reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

a mierzysz temperaturkę ? to bardzo pomaga, jesli spadnie to przyjdzie @... u mnie wlasnie tak sie dzis stało.

zaczelam mierzyc od tego cyklu (od połowy), mozna sie w to wciągnąc. Sama sie kiedys smialam z kalendarzyka...a teraz:-Dczego to czlowiek nie robi dla dzidzi.

a dlugo się starasz juz?

Witam z ranka:-)
Jak mierzysz tempke,ja probowalam rano przed wstaniem z lozka,pod jezyk czy inne miejsca sa tez wskazane?i w jakie dni ma to robic?

reklama
Witam z ranka:-)
Jak mierzysz tempke,ja probowalam rano przed wstaniem z lozka,pod jezyk czy inne miejsca sa tez wskazane?i w jakie dni ma to robic?

rano, przed wstaniem z łóżka, mniej więcej o podobnej godzinie, morzna mierzyć tez w pochwie (najbardziej wskazane) - pod językiem nie w każdym miejscu jest taka sama tempka (podobno).

trzeba mierzyć codziennie - oprócz okresu.

Witam sie porannie :tak:
Teścik na nie.
Temperatura się utrzymuje powyżej 37.
Doktor powiedział, że narazie nic powiedzieć nie można, mam wizytę za dwa tygodnie.....
trzymam kcuki :-D

witam serdecznie .............
wiem,że dawno sie nie odzywałam, ale ostatnio mało czasu na BB, a wątków do ogarnięcia troszke mam, i tak jakoś niektóre są zaniedbane :tak: za co przepraszam, ale chciałam się pochwalić, że chyba sie udało ...
Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego i szczęśliwych chwil z maleństwami pod serduszkiem jak i szybkiego ujrzenia II kreseczek dla czekających :tak:
gratuluje!!!!!!! pieknych 9 miesiecy! :-D:-D:-D no to sezon uznaje za otwarty!!! :-D:-D:cool2:

witajcie mam nadzieje ze moge sie z wami przetrwac okres staran :)
Witaj ponownie!!! :-D i zycze powodzenia!
Hej..
Mało piszę bo synka mam chorego dziewczyny
wybaczcie
nadrobię jak bedzie juz u nas ok...
buziaczki***
pozdrawiam
Zdrówka dla synka zycze!!! ;-) buziaczki!

Hej dziewczynki , witam po dlugiej nieobecnosci
a skad ten nowy wateczek ? co ma znazyc jego tytul bo nie wiem czy moge tu zagladac :sorry2:
ps.
dawno mnie nie bylo ide zrobic rozeznanie kto pozostal na starajacych sie, mam nadzieje ze tylko nieliczne ,
:-D no nareszcie nasza Adolfinka sie odnalazla :-D co cie tak wcielo kochana?

czesc dziewczyny, ja juz po uczelni, pozaliczane co mialo byc...teraz gotuje zupke pomidorowa dla mojego mezusia:tak::tak: i bede sie obijac , bo wyczerpal mnie ten weekend :tak::sorry:
[...]powiem ci ze wyczytalam gdzies ze marznecie stop jest jednym z pierwszych objawow ciąży:tak::-) trzymam kciuki:tak:
kurcze ty to masz tempo zaliczania! i wsio ze 100% skutecznoscią! wow :szok: gratuluje! :-) u mnie na uczelni to bylo nie mozliwe! :eek: dobrze ze to juz za mna! w tym tygodniu oddaje ostatni projekt :-D a weekend pisze prace na seminarium i koniec :-D
a co do marzniecia stupek :-D:-D:-D ojoj ja mam chodzące kostki lodu ale to raczej (napewno) sprawka krążenia!!!! :-D

Witam Was słoneczka Moje kochane :-) Przepraszam że tak długo nie pisalam ale byłam u teściow. Odebrałam wyniki z prolaktyny i jest podwyzszona, dostalam BROMERGON na obnizenie jej....
cześć Słoneczko! :tak: dobrze ze cosik sie juz wyjasnilo! i mozesz zaczac walczyc! a jak tam wizyta u endokrynologa kiedy masz? ;-)
marzenixx przeciez plemniczki moga przezyc ok.5 dni w kobiecie...więc nie ma czym sie martwic;-)mysle że napewno traficie...zaszaleliscie i się uda :tak::tak::tak::tak:
kochanie co do zywotnosci plemiczkow w organizmie kobiety to raczej max wytrzymaja one 72 godziny!!!! czyli 3 dni ;-):tak:
- super ze juz do zdrowka nam wracasz! :tak:

:-)Ja dziś tylko na momencik.
POranne siuranko wyszło negatywnie :-(. Tak przynajmniej pokazał test, tylko jedna krecha. wrrr....
ojoj przytulam! no moze jeszcze nic straconego poku @ nie ma jest nadzieja! ;-)

[...] Jutro mam cięzki dzien, męża chcą zwolnic z pracy, musi jutro załatwic sobie l-4 , no i szybko znaleźć nowa prace.
Szkoda, ze weekend tak szybko minoł, jutro znów do pracy, ostatnio taki śpioch ze mnie, i tak bardzo nie chce mi sie wczesnie wstawac ...
ok kochanie wspolczuje z tą pracką meża! :eek: trzymam kcuki za pomyslne rozwiazanie sytuacji! ;-);-)
no z tym spiochem to doskonale cie rozumiem!:-D
witajcie późną porą.
pisałam Wam dziś że zrobiłam teściora no i że wyszła jedna kreska ale SZOK po pewnym czasie pokazała się delikatna druga.ale mam mętlik w głowie.w ulotce napisane było żeby wynik odczytac po 5 minutach a ja odrazu jak zobaczyłam jedną kreche to uznałam że niema ciąży(I ODRAZU WAM NAPSIAŁAM ŻE NEGATYWNY WYNIK) no i odłożyłam go w łazience na parapeciku.później tylko już niepamiątam po jakim czasie(czy to było po 5 minutach czy więcej) mąż poszedł do łazienki za potrzebą i aż przyniósł ten test i mówi "dwie kreski wyszły" no i teraz minęło kilka godzin no i nadal ta kreska jest(delikatna ale jest) co ja mam sądzić??dziś mam 22dc owulacje miałam w 8dc.niebędę już testować bo oszaleje,poczekam do piątku.jak nieprzyjdzie @ to wtedy pójdę na bete.postaram się wytrzymać do piątku....JEJ JAK JA BYM CHCIAŁA
:-D:-D:-D:-D a moze moze!!!! :-D:-D:-D betke mozesz juz robic!!

Dziewczynki,
Nie mam dobrych wiadomości...tempka spadła na 36,8..test negatywny...
next time....
W sumie podejrzewalam ze moglbyc to cykl bezowulacyjny, pozniej sie trochę napalilam tym owu testem pozytywnym w 22dc...widocznie nic to nie znaczy.
Co ma być to będzie, wierzę ze wszystko jest gdzies zaplanowane dla nas. Czasami mysle ze za pozno sie zdecydowalam na dzieci, ale wczesniej nie mialam takiej mozliwosci. Męża poznałam jak miałam 26 lat, slub w wieku 29...więc tak ułożyo.
Teraz kilka miesięcy w tą czy w tą nie robią różnicy. Ewentualnie moje myslenie ze jest juz pozno moze tylko wplynąć negatywnie na psychikę i zablokować mnie...a to w starankach nie pomaga.
Oby @ przyszła szybko, bez opoznienia. mam nadzieje ze dzis i niedlugo bede mogla się staac.Miłego dnia !
:sorry: ej niunka co ty tak tu od razu skreslasz wsio! nie ladnie! @ nie ma to wsio jeszcze przed tobą! pogadamy jutro :-D trzymam kciuki nadal a ty se gadaj co chcesz :-D:-D:-D
i nie mysl tak ze co tam za poźno.... moja mama gada mi teraz ze ja chce ze wczesnie! nigdy czlowiek nie ma tak w 100% dobrego czasu! tak ci sie zycie ulozylo a nie inaczej ale to nie znaczy ze żle! :sorry: ja meża poznalam majac 17lat teraz mamy juz 2,5 roku od slubu i tak naturalnie sie zlozylo ze teraz myslimy o fasolce a u ciebie bylo tak jak opisalas i tez dobrze! w tych sprawach fasolkowych wiek odgrywa bardzo kiepski wyznacznik bo problemy jak widac na naszym forum dotykaja nawet 20latek - nie ma reguly! :eek:
wiec glowka do gory piesi do przodu i do dziela! a i nogi do gory :-D:-D:-D

