a może nie przyjdzie @ tylko fasolka....
kochana oby tak bylo:-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
babo to masz aż tak złe samopoczucie?
Współczuję bo właściwie to przez większość miesiąca źle się czujesz.
Hmmm...............a nie ma jakiś spsobów na złagodzenie tych objawów?no nie wiem.............jakiś basen, masaż ( partnera;-)), rower latem.
No bo to życie w takiej udręce.
babo taki mąż to skarb;-)
Pilates to ja uwielbiam ale ćwiczyłam z płyty CD razem z Mariolą Bojarską-Ferenc, którą bardzo cenię.
Dziś też bym poćwiczyła ale podbrzusze mnie ciągle kłuje i wnerwia mnie to okropnie.Niech już przyjdzie ten @ i będzie z głowy.
Zaraz kończę prackę i do domku.Obiadek zrobiłam więc czas dla siebie.
Tylko netu w domu nie mam a chętnie bym poklikała z Wami.
Dbajcie o siebie i życzę owocnych starań - może któraś dziś się "wystara":-)
Pa staraczki
Dzięki kochanaKingus Ty już wiary mieć nie musisz...Ty sie zrelaksuj i rób swoje a wierzeniem, ze sie uda, zaciskaniem kciuków i dopingiem z falą zajmie się kropeczka-juhu!!!!!!!!!![]()
Kochane jesteście.kinguś nie trać wiary kochana, bedzie dobrze
Mało piszę bo synka mam chorego dziewczyny
wybaczcie
Witaj:-) Ja jestem ;-);-);-)Hej dziewczynki , witam po dlugiej nieobecnosci
a skad ten nowy wateczek ? co ma znazyc jego tytul bo nie wiem czy moge tu zagladac
ps.dawno mnie nie bylo ide zrobic rozeznanie kto pozostal na starajacych sie, mam nadzieje ze tylko nieliczne ,
Rozpieszczajcie siękochana, no rozpieszczamy sie bo moj mezusz caly grudzien ciezko pracowal , wogole w domu go nie bylo, o przytulankach to wogole nie wspomnie bo az wstyd jak na mlode malzenstwo hehehe, wiec teraz nadrabiamybylo super
![]()
Już nie będęNAOEWNO CYKL BEDZIE DLUZSZY CO SIE WIAZE Z PRAWIDLOWA II FAZA CYKLUI PRZESTAN MYSLEC NEGATYWNIE
![]()
Mi ginka mówiła, że pęcherzyki pękają zazwyczaj między 18 a 24 mm a pęcherzyk rośnie 2mm na dobę tak więc może pęknąć w każdej chwili. Na pewno trafiliściemam pytankoczy jak w piatek mialam pecherzyk 22mm to ile dni trwa zanim peknie i bedzie po owulacji? jestem tak zakrecona, ze nie bardzo rozumiem jak to jest....
To teraz czekamy na IIWitam Was słoneczka Moje kochane :-) Przepraszam że tak długo nie pisalam ale byłam u teściow. Odebrałam wyniki z prolaktyny i jest podwyzszona, dostalam BROMERGON na obnizenie jej....
Trzymam kciukimoze tym razem:-)udalo sie!
;-) Ja to bym każdej z Nas dała po fasolincekinguś ty tu się nie dołuj...tylko z uśmiechem proszę:-)niedługo będziesz miała fasoleczkę swoją upragnioną
![]()
Mnie też nie dokuczały a owulacja była.A na mnie chyba metformax nie dziala :-( nic mnie nie kluje w jajniczkach,wiec zapewne nic tam nie rosnie, ehhhh :-(
;-);-);-) Jak trzeba to brzebaA GDZIE SIE PODZIALA KINGUS ? CHYBA DZIALA Z MEZUSIEM![]()
Będzie dobrzeJutro mamy dzwonic do lekarza i sie umawiac na testy...
Przytulam.Tak przynajmniej pokazał test, tylko jedna krecha. wrrr....
