reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
wiesz powiem Ci ze ja nie wiem, ja nie mam samoistnej owulki musze brac leki zeby ja miec, niestety :-( teraz biore metformax po ktorym duzo dziewczyn ma owulacje ale ja nie mam 100 % pewnosci ze u mnie ona wystapi po tych tabletkach,ale cos mnie dzisiaj kluje jajnik wiec moze sie zbliza :shocked2:

Lilu-skoro kłuje to dobry znak!!! trzymam kciuki by się po tych lekach powiodło......

Wiecie co-przed chwilką mognelo mi zdjecie w pasku na górze Katarzynak83-dodała z usg 3 lub 4 D-nie znam sie dokladnie- ale takie sliczne już dzidzi....wyraxna głowka i buzia....pamiętacie ją? Była na starczkach 2008...

No dobra, uciekam spac...

ja podejrzewan, ze ja tez nie mam owul. kazdego miesiaca bo "dzialam na jednym silniku" 3 lata temu musieli mi wyciac jajowod :(
nie spie bo mieszakmy z jeszcze jdna para i zajeli lazienke, musze troche poczekac.

Olesia33-no wiem cos o czekaniu na lazienke...ja kilka lat tez dzielilam w UK mieszkanie z innymi ludźmi...momentami bylo wesolo, ale czasem bylo to nie do wytrzymania i od roku mieszkamy juz zupelnie sami.

Kochanie-to ze masz 1 jajnik nie znaczy przeciez ze on nie dziala-na pewno masz owulacje, moze tylko nie w kazdym cyklu...przydaloby sie moze jakis monitoring zrobic u Ciebie-jesli nie mialas po wycieciu tamtego jajnika???...tylko w uk z tym ciezko ...ale spróbowac przeciez mozesz jak nie robiłas nigdy.

Dobrej nocki dziewczyny-pa!

Ostatnia edycja:
W.Kropeczka dziekuje za buziaki i mile przywitanie:tak:
Wiem ze Wy wszystkie tutaj juz jestecie ze soba bardzo zzyte i znacie sie dobrze, a ja jestem obca dla Was....ale mam nadzieje ze szybko znajde z Wami wspolny jezyk i jakos sie bedziemy dogadywac;-)
Ale u mnie sypie snieg, jak salony - kurcze jak tak bedzie padac do rana to bedzie normalnie sniegu po kolana....a juz ze dwie godzinki sobie pada.....

Spokojnej nocki kochane:happy:

jutro ide do lekarza rodzinnego prosic :tak: o skierowanie do specjalistycznej kliniki, i tam maja mi sprawdzic droznosc jajowodu. Tak mi sie wydaje ze mam owulacje bo wiem kiedy mi schodzi jajeczo kluje w bardzo specyficzny sposob.

A co do moich wspol-lokatorow to sie juz wkrotce wyprowadzaja HURA. Cala chata dla nas mozna szalec hahahahaahaha

W.Kropeczka dziekuje za buziaki i mile przywitanie:tak:
Wiem ze Wy wszystkie tutaj juz jestecie ze soba bardzo zzyte i znacie sie dobrze, a ja jestem obca dla Was....ale mam nadzieje ze szybko znajde z Wami wspolny jezyk i jakos sie bedziemy dogadywac;-)
Ale u mnie sypie snieg, jak salony - kurcze jak tak bedzie padac do rana to bedzie normalnie sniegu po kolana....a juz ze dwie godzinki sobie pada.....

Spokojnej nocki kochane:happy:

Nikt tu nie jest obcy, NOWY tak ale nie obcy. Szybko sie do nas przyzwyczaisz. WITAMY

ja podejrzewan, ze ja tez nie mam owul. kazdego miesiaca bo "dzialam na jednym silniku" 3 lata temu musieli mi wyciac jajowod :(

to ze masz jeden sprawny jajowod nie znaczy ze nie masz owulki, mozesz miec ale nie w kazdym cyklu, owulacja przewaznie wystepuje na przemian. Moja znajoma tez walczyla na jednym silniku a ma teraz dwoch synow, oczywiscie nie obeszlo sie bez monitoringu w jej przypadku :blink:

w.kropeczko- no ja jeszcze nie spie godzinke temu dopiero wrocilam z pracy i tak buszuje poznymi wieczorami :sorry: ja rowniez pozdrawiam i milej nocki zycze,papa

Dziekuje za wsparcie,
Wiem ze dziewczyny zachodza w ciaze tylko z jednym ale to czekanie jest takie zalamujace. To ja zawalam i jest mi z tym ciezko (mam lepsze i gorsze dni).

reklama
Ja musze prywatnie, bo mieszkam na stale w Londynie wiec i za wszystkie badania musze placic. Ostatnio wziela 70 zloty, to malo , bo slyszalam, ze i placi sie 120 u innych. Przyjmuje w przychodni na Krolewieckiej 15 jesli sie nie zmienilo to w poniedzialki i srody 16-19 ale kolejki ustawiaja sie od 14 i czasem wczesniej.

