reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Hej. Jestem już ponad tydzień w domu i w dalszym ciągu nie jestem w stanie zająć się własnym dzieckiem[emoji26][emoji26][emoji26]mam tak osłabiony organizm, że mam nawet problem z dojściem do łazienki. Czasem na siedząco podtrzymam Adasia i to z poduszkami pod rękoma bo nie mam siły i boję się, że Mi wypadnie. Przez ten Mój osłabiony organizm chwyta się Mnie wszystko. Bez męża w ogóle bym sobie nie poradziła. Jest bardzo dużym oparciem dla Mnie i radzi sobie idealnie ze wszystkim. Ogarnia wszystko Adasia, Mnie, pieski i dom. Trzymajcie za Mnie kciuki żebym w końcu wydobrzała i mogła cieszyć się tak długo wyczekiwanym macierzyństwem.
Mój słodki synuś [emoji7][emoji7][emoji7]
fc48f92911d1e2986a23493a30c95cb8.jpg
4be3ca3d282108b39a4485c08b28f3a5.jpg

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Anetka życzę szybkiego powrotu do zdrówka :) całe szczęście,ze mąż Ci pomaga :) Adaś jest cudowny :D

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

@90_natka u mnie cukry pod koniec ciąży jak były u ciebie, po posiłku ledwo 100, a naczczo tragedia, bo już od kilku dni 65-70 Dziś o 5 rano zmierzyłam,bo miałam ciężka noc, a tam 65 i odrazu musiałam jeść, żeby nie było większego spadku.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

@90_natka u mnie cukry pod koniec ciąży jak były u ciebie, po posiłku ledwo 100, a naczczo tragedia, bo już od kilku dni 65-70 Dziś o 5 rano zmierzyłam,bo miałam ciężka noc, a tam 65 i odrazu musiałam jeść, żeby nie było większego spadku.

Alunia o rety! może coś w nocy powinnaś podejść?

Alunia o rety! może coś w nocy powinnaś podejść?
Właśnie jem o 21, a później w nocy biore leki na tarczyce, bo i tak nie śpie, bo to juz takie umnie stadium ciąży,a cukier i tak leci.Moze poród się zbliża i dla tego mój organizm tak reaguje.

A co Twoja diabetolog na to, możesz coś do tych leków podgryźć? Te 65 to trochę za nisko.
Już nie mam wizyty u diabetologa ostatnia była pod koniec lutego ,bo mam 100km .Te leki trzeba naczczo przyjmować co najmniej 3h ,po ostatnim posiłku,albo przed.Jutro mam wizyte to spytam się gina co z tym cukrem ,bo na grupie cukrzycowej dziewczyny pisały ,że ten cukier może być niski ,bo łożysko nie wydolne już.Na tym sprzęcie co ma i tak mi tego nie sprawdzi ,ale może podejmie decyzję co dalej.Jutro ma mi sprawdzić czy mały zmienił pozycje, a jak nie to wyznaczyć termin cc to może weźmie to pod uwage.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

No to masz jak u mnie było. Identycznie. Rano pod koniec ciąży miewałam zazwyczaj ok 60-65. Bez względu na to czy jadłam w nocy czy nie i czy mierzyłam na czczo o 7 czy o 9. Łożysko fakycznie było wtedy już trochę zwapniałe ale nie na tyle żeby przepływy się pogorszyły. Generalnie miałam z tym cukrem tak tylko ze 2 tyg przed porodem.

@aga_agi to miejmy nadzieję, że faktycznie to wina choroby i niedługo wszystko wróci do normy. Mocno przekroczone masz te na czczo?

reklama
No to @ALUNIA czekam na info co gin powiedział, Ty i tak już na mecie prawie ☺
@natka 92-95 wczoraj 101i się przeraziłam, dziś było 85 i po posiłkach też ok, więc jest nadzieja ☺
A to takie delikatne przekroczenia to spokojnie :) mi moja diab zawsze mówiła, że glukometry mogą o 10-15 zawyżać w stosunku do wartości badanej z krwi żylnej i pojedynczymi wyskokami parę kresek ponad normę nie ma co się bardzo przejmować (chyba że oczywiście byłyby cały czas to wtedy warto pomyśleć mimo wszystko o małej dawce insuliny). Miałaś tylko raz powyżej 100 to myślę że nie ma się co martwić tym bardziej że stres też może podbijać cukier :)

Do góry