Ewela ciąża pozamaciczna? I po prostu odstawić leki i zero obserwacji itd?? To chyba nie jest normalne postępowanie przy ciąży pozamacicznej... Chyba że chodziło mu o biochemiczną?Już po lekarzu powiedział że ciąża pozamaciczna mam ostawic leki i czekać na okres. Po okresie można się starać. Mam dosc siedzę i płacze nie wiem co robić dozwnilam do pracy mają mi cofnąć zwolnienie i mam wrócić i w święta pracować jak mialam. Narobilam zamieszania ale musiałam wziąść wcześnie zwolnienie bo bym sobie nie podarowała
Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Bardzo mi przykro że tak się skończyło nie ma słów które Cię pocieszą ale nie możecie przestać walczyć.
A co do zwolnienia ja bym nie poszła do pracy na Twoim miejscu. Pracodawca nie może cofnąć Ci zwolnienia bo ma takie widzimisię, tylko lekarz może lub ZUS (jak pracodawca twierdzi że masz niesłusznie L4 to może tylko zgłosić do ZUS że prosi o kontrolę lekarską i wtedy wzywają Cię na kontrolę. Sam pracodawca nie może zwolnienia podważyć). Poza tym spodziewałabym się kontroli z ZUSu później przy kolejnych ewentualnych zwolnieniach bo takie kombinowanie ze zwolnieniami jest dla inspektorów kontroli podejrzane i dodatkowo duża szansa że system "sam" Cię wytypuje do kontroli jak będziesz miała L4.
Ostatnia edycja: