reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
no nie wiem, nie sadze bo mialam ostatnio robione badania i byly OK. Dziwne jest to troche, bolalo mnie tak przed @,w czasie @ nic, wczoraj sie skonczyla i znow bol wrocil. We wtorek ide go lekarza rodzinnego wiec zobaczymy co powie.

Oj dziewczynki ja jak mam czas na forum to późna noc jest i wy śpicie.
Skad wiesz ze nie masz owu od maja ???

Jak byłam u gina w październiku to po usg wyszło że nie mam owu, usg było robione w 11 dc i miałam " jajniki obustronnie bez echostruktur patologicznych z pojedyńczymi, drobnymi pęcherzykami 6 mm" czyli chyba jak na 11dc to malutkie. Mam iść na monitoring ale ciągle nie mogę dotrzeć, głównie z przyczyn że non stop w pracy i trudno mi dopasować wizyty tym bardziej że nie mam gina w swojej miejscowości i muszę jechać 2 godziny do niego. Trochę te moje staranka przedłużają sięz mojej winy. A że od maja nie mam owu to dlatego że zawsze robiłam testy owu i właśnie w maju przestały wychodzić a teraz to już wogóle ich nie robię, zrobiłam 5 dni przed @ i wyszły II kreski więc myslę że nie ma sensu.

Kobitki

Ktora z Was ma cykle 30/31 dni ? I kiedy Wy macie owu przy takich cyklach (potwierdzone przez monitoring)

Ja mam cykle 29-30 a czasami 31 ale nie powiem ci kiedy mam owu bo jej chyba nie mam wogóle. Po monitoringu jeśli wyjdzie że jest to powiem ci kiedy.

niby tak ale caly czas sadzilam ze nie ma co sie stresowac podejsc na luzaka a na pewno sie uda a teraz nerwowka :(

najgorsze jest to ze w sieci mozna znalezc pelno sprzecznych info np. jak sa dwie krechy na tesciie owu to od razy przytulanki i pozniej co 2 dni inna wersja poczekac 12godz i co dziennie sama juz nie wiem co o tym myslec

Dlatego ja już sobie dałam spokój z tymi testami bo nawet tu po naszych postach na forum można wywnioskować że różnie one nam wychodzą.

Nie mam zadnych namiarow na gina w Londynie, bo bardzo czesto jestem z Polsce to odwiedzam moja w Elblagu. Ostatnio widzialam sie (na nieszczescie) z ginem w Londynie w listopadzie, bo musialam przejsc operacje gruczolu przedsionkowego wiekszego "Bartholoni's". Wiec skorzystalam z okazji i pogadalam sobie z nim o ewenualnosciach w moim przypadku.

olesia a do jakiego gina chodzisz w Elblągu. Pytam bo jestem z okolic, na razie mam gina w Gdańsku ale pewnie będąc w ciąży poszukam kogoś w Elblągu bo tam bym chciała rodzić. Mi tam polecano Chlebowską i Macinkiewicz.

witajcie późną porą.
pisałam Wam dziś że zrobiłam teściora no i że wyszła jedna kreska ale SZOK po pewnym czasie pokazała się delikatna druga.ale mam mętlik w głowie.w ulotce napisane było żeby wynik odczytac po 5 minutach a ja odrazu jak zobaczyłam jedną kreche to uznałam że niema ciąży(I ODRAZU WAM NAPSIAŁAM ŻE NEGATYWNY WYNIK) no i odłożyłam go w łazience na parapeciku.później tylko już niepamiątam po jakim czasie(czy to było po 5 minutach czy więcej) mąż poszedł do łazienki za potrzebą i aż przyniósł ten test i mówi "dwie kreski wyszły" no i teraz minęło kilka godzin no i nadal ta kreska jest(delikatna ale jest) co ja mam sądzić??dziś mam 22dc owulacje miałam w 8dc.niebędę już testować bo oszaleje,poczekam do piątku.jak nieprzyjdzie @ to wtedy pójdę na bete.postaram się wytrzymać do piątku....JEJ JAK JA BYM CHCIAŁA

Sawi poczekaj do piątku, ja myslęzę to może być fasoleczka ale w sumie jeszcze wcześnie. Masz cały tydzień w nerwacj a może pójdziesz na betkę jutro?

Ja chodze do Chlebowskiej, bardzo fajna babka, nawet jak masz jakies wtpliwosci mozesz zadzwonic do niej na komurke. Mnie wyslala na toxo i powiedziala ze mam do niej zadzwonic z wynikami jak sie bede niepokoic. Jest super, polecam.

reklama
Ja chodze do Chlebowskiej, bardzo fajna babka, nawet jak masz jakies wtpliwosci mozesz zadzwonic do niej na komurke. Mnie wyslala na toxo i powiedziala ze mam do niej zadzwonic z wynikami jak sie bede niepokoic. Jest super, polecam.

Ale chodzisz prywatnie czy na NFZ i ile płacisz i czy jak dostajesz skierowanie np na badanie toxo po też płacisz za nie? Powiedź mi gdzie przyjmuje bo niby na królewieckiej ale gdziesz wyczytałam że na 12 lutego i nie wiem. I wiem że nie ma usg, jak to wygląda w przypadku ciąży, gdzie wtedy na usg chodzą pacjętki?

Do góry