Luty będzie naszDziewczynki,
Nie mam dobrych wiadomości...tempka spadła na 36,8..test negatywny...
next time....
No jeszcze trochę i się skończyno a ja walcze od soboty z @ ehhh.... miodzio![]()
Spokojnie dostaniesz coś na obniżenie i będzie dobrzeWitajcie kochane dziewczynki ja tylko na chwilke bo mam ogrom pracy, a w domu komputerek podł...i cały weekend byłam odcieta od swiata.
Właśnie dzwoniłam po wyniki badania na poziom prolaktyny i mój wynik to 25,45 dodam, że badanie robiłam w 3 dniiu cyklu, z tego co patrzyłam to bardzo nie dobrze.
Mogłybyście mi zinterpretować ten wynik?
Nasz mały biedaczku. kurcze nawet nie wiesz jaka katorga jest dla mnie ten kaszel...
a mi jakos duszno.. hmmm
Alisa79-to bardzo sie ciesze ze juz przeszlo...ale zurawinke pij i zagryzaj suszone owocki (ja kupuje w takim polkilowym woreczku jak jestem w kraju w carrefour-poszukaj, na pewno znajdziesz!), ona oczyszczaladnie przewody moczowe i trzyma w takiej formie jak trzeba...a ma jeszcze jedną zalete - i wybiela tez zabki-wystarczy gryźc kilka owoców dziennie-malą garstkę:-)
Z kolanem to ja mam niestabilnosc stawu calkowitą, też teraz przeciazenie-stąd ten atak ostatnio i stan zapalny, do tego zebrał sie ten płyn i trzeba było punkcje robic a na usg wyszło ze mam też ubytek chrzastki znaczny i przerośnięte cialko hoffa...ale to wszystko byłoby nic...takie teorie i tyle, ale najgorsze, że noga boli nadal i dzien po sciąganiu płynu mam go znowu-od piatku
Z klękaniem tez mam i od dłuzszego czasu mialam klopoty ale jakos nie wydawało mi sie, ze to cos powaznego...najgorzej klekac na zimnym-nie moge - bo potem bardzo boli:-(
Podobno basen jest dobry-tzn pływanie, bo jest i ruch a przy tym nie obciaza sie stawów...chyba muszę na nowo wykupic karnecik i zaczac chodzić-moze Ty sie tez skusisz? przy okazji mozna wzmocnic mięsnie wszystkie przed ciaza...a nawet w ciaży pływanie tez wskazane...
hej dziewczynki :-)
niewytrzymałam i zrobiłam dzis test ciążowy i niestety wyszła I kreska.wiem że może za wcześnie to zrobiłam ale skoro owulacje miałam w 8dc to jak dziś mam 22 dc to powinno już pokazać ewentualna ciąże.także ja już wiem że starania styczniowe są negatywne,teraz czekam na lutowe przytulanki
@ powinna pokazać się w piątek niemogę się doczekać aż przyjdzie![]()
Hej dziewczynki , witam po dlugiej nieobecnosci
a skad ten nowy wateczek ? co ma znazyc jego tytul bo nie wiem czy moge tu zagladac
ps.
dawno mnie nie bylo ide zrobic rozeznanie kto pozostal na starajacych sie, mam nadzieje ze tylko nieliczne ,
Witam Was słoneczka Moje kochane :-) Przepraszam że tak długo nie pisalam ale byłam u teściow. Odebrałam wyniki z prolaktyny i jest podwyzszona, dostalam BROMERGON na obnizenie jej....
Zwykle peka przy 20-24, zależy od osoby...ale pewnie tak dzien / dwa po tym badaniu miał sznase sztrzelic...rosnie srednio 2 mm na 2 dni.mam pytankoczy jak w piatek mialam pecherzyk 22mm to ile dni trwa zanim peknie i bedzie po owulacji? jestem tak zakrecona, ze nie bardzo rozumiem jak to jest....
tak was czytam i czytam....... :-) oj chyba bedzie wyspy fasoleczek w lutym;-)ŻYCZĘ WAM TEGO BARDZO no i SOBIE również
Ja testuję 6 lutego. Piękny byłby prezent na walentynki dla mnie i męża.
miłego wieczorku!
