reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Olapolap mysle, ze powinnas isc do lekarza bo samo mierzenie tempki niewiele moze dac - to tylko pomoc a nie wyznacznik. Poza tym, to ze @ przyszla yto tez nie jest koniec... zdaza sie ciaza z @ i przez 3 miesiace... Idz do gina jak mozesz...

reklama
Ok wstawiam wykresiki z trzech ostatnich cykli... Ciekawa jestem Waszych opinii.

Nie wiem czemu to sie takie male zrobilo, u mnie na kompie jest duze...

Ostatnia edycja:
Witam sie przy porannej kawce..

chcialam isc dzis na betke, ale okazalo sie ze u mnie nie robią.. i jak to pani w lab stwierdziła to strata pieniedzy, a oni wykonuja taka probe z moczu co jest to samo co test z apteki.. wiec juz sama nie wiem, testy kupilam przez allegro.. wychodzi na to ze nie jestem w ciazy skoro one wychodza negatywnie a to ze @ nie ma to pewnie cos nie tak w srodku.. czekam do piatku jak sie nie pojawi to ide do gina..

Pozdawiam
Życze miłego dnia

Witam sie przy porannej kawce..

chcialam isc dzis na betke, ale okazalo sie ze u mnie nie robią.. i jak to pani w lab stwierdziła to strata pieniedzy, a oni wykonuja taka probe z moczu co jest to samo co test z apteki.. wiec juz sama nie wiem, testy kupilam przez allegro.. wychodzi na to ze nie jestem w ciazy skoro one wychodza negatywnie a to ze @ nie ma to pewnie cos nie tak w srodku.. czekam do piatku jak sie nie pojawi to ide do gina..

Pozdawiam
Życze miłego dnia

@ moze nie przychodzic wlasnie przez luteine... Ja sie powinno brac max 14 dni, potem zrobic test i jesli jest negatywny, to ja odstawic i czekac na @. Jesli pozytywny to brac dalej i isc do gin. Zawsze mozesz kupic sobie test w aptece o wiekszej czulosci, 15zl to nie majatek, a przynajmniej bedziesz wiedziala na czym stoisz.

Ok wstawiam wykresiki z trzech ostatnich cykli... Ciekawa jestem Waszych opinii.
Nie wiem czemu to sie takie male zrobilo, u mnie na kompie jest duze...
tak se popatrzylam na wykresiki to odrazu mi sie przypomnialy :tak: zakrecone faktycznie bo jakby rospatrzywac ten cykl co sie niby teraz skonczyl to jakby owulki nie bylo! :confused2: a jak patrzec ogolnie na calosc to ja bym se testa sikanca walnela pytanie tylko jak ty sie teraz czujesz czy @ jest taka jak zwykle!? i czy ta poprzednia tez byla normalna bo juz zapomnialam! :sorry:

tak se popatrzylam na wykresiki to odrazu mi sie przypomnialy :tak: zakrecone faktycznie bo jakby rospatrzywac ten cykl co sie niby teraz skonczyl to jakby owulki nie bylo! :confused2: a jak patrzec ogolnie na calosc to ja bym se testa sikanca walnela pytanie tylko jak ty sie teraz czujesz czy @ jest taka jak zwykle!? i czy ta poprzednia tez byla normalna bo juz zapomnialam! :sorry:

Ta ostatnia @ nie byla taka jak zwykle, bo byla krotsza (normalnie 7 dni, a tu tylko 4) i o wiele mniej obfita. No i brzuch mnie niespecjalnie bolal. Teraz natomiast mnie kluje i mam spuchniety beben (jak zwykle). Skrzepow na razie nie odnotowalam (w zeszlej @ tak, ale po nocy, wiec nie wiem czy to sie liczy, w koncu krew ma to do siebie, ze jak nie moze ujsc, to zastyga...). Test sikany wyszedl mi negatywnie w 11 dniu poprzedniego cyklu... Niby mogl, nie? Niektorym wychodzi dopiero po dluzszym czasie... Ale ja nie mam zupelnie zadnych objawow - takich, ktore by jednoznacznie swiadczyly o fasolce, bo mdlosci i bol podbrzusza miewam przed i w czasie @.
:eek:

no wiesz są dziewczyny ktore maja tylko 1 objaw - rosnący brzuszek! ;-) tak czasami jest to wrecz zaszczyt nie miec nudnosci itp! :sorry: ale powiem ci ze nawet dla spokoju byl zrobila z rana sikanca! wiesz na czym stoisz! bo nawet jakbys nie miala owu w tamtym cyklu to powinny byc nizsze tempki a nie takie wysokie! :eek::eek::eek:

@ moze nie przychodzic wlasnie przez luteine... Ja sie powinno brac max 14 dni, potem zrobic test i jesli jest negatywny, to ja odstawic i czekac na @. Jesli pozytywny to brac dalej i isc do gin. Zawsze mozesz kupic sobie test w aptece o wiekszej czulosci, 15zl to nie majatek, a przynajmniej bedziesz wiedziala na czym stoisz.
i tak wydaje mi sie ze to lipa z miodem.. nawet jak zrobie ten najczulszy to i tak wyjdzie negatyw w koncu to juz ktory dzien cyklu a nie wiem czy byla owulka i kiedy.. po prostu lipa.. i to wielka..
no wiesz są dziewczyny ktore maja tylko 1 objaw - rosnący brzuszek! ;-) tak czasami jest to wrecz zaszczyt nie miec nudnosci itp! :sorry: ale powiem ci ze nawet dla spokoju byl zrobila z rana sikanca! wiesz na czym stoisz! bo nawet jakbys nie miala owu w tamtym cyklu to powinny byc nizsze tempki a nie takie wysokie! :eek::eek::eek:
eve ma racje w koncu wysokie tempki to oznacza wysoki progesteron, albo zrobic sikanca albo zbadac progesteron.. tak mi sie wydaje.. konsultowalas to z ginem olapolap?

reklama

Ja wlasnie wiem, ze powinny byc niskie... A ja sie nie czuje chora, nie mam specjalnie wiekszego kataru niz zwykle, spie przy uchylonym balkonie, wiec nie robi sie rano w pokoju goraco, nie jestem na nic uczulona, i tylko kawalek dziasla przy osemce, ktora sie przebila, mnie pobolewa od czasu do czasu, ale jakie to moze miec znaczenie :eek:... Moze faktycznie zapodam sobie sikanca jutro...

Do góry