reklama
Ja też czytam, zagladam ale jakoś tak nie mam ostatnio sił i chęci na nic.. Więc rzadko się odzywam.
@alunia87 to prawda, że gdy wynik jest mniejszy niż 4% prawidłowych plemników to może to być wskazaniem do inseminacji. Ale uwierz, że nie wyklucza to naturalnego zapłodnienia. Inne parametry nasienia, które są w normie, a zwłaszcza wysoko ponad normę mogą szansę na to zapłodnienie zwiększać. Co do przeziębienia to jest możliwe, że ono osłabiło plemniki, z tego co nam mówił lekarz zdarza się to nawet dosyć często (o ile to nie było lekkie przeziębienie typu tylko katar np.). Myślę że w Waszym przypadku warto przez 3 miesiące suplementować męża (ale dobrymi lekami, które niestety są dość drogie w porównaniu ze "zwykłymi" suplementami) i za 3 miesiące jeśli nadal ciąży nie będzie powtórzyć badanie nasienia. Cykl życia plemnikow trwa długo (właśnie coś ok 90 dni, dokładnie nie pamiętam) i właśnie dlatego po chorobie czy suplementacji poleca się kolejne badanie dopiero po 3 miesiącach, gdy już będą dojrzałe nowe plemniki. I przypuszczam że lekarz zaleci podobnie jak napisałam bo to dość powszechne zalecenie w PL
@justys0702 trzymam kciuki &&
@InezkaK ale z tą Twoją betą przeboje... Ale dobrze że jest taka niska już. Zapewne to kwestia dni żeby w końcu spadła całkiem. A co do tego czy się udało czy nie to chyba przy takiej niskiej becie jest szansa że jednak do zapłodnienia doszło. Także całkiem nadziei nie ma co tracić jesteś dość świeżo po owulacji więc jeśli się udało to do implantacji tak czy siak jeszcze parę dni zostało, a wtedy dopiero nowa ciąża zacznie wytwarzać hcg.
@alunia87 to prawda, że gdy wynik jest mniejszy niż 4% prawidłowych plemników to może to być wskazaniem do inseminacji. Ale uwierz, że nie wyklucza to naturalnego zapłodnienia. Inne parametry nasienia, które są w normie, a zwłaszcza wysoko ponad normę mogą szansę na to zapłodnienie zwiększać. Co do przeziębienia to jest możliwe, że ono osłabiło plemniki, z tego co nam mówił lekarz zdarza się to nawet dosyć często (o ile to nie było lekkie przeziębienie typu tylko katar np.). Myślę że w Waszym przypadku warto przez 3 miesiące suplementować męża (ale dobrymi lekami, które niestety są dość drogie w porównaniu ze "zwykłymi" suplementami) i za 3 miesiące jeśli nadal ciąży nie będzie powtórzyć badanie nasienia. Cykl życia plemnikow trwa długo (właśnie coś ok 90 dni, dokładnie nie pamiętam) i właśnie dlatego po chorobie czy suplementacji poleca się kolejne badanie dopiero po 3 miesiącach, gdy już będą dojrzałe nowe plemniki. I przypuszczam że lekarz zaleci podobnie jak napisałam bo to dość powszechne zalecenie w PL
@justys0702 trzymam kciuki &&
@InezkaK ale z tą Twoją betą przeboje... Ale dobrze że jest taka niska już. Zapewne to kwestia dni żeby w końcu spadła całkiem. A co do tego czy się udało czy nie to chyba przy takiej niskiej becie jest szansa że jednak do zapłodnienia doszło. Także całkiem nadziei nie ma co tracić jesteś dość świeżo po owulacji więc jeśli się udało to do implantacji tak czy siak jeszcze parę dni zostało, a wtedy dopiero nowa ciąża zacznie wytwarzać hcg.
No to niezle. Ale moze zbadaj sobie za tydzien czy jednak spada@Ewelyn ja juz jestem po @ i jak widzisz kochana beta slabo spada....
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Ehhh [emoji14]Dziewczynki ze mną to całe zycie przeboje [emoji12]jak jestem szczesliwa to jest pod górke ahhh nie bede wam zawracala głowy takimi sprawami .....niech wam sie chociaz uda zobaczyc dwie kreski [emoji177]
alunia87
Fanka BB :)
Ja co miesiąc robię testy i od razu przy pierwszej @ był negatyw.Tyle ze u mnie już w szpitalu beta spadła o połowę.Podejrzewam ,ze dopóki u Ciebie nie zejdzie do zera praktycznie to organizm będzie traktował jak jak ciaze.@Ewelyn ja juz jestem po @ i jak widzisz kochana beta slabo spada....
Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom
justys0702
Ja juz po usg. Wszystko dobrze. Mala ulozona glowkowo. Lozysko jest nisko ulozone, ale 3 cm nad ujsciem i raczej to nie jest wskazanie do cc. Szyjka ma 3cm i jest zamknieta. Parametry wszystkie w normie. Serduszko bije jak dzwon[emoji173]
A wazy juz 2kg[emoji4][emoji7]
AnetaManiak
Rozumiem Was Dziewczyny i po to jest to forum żeby właśnie o takich sprawach pisać. Ja jestem 9lat po ślubie. Moja pierwsza pani ginekolog nie robiła Mi żadnych badań z wyglądu śluzu stwierdziła infekcje i tak dostałam bardzo silne leki po których miałam bóle brzucha i wymioty. Pamiętam to jak dziś. Zmieniłam Ją na inną leki gin. Starsza babka ale też jakaś dziwna była. Też żadnego usg ani nic. Potem przyszedł czas, że nie chcieliśmy się starać bo wiecznie Mój mąż miał problemy z pracą(budowlanka) i tak sobie odpuściliśmy. Potem znalazłam znów Inną panią gin rzekomo świetna opinię miała w necie. Ta głupia ***** stwierdziła że jestem gruba i napewno mam PCOS i przez Moja tusze nie zachodzą w ciążę. Owszem miałam nadwaga 5kg dosłownie. Ta ***** przepisała mi antykoncepcję i kazała schudnąć bo i inaczej w ciążę nie znajdę i tak Ja głupia trwałam u niej przez około 3lata. W końcu mąż wyjechał do niemiec. Któregoś