no a ja walcze od soboty z @ ehhh.... miodzio :-D dobrze ze przynajmniej przychodzi bo kiedys tak fajnie nie bylo! :eek: obstawiam ze to moze juz przed ostatni cykl przed starankami :-D no gora jeszcze 3 cykle i bede wam tu trula o ciaglych objawach :-D urojonych :-D:-D moj P. juz swiruje naogladal sie jakiego programu o pijacych ciezarowkach i zakazal mi JUZ nawet grama alkoholu!!!!! :szok:
w sobote nic nie zrobilam lezalam plackiem w luzku z koszmarnym bolem glowy!!!! (+ @) nawet ibuprom mi nie pomogl wiec stwierdzilam ze to cisnienie za niskie i nic z tym nie zrobie bo mąż mi juz 1 kawke na sniadanko zrobil wiec musze jakos przetrwac.... w niedziele to samo ... tez mi nibo rano kawe do luzeczka podano a glowka boli! ....:-D co sie okazalo ...myslalam ze padne ze smiechu! - P. mi robil kawe bezkofeinową!!!!! :-D:-D:-D po wypiciu normlanej wsio przeszlo! :-D
milego dnia z normalną kawką! :-D

rano, przed wstaniem z łóżka, mniej więcej o podobnej godzinie, morzna mierzyć tez w pochwie (najbardziej wskazane) - pod językiem nie w każdym miejscu jest taka sama tempka (podobno).

trzeba mierzyć codziennie - oprócz okresu.

Aha to zaczne od jutra i bede zapisywac:-)Dzieki kochana,i z tego co dziewczyny pisaly ze jak spada tempka przed okresem to wykluczona ciaza?

Aha to zaczne od jutra i bede zapisywac:-)Dzieki kochana,i z tego co dziewczyny pisaly ze jak spada tempka przed okresem to wykluczona ciaza?

tak, niestety...

ale byc może sa wyjątki. Mi spadła. @ nie mam, ale to kwestia czasu. oby juz niedlugo ,bo dzis 27 dc...czyli jej termin. Tempka 36,8 wczoraj 37 więc spory spadek. teścik potwierdził brak ciązy.
U każdej kobiety jest inaczej - tempka moze spadac nawet 3 dni przed @ (ja tak mialam miesiąctemu). teraz mi spadła dziś, niby w terminie @, ale tak naprde nie wiem czy przyjdzie @ dziś. Objawos nie mam jak na @

witajcie późną porą.
pisałam Wam dziś że zrobiłam teściora no i że wyszła jedna kreska ale SZOK po pewnym czasie pokazała się delikatna druga.ale mam mętlik w głowie.w ulotce napisane było żeby wynik odczytac po 5 minutach a ja odrazu jak zobaczyłam jedną kreche to uznałam że niema ciąży(I ODRAZU WAM NAPSIAŁAM ŻE NEGATYWNY WYNIK) no i odłożyłam go w łazience na parapeciku.później tylko już niepamiątam po jakim czasie(czy to było po 5 minutach czy więcej) mąż poszedł do łazienki za potrzebą i aż przyniósł ten test i mówi "dwie kreski wyszły" no i teraz minęło kilka godzin no i nadal ta kreska jest(delikatna ale jest) co ja mam sądzić??dziś mam 22dc owulacje miałam w 8dc.niebędę już testować bo oszaleje,poczekam do piątku.jak nieprzyjdzie @ to wtedy pójdę na bete.postaram się wytrzymać do piątku....JEJ JAK JA BYM CHCIAŁA

SAWI- WYNIK TESTU PO 10 MINUTACH JEST NIEWAZNY BO CALY CZAS DOCHODZI TAM DO REAKCJI CHEMICZNYCH, JA MIALAM DWA RAZY NA TESCIE CIAZOWYM SLABA DRUGA KRESKE KTORA POJAWILA SIE W ODPOWIEDNIM CZASIE I NIESTETY CIAZY NIE BYLO :dry:
ALE Z DRUGIEJ STRONY JESTES JUZ 16 DNI PO OWULCE WIEC @ POWINNAS JUZ DOSTAC A JEJ NIE MASZ MOZE ZROB DRUGI TEST LUB LEC NA BETKE :tak:

Dziewczynki,
Nie mam dobrych wiadomości...tempka spadła na 36,8..test negatywny...
next time....