A czy ona ma usg bo słyszałam że to jest minus jeśli chodzi o wizyty u niej.

Witam wszystkich. Proszę powiedzcie mi że jestem w ciąży. Zaczeliśmy starać się o dziecko, kochaliśmy się w dni płodne i w owulacje, miesiączki powinnam spodziewać się na 20.02.09 i mam nadzieje że jej nie dostane, ale mam złe przeczucie, bo mam bóle tak jak na miesiączke :(:(

Witaj, bardzo krótko się starasz i to dopiero początek ale oczywiście trzymam kciuki aby się udało.

Jak dzisiaj przyszła @ to kiedy najlepiej iść na hormony, w środę, czy w czwartek?

E2, testosteron, progesteron, prolaktyna, FSH, LH

Jeśli chodzi o prolaktynę, LH i FSH to w 2 dc czyli jutro ale i w środę możesz. Testostweron nie mam pojęcia a progesteron jakoś 7-8 dni po owu o ile dobrze pamiętam.

Witajcie dziewczyny po dluzszej przerwie;-)

Ja ostatnio mam zle dni :-:)-(i nie udzielam sie na forum, ale czytam Was codziennie kochane:tak:. Jutro lece do Polski na tydzien, wiec juz tylko o tym mysle. Wlasnie sie pakuje i postanowilam do was napisac:tak:. U mnie dzis juz 18dc, od wczoraj pojawily sie znow brazowe plamienia i juz nie wierze, ze w tym cyklu sie udalo. Wiem, ze to moze byc przyczyna niskiego progesterony i stad nasuwa mi sie pytanie ''Czy moge zrobic badania na ten progesteron 20dc, jesli owulacja byla u mnie prawdopodobnie 9dc? Dziewczyny i jakie hormonki moge sobie zrobic w tym czasie?'' Moje cykle sa 26dniowe. Wiem, ze niektore hormonki bada sie na poczatku cyklu, gdzies to sobie zapisalam ostatnio. Niestety ja bede w Polsce pod koniec cyklu:-(Juz zaluje, ze nie caly miesiac. Tak bym chciala zrobic wszystkie mozliwe badania, ale niestety:-(​

Jak tylko znow odzyskam pelen optymizm odpisze na wasze posty:tak:;-)

POZDRAWIAM WSZYSTKIE!!!!

Myślę że możesz zrobić to badanie, a na pewno miałaś owu 8dc. Też mam plamienia i w tym cyklu będe badać progesteron ale najpierw monitoring owu.

Czesc!!!!!
Czy i ja moge do Was dolaczyc ????:-)
Rowniez staramy sie z mezem o dzidziolka, jestemy po slubie juz 2 lata i 6 miesiecy....o dziecko staramy sie juz grubo ponad rok i w lutym idziemy z mezem na konkretne juz badanka....bardzo sie boje....:sad: mam nadzieje ze nie bedzie tal zle;-)
Nie przeczytalam Was ale postaram sie choc te ostatnie stronki poczytac:-)
Milej nocki:-)

Witaj Myszka, z tak daleka jeszcze forumowiczki nie było! Badanka na pewno będą ok, zobaczysz.

czesc dziewczyny ja tylko na chwilke, poczytalam troszke was i zaraz ide spac, mam straszny dzien dzisja, mega dola i nie mam ochoty na nic, wiec nie zanudzam was dzis tylko ide sie wycisz... buziam was...

Marzenix według jakiś tam naukowców 19.01 to najbardziej depresyjny dzień w roku więc nie ma się co dziwić. Mam nadzieję że dziś ma lepszy humorek.

Ja zapisałam się 26.01 na monitoring i zobaczymy czy jest owu. Pewnie bez leków się nie obejdzie.
Dobranoc dziewczynki!

Do góry