reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

W istocie plemniki łatwo nie mają;-)wejście do macicy wąskie a na dodatek niszczy je kwaśne środowiko pochwy.W jajowodzie też część ginie bo zaplątuje się w włoski jajowodu.
Może trzeba je dopingować? no np. powiedzieć głośno po "staraniach" - kręćcie chłopaki no szybciej tymi wiciami - do ataku! "
Uciekam do domku - koniec pracki.
Dziewczyny życzę miłego dnia i pisania.

reklama
Jedyna dobra wiadomosc z ostatnich dni to ze moja siosra jest w ciąży:-D:-D
Gratulacje dla siostry:tak::tak:
Przepraszam ze nie wspomnialam nic o tym ze sie przeprowadzam ale nie bylo jakos tak okazji, ostatnio mialam tylko jeden temat " Metformax " :zawstydzona/y: , buziaki :rofl2:
No dobrze ;-) A jak u Ciebie? Dobrze się czujesz po metfor?

jasne ze cos z tego moze być! :-D i bedzie! :-D:-D:-D)
Dzięki skarbie;-);-)

Kinguś - na pewno z tego przytulanka wyjdzie fasolinek, a moze nawet i 3:-D
To jedną Ci oddam ;-);-)

Cześć dziewczyny, zrobiłam wczoraj test i co? i negatywny, jedna kreseczka tylko :(
Poczekaj 2 dni i powtórz :tak::tak:

Ja wlasnie pije kawke i sie jakos pozbierac nie moge:sorry:
U was już po owulce?

czesc dziewczyny:-)
Chcialam wam powiedziec ze skwasilam,tak sie zarzekalam ze nie zrobie testu bo za wczesnie i zrobilam negatywny wyszedl:-)jest jeszcze nadzieja jakas???:-(
Przyłączam się do zbiorowego lania :tak::tak: Poczekaj spokojnie wiem, że to nie łatwe ;-);-)

oj, rośnie, rośnie :tak:, w końcu to już 7 miesiąc :szok::-D Zaraz Wam pokażę :tak:- to z 9 stycznia (28 tydzień)
Piękny brzusio:-D:-D:-D:-D:-D

dziewczyny (zwłaszcza te z POlski) gdzie w necie moge kupić termometr owulacyjny...?
Ja widziałam tylko w internetowych aptekach.

gdzie jest ta szyjka..tzn ile palucha trzeba wlozyc (tak mniej wiecej - kazda jest inna), zeby poczuc szyjke nisko położoną...
bo ja czuje ze sobie cos wydłubię zaraz:laugh2::laugh2::-p
Najlepiej jest badać o tej samej porze, ja to robię w kąpieli.
Myślę, że na 2/3 palca powinnaś coś wyczuć.

OOO matko nie wiedzialam ze to wlasnie tak wyglada:szok:masakra mnie moze nie zemdlilo ale przyznam nie sympatyczny widok:no:blllleeee:eek:
Nawet nie wiemy co mamy w środku :-D:-D:-D:-D:-D

a powiedz mi bierzesz coś na peknięcie pęcherzyka?
Ostatnio pękały więc nić nie dostałam.

dziekuje:tak: i to jest w fazie gdy jest nisko rzoumiem.
fajnie, juz wiem:):):) i w ciązy ona jest wysoko a przed @ nisko?
Chyba w czasie owulacji się tez obniża.

W czasie płodnym jest tak wysoko, że ledwo sięgasz, ale to zależy jeszcze od budowy kobiety.
A ja zawsze myślałam odwrotnie, że nisko w czasie płodnym bo to ułatwia dostanie się plemników, tak też czytałam ale mogę się mylić :-(

"Z badań australijskich naukowców wynika, że abstynencja seksualna przynosi wręcz odwrotny skutek. Po porównaniu próbek nasienia okazało się, że w najlepszej kondycji są plemniki w mężczyzn, którzy współżyją codziennie. Unikanie zaś (nawet przez trzy dni) seksu obniża jakość nasienia."
Zawsze mi się wydawało że lepiej co 2 dzień ale teraz już zgłupiałam