Ja tez będe testowała koło 7 lutego..póki co , to czekam na owulke, we wtorek jade na USG.
...
Nie mam zadnych namiarow na gina w Londynie, bo bardzo czesto jestem z Polsce to odwiedzam moja w Elblagu. Ostatnio widzialam sie (na nieszczescie) z ginem w Londynie w listopadzie, bo musialam przejsc operacje gruczolu przedsionkowego wiekszego "Bartholoni's". Wiec skorzystalam z okazji i pogadalam sobie z nim o ewenualnosciach w moim przypadku.
![]()
Dziewczynki,
Nie mam dobrych wiadomości...tempka spadła na 36,8..test negatywny...
next time....
W sumie podejrzewalam ze moglbyc to cykl bezowulacyjny, pozniej sie trochę napalilam tym owu testem pozytywnym w 22dc...widocznie nic to nie znaczy.
Co ma być to będzie, wierzę ze wszystko jest gdzies zaplanowane dla nas. Czasami mysle ze za pozno sie zdecydowalam na dzieci, ale wczesniej nie mialam takiej mozliwosci. Męża poznałam jak miałam 26 lat, slub w wieku 29...więc tak ułożyo.
!
Witam wszystkich. Proszę powiedzcie mi że jestem w ciąży. Zaczeliśmy starać się o dziecko, kochaliśmy się w dni płodne i w owulacje, miesiączki powinnam spodziewać się na 20.02.09 i mam nadzieje że jej nie dostane, ale mam złe przeczucie, bo mam bóle tak jak na miesiączke![]()
W. Kropeczko to ja mialam Ci wyslac namiary na tego gina juz to robie bedziesz miala na priv:-) pozdrawiam.
A mnie znowu taki instynkt macierzynski dopadl ze masakra. Ale jeszcze pare cykli i bedziemy sie znowu starac. Pozdrowienia i milego dnia
Witajcie kochane dziewczynki ja tylko na chwilke bo mam ogrom pracy, a w domu komputerek podł...i cały weekend byłam odcieta od swiata.
Właśnie dzwoniłam po wyniki badania na poziom prolaktyny i mój wynik to 25,45 dodam, że badanie robiłam w 3 dniiu cyklu, z tego co patrzyłam to bardzo nie dobrze.
kropeczko- hehe no dokladnie chodzilo mi w 6 dniuhehe teraz juz w 5
a ja o dziwo od rana kaszlnelam moze z 2 razy i narazie spokoj oby juz tak zostalo... kurcze nawet nie wiesz jaka katorga jest dla mnie ten kaszel...
a mi jakos duszno.. hmmm
Witajcie Staraczki...
Podczytuje Was i kibicuję, ale nadal weny do pisania u mnie brak... kiepskie dni nastały... no nic, nie ważne...
A u mnie @ się kończy, ale muszę wybrac jeszcze jedno opakowanie leków i kolejna wizyta u gina...
Pozdrawiam
W. Kropeczko, nie klękaj na zimnym!!! Słyszałam, że trzeba uważać, aby takiego problematycznego kolana nie przeziębić!!!
Taaaak, basen już od dawna chodzi mi po głowie.... Za mało mam ruchu, więc to byłoby super na moje zwiotczałe nieco mięśnie :-)
co do wynikow....to nie jest zle...trosze podyzszona.....ja mialam 63 a gorna granica byla 23.....po miesiacu z pol tebletki bromku spadla do 12...wiec glowa do goryWitajcie kochane dziewczynki ja tylko na chwilke bo mam ogrom pracy, a w domu komputerek podł...i cały weekend byłam odcieta od swiata.