.....brrrrrrr. W pt idę zrobić te hormony i zobaczymy co dalej.

DZIEWCZYNY CO O TYM MYŚLICIE ? CZY POWINNAM SIĘ MARTWIĆ ????

Do góry