Ostatnia edycja:
CZEŚĆ KOLEŻANKI!!!!!!!!
Tak sobie czytam co piszecie i czytam, i tak się zastanawiam o jakich testach na owulke Wy mówicie? Może to głupie pytanie, ale nie słyszałam o tym nawet, nie mówiac o robieniu takiego testu. Napiszcie mi proszę coś, jak to zrobić itd. Jakiś konkretny jest najlepszy do kupienia?
Tak poza tym, to cycuchy mi rosną przed @, ale mam nadzieje że nie przyjdzie, a w piątek od gina chciałabym usłyszeć dobrą wiadomość.
Buziaki dla Wszystkich :-* i miłych przytulanek, bo ja teraz jestem tak zestresowana pracą, że codziennie ide spać z bólem głowy więc jeśli nawet mam ochote "coś" podziałać, to gorzej z siłami i samopoczuciem. Skutki uboczne pracy przedstawiciela handlowego.

LH-TEST DOMOWY TEST OWULACYJNY - Apteka internetowa
tutaj możesz sobie poczytać :tak::tak:

461.jpg

DLA WSZYSTKICH AGNIESZEK NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA :biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Cześć dziewczyny fajna ta strona z tymi foteczkami, szczerze to zbyt pięknie to nie wygląda, ale na szczęście wszystko jest w środku i na co dzień tego nie widzimy. Mnie jak lekarz bada to za każdym razem widzę coś takiego. Zawsze się zastanawiałam co my tam mamy w środku.. hehe a ak poza tym to masakrycznie boli mnie krzyż, nie mogę siedzieć. Wole stać bo mniej boli, no i brzych mnie czasami boli. A teraz jeszcze żołądek, ale to chyba po jedzeniu :p

Kochane ja wlasnie sobie zbadalam ta cala szyjke i doszlam do wniosku ze u mnie chyba wogole owu nie wystepuje bo jak tak sie czasem badam to ja zawsze ta dziureczke mam tak bardzo nisko pol palca tylko wchodzi i juz ja czuc dziwne nigdy niee zdawalam z tego sobie sprawy teraz jestem przerazona bo na ciaze to podobno ona jest wysoko i wogole eh ja mam caly czas nisko przez 28 dni tak wywnioskowalam i co teraz?

reklama
hej
Marzenixx to wielkie gratulacja dla siostry!fajnie ze się tak udalo odrazu.My z siostrą też postanowilysmy , że razem będziemy miec brzuszki i wyszlo tak ze ona niedlugo rodzi...:-) a umnie pusto:-(

Eve dziwna sprawa z tym twoim chłopem...co to za pytanie.."a co cię to obchodzi?":eek:....moj już jazde by miał....(ale kazdy związek i facet inny, i tego nie polecam.)powiem Ci, że Cię podziwiam.A dlaczego ty do niego się dopasowujesz?a on do ciebie nie może?przeciez też Cię kocha...(ty go kochasz i czakasz na niego)a on co? w ciąże to nie tak łatwo zajsc....:no:A nie wydaje Ci się ze twoja obrona to dla niego wygodny sposob tłumaczenia się i przeciągania sprawy na dalszy czas?Takie sprawy to trzeba jasno stawiac..Raptem kilka miesięcy go zbawi?:confused:.albo się staramy i te 2 msc.nas nie zbawią, albo nie i zbędnych nadzieji sobie nie robimy, tylko cierpliwie czekamy trochę dłużej niż obrona bo cosik sie zdaje że nie o to chodzi...
łoj kobito musisz miec nerwy;-)rozumiem że czakasz az dojrzeje do decyzji

nenius piękny brzuszek!!!

kinguś a daj spokoj z tymi obliczeniami!pewnie że sie przytulajcie...przeciez nie jestescie maszynami zaprogramoiwanymi! niech będzie też przyjemnie:tak:

TERMOMETR OWULACYJNY KUPIŁAM W APTECE ZA 6 ZŁ.TAKI SAM JAK ZWYKLY TYLKO WIĘKSZA PODZIAŁKA, JEST POPROSTU WIEKSZY I GRUBY.

Do góry