martyna222
udało się ! :)
hej dziewczyny!!! muszę przyznać że te zdjęcia są naprawdę okropne, ja też nie widzę róznicy poza tym śluzem...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
zadam głupie pytanie..uprzedzam..nie smiejcie się...
gdzie jest ta szyjka..tzn ile palucha trzeba wlozyc (tak mniej wiecej - kazda jest inna), zeby poczuc szyjke nisko położoną...
bo ja czuje ze sobie cos wydłubię zaraz![]()
ja tego chyba nie ogarniam... chyba sobie to inaczej wyobrażałam, nie wiem czy wogóle sobie wyobrażałam...Romka - to są zdjęcia szyjki macicy czyli wejście do niej. Dziurka otwiera się w fazie płodnej a lekko zamyka jak się zbliża do okresu.
wg mnie to wlasnie ta dziurka się otwiera i zamyka;-) przez nią leci np krew. Stąd powinna być zamknięta w ciązy, otwarta w owu (czy jakoś tak)
ale gdzie ejst ta szyjka????? Lilu moze Ty wiesz? Lolotka Ty jestes ekspert???
PLISS, gdzie ona jest? hahaha az sama sie z siebie śmieje. nie przypuszczalam ze bede sobie tam grzebac, hahahaha![]()
Kinguś jak beda jakies zdjęcia to na pewno Wam się pochwalę... a Ty się nie zamartwiaj szansa zawsze jest... a powiedz mi bierzesz coś na peknięcie pęcherzyka?Super. Czekam na zdjęcia
Na usg był pęcherzyk 25mm (18dc) ginka powiedziała, że w każdej chwili może pęknąć. Pierwszy raz widziałam na usg otwartą szyjkę
Ale nie wiem czy coś z tego będzie bo to były 3 z rzędu przytulanki.
Tikanis dobrze, że jestes pod kontrolą lekarza, on wie co robi... Twojemu kaszlowi mówie "a sio!!!";-)elizabeth- bylam wlasnie u lekarza osluchala mnie i oskrzela czyste takze jeszcze wstrzymam sie z antybiotykami do niedzieli, narazie jade na jakis ziolowych syropkach i lekach pprzepisanych przez lekarke i uzgodnionych z ginem,, takze daje swojemu oragnizmowi ostatnia szanse ze ma sie wkoncu podporzadkowac i zwlaczyc ten cholerny kaszel...![]()
Babo dziękuję, ja równiez jestem pozytywnie nastawiona... a co do chłopów, no cóż, mój się dziwnie na mnie patrzył jak rano mierzyłam tempkę i w końcu stwerdził, że go pikanie termometra budzielisabeth.kochana mam nadzieje ze wyleczysz te paskuctwo i wkrotce wszystko wroci do normy:-)
Z calego duzego serduszka ci to zycze:-)
Wy 9 mc a my 6 miesiac bedzie,mysle pozytywnie...ale i tak odliczam dni do testu..bo jak tu o tym nie myslec.A ja mowie do meza ze jescze 10 dni,a on do czego ,a ja ,do testu,i zaczol sie smiac!to ja na to,cholera wy chlopy nawt o tym nie myslicie tak jak baby,dopiero jak kobieta urodzi to geba wam sie smieje,to ja bede je nosic nie ty!!!Ok zrozumial:-)
Eve mój tak zawsze reaguje jak chce się wygadać i opowiedziec mu co tam u kumpelek moich słychac...a co do myślenia facetow na te i inne tematy ... oj temat rzeka! wczoraj jak dowiedzialam sie od psiapsiuly ze zaczeli staranka-() - odebralam to z taka minka, no i P. zaczal drazyc temat co mi jest no to w koncu ze mnie wydusil ze ona .... ten tego .... odp. - a co mnie to obchodzi ze oni sie zaczeli .....
ale mnie wpienil! (dodam ze razem piszemy prace inż. jestesmy w identycznej sytuacji ehhh)
Oj skwasiłaś, skwasiłaś i to na maxa:-)... a nadzieja? jest dopóki @ nie przylezie!!!Chcialam wam powiedziec ze skwasilam,tak sie zarzekalam ze nie zrobie testu bo za wczesnie i zrobilam negatywny wyszedl:-)jest jeszcze nadzieja jakas???:-(
Babo dupeczkę to Ty nadstawiaj... ale mężowidobrze juz dupeczke nastawiam!!!:-)precz testy z mojej szafki...pozbywam sie ich![]()
Kasiu najpierw musisz załozyc konto na Allegro, oni przysyłaja Ci list z kodem czy czyms takim żeby się zalogować, a to troche trwa (jakieś 2 tygodnie)... jeśłi masz ochote cos stamtąd kupić to watro miec takie konto, a jak wejdziesz na ich strone to na pewno znajdziesz dokładne instrukcje jak załozyć konto... Co do Twojego ostatniego pytania to ja musiałam cały palec włożyć żeby poczuć szyjke, jak już ją dotkniesz to nie będziesz miała watpliwości czy to jest to:-)dziekuję, tylko ja nie za bardzo wiem jak się kupuje na allegrowioska , co?
kasiu, obrazowo u mnie wystarczy, że włożę sobie środkowy palec na wysokości pierwszego zgięcia....
wysokość gdzie ona jest zależy od fazy cyklu (jestem na tydzień przed @), podczas owu jest wyżej