PRZYTULAM :-( A JA NA 10000% BYLAM PEWNO ZE TO JUZ U CIEBIE :zawstydzona/y:

tak, niestety...

ale byc może sa wyjątki. Mi spadła. @ nie mam, ale to kwestia czasu. oby juz niedlugo ,bo dzis 27 dc...czyli jej termin. Tempka 36,8 wczoraj 37 więc spory spadek. teścik potwierdził brak ciązy.
U każdej kobiety jest inaczej - tempka moze spadac nawet 3 dni przed @ (ja tak mialam miesiąctemu). teraz mi spadła dziś, niby w terminie @, ale tak naprde nie wiem czy przyjdzie @ dziś. Objawos nie mam jak na @

Oj mam nadzieje ze nie przyjdzie,a tescik negatywny..hmm,ale czasmi tez zadobrze nie wychodzi.No ja mam jeszcze czas do @,narazie ma piersi wrazliwe i brzuch boli na dole ale mam zawsze tak przed okresem 1.5 tyg wiec juz jestem pewna ze sie nie udalo..czy jakas nadzieja jest:tak:

Mam jakies przeczucie ze u Ciebie jednak bedzie fasolka intuicja bardzo Ci tego zycze :-):-):-)

Eve84 z ta kawa to tez mialam przeboje. Ja normalnie cisnienie mam tak okolo 80 na 60 wiec bardzo niskie i bez kawy nie funkcjonuje po prostu ale kiedy zaczelismy sie starac o dziecko moj maz po dlugich rozmowach i setkach przeczytanych artykulow na temat picia kawy przez kobiete w ciazy stwierdzil ze bedzie mi robil jedna kawe (sam bo ja przeciez moge oszukiwac) dziennie. Smakowalo to jak woda z mlekiem :eek::eek::eek: a spiaca chodzilam non stop. Ale po 2 miesiacach sie przyzwyczailam. Teraz znowu pije bardzo mocna:tak::tak:.

TO JA PIJE 3-4 KAWY DZIENNIE :szok: A I TAK ZASYPIAM NA SIEDZACO NP. W DRODZE DO PRACY :sorry:

Witajcie kochane dziewczynki ja tylko na chwilke bo mam ogrom pracy, a w domu komputerek podł...:no: i cały weekend byłam odcieta od swiata.:wściekła/y:
Właśnie dzwoniłam po wyniki badania na poziom prolaktyny i mój wynik to 25,45 dodam, że badanie robiłam w 3 dniiu cyklu, z tego co patrzyłam to bardzo nie dobrze.
Mogłybyście mi zinterpretować ten wynik?

reklama
No cóż dziś temperatura spadła z 37.2 na 36.9 i @ przyszła. Narazie skąpa ale jutro da mi popalić:-D

Któraś może wie czy to coś może oznaczać: temperatura powyżej 37 (od 37.2 do 37.6) utrzymywała mi się przez parę dni tak od około 21dc do 27dc przy czym ostatnio kilka cykli miałam długość cyklu = 24dni. dokładnie co do godziny około 9 rano 24 dc przychodziła @ na jakieś 8, 9 dni.
Teraz nie przyszła i momentalnie jak temperatura podskoczyła (mierze w ustach to w pochwie jest o jakieś 2 kreski wyższa) rano budziłam się spocona, dziś temperatura spadła i już się nie pociłam. Dodam ze jestem zdrowa. Zastanawia mnie to pocenie się jak temp podskoczyła i nagły jego brak jak spadła a żadnych leków nie brałam.

Do góry