reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Olesia

To jest Twoj 1 cykl tempki ? Podaj jakie tempki mialas od poczatku cyklu ?
Ponadto, jednorazoway wzrost zwykle nic nie znaczy. Czasem sie zdarzaja takie skoki. Moze mialas lampke wina ? Albo cwiczylas intensywnie ? Albo sie zdenerwowalas lub zestresowalas czyms ?

reklama
Witajcie dziewczyny po dluzszej przerwie;-)

Ja ostatnio mam zle dni :-:)-(i nie udzielam sie na forum, ale czytam Was codziennie kochane:tak:. Jutro lece do Polski na tydzien, wiec juz tylko o tym mysle. Wlasnie sie pakuje i postanowilam do was napisac:tak:. U mnie dzis juz 18dc, od wczoraj pojawily sie znow brazowe plamienia i juz nie wierze, ze w tym cyklu sie udalo. Wiem, ze to moze byc przyczyna niskiego progesterony i stad nasuwa mi sie pytanie ''Czy moge zrobic badania na ten progesteron 20dc, jesli owulacja byla u mnie prawdopodobnie 9dc? Dziewczyny i jakie hormonki moge sobie zrobic w tym czasie?'' Moje cykle sa 26dniowe. Wiem, ze niektore hormonki bada sie na poczatku cyklu, gdzies to sobie zapisalam ostatnio. Niestety ja bede w Polsce pod koniec cyklu:-(Juz zaluje, ze nie caly miesiac. Tak bym chciala zrobic wszystkie mozliwe badania, ale niestety:-(

Jak tylko znow odzyskam pelen optymizm odpisze na wasze posty:tak:;-)
POZDRAWIAM WSZYSTKIE!!!!
Takie plamienia moga byc takze objawem zaimlantowania, nie robie ci nadziei ale jakos wczesnie jesli masz 26 dniowy cylk.

Oj bidulka, to kurujcie się i przegońcie te wredne choróbsko. Szybkiego powrotu do zdrowia.Całuje:-*

Jaka @ ona jest okropna zawsze nadchodzi kiedy jest nieproszona. No to teraz kochana nowy cykl i nowe starania :-) oby owocne;-)

Nie było mnie tu kilka dni i proszę ile naskrobałyście:tak:

U mnie właśnie zaczęły się dni płodne do owulacji bliżej niż dalej a ja jestem pokłócona z mężem więc chyba i tym razem nic z tego nie będzie:-( A w ogóle to straciłam już nadzieję, że się uda. Jestem wyciszona i nie myślę o tym. Ale widocznie nie jest mi dane być mamą:sad:

Kochana to trzeba dzialac jesli masz dni plodne:-)Pogodz sie z ukochanym bo nie warto,kazdy chce byc madrzejszy od drugiego a to do nieczego nie prowadzi:-)Idz ma kompromis bo to wazne i pomaga w zwiazku,my z moim mezusiem wogole sie nie klocimy i nigdy nie mielismy awantury,tak jestesmy dopasowani ze czasmi sama sie dziwie.Jak ja sie gniewam to 10 min a potem ide do niego i caluje i jest wszystko ok:-)Ja polka wariatka a on Norweg wiec on wie ze mam chumorki..hehe:-)
Powodzonka i duzo przytulanek na zgode:-)

Takie plamienia moga byc takze objawem zaimlantowania, nie robie ci nadziei ale jakos wczesnie jesli masz 26 dniowy cylk.

Ja mam w sumie takie plamienia od poczatku jak sie staramy o dzidzie czyli ok 5 m-cy. Tak duzo juz czytalam na temat plamien, ze ten progesteron wydaje mi sie ich przyczyna i pewnie tez dltego nie moge zajsc w ciaze:-:)-:)-:)-(A owulacje raczej mialam pozniej 11-12dc no ale w tym m-cu byla prawdopodobnie wczesniej. Opieram sie tylko na obserwacji sluzu i testach owulacyjnych:tak:
To raczej nie jest plamieni implantacyjne-nie wierze:-:)-(Pozdrawiam

Olesia

To jest Twoj 1 cykl tempki ? Podaj jakie tempki mialas od poczatku cyklu ?
Ponadto, jednorazoway wzrost zwykle nic nie znaczy. Czasem sie zdarzaja takie skoki. Moze mialas lampke wina ? Albo cwiczylas intensywnie ? Albo sie zdenerwowalas lub zestresowalas czyms ?

1. Stresa to ja mam prawie non stop (pewnie trzeba zmienic prace)
2. Alkoholu nie pije, pewnie jakas dziwna jestem.
3. Cwiczyc ahahahahaahaaha sprzet oblega kurzem.
Temp. mierzylam od czasu do czasu dopiero w tym cylku sie sprezylam i codziennie sprawdzam. A i w poprzednim cyklu ostatnie 10 dni podwyzszona do 36.8-37, pzryjechala @ 2 dni wczesniej a dzien przed trzeslam sie jak galareta z zimna. @ trwala 5 dni z temp. 36.4-36.5 dzien 6/ 36.4 no i dzis dzien 7/ 36.8

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny po dluzszej przerwie;-)

Ja ostatnio mam zle dni :-:)-(i nie udzielam sie na forum, ale czytam Was codziennie kochane:tak:. Jutro lece do Polski na tydzien, wiec juz tylko o tym mysle. Wlasnie sie pakuje i postanowilam do was napisac:tak:. U mnie dzis juz 18dc, od wczoraj pojawily sie znow brazowe plamienia i juz nie wierze, ze w tym cyklu sie udalo. Wiem, ze to moze byc przyczyna niskiego progesterony i stad nasuwa mi sie pytanie ''Czy moge zrobic badania na ten progesteron 20dc, jesli owulacja byla u mnie prawdopodobnie 9dc? Dziewczyny i jakie hormonki moge sobie zrobic w tym czasie?'' Moje cykle sa 26dniowe. Wiem, ze niektore hormonki bada sie na poczatku cyklu, gdzies to sobie zapisalam ostatnio. Niestety ja bede w Polsce pod koniec cyklu:-(Juz zaluje, ze nie caly miesiac. Tak bym chciala zrobic wszystkie mozliwe badania, ale niestety:-(​

Jak tylko znow odzyskam pelen optymizm odpisze na wasze posty:tak:;-)

POZDRAWIAM WSZYSTKIE!!!!
czesc
ja tez mam brazowawe polamienia przed okresem i lekarz powiedzial ze to moze byc oznaka za malej ilosci prodest. i musze zrobic badania ok 7 dni po owu albo 3tyg po @ mam nadzieje ze to ci choc troche pomoze pozdrawiam

Prawdopodobienstwo ze mialas owu jest mala. Sprawdz czy wzrost sie utrzymuje przez kolejne 2 dni. Jesli nie, to znaczy ze trzeba pominac ta tempke z intepretacji

U mnie właśnie zaczęły się dni płodne do owulacji bliżej niż dalej a ja jestem pokłócona z mężem więc chyba i tym razem nic z tego nie będzie:-( A w ogóle to straciłam już nadzieję, że się uda. Jestem wyciszona i nie myślę o tym. Ale widocznie nie jest mi dane być mamą:sad:

Sorki, że się wtrace, ale nie wierzę, że nie jest dane Ci być mamą!!!! Tylko spokojnie! Spróbuj dogadać się z mężem..czasem lepiej wyciagnąć rękę na zgode niz męczyć sie i wzajemnie na siebie warczeć..a skoro zalezy Ci na dzidziusiu to działaj! I nie trać nadziei! zabraniam! nie wolno! buźka

reklama
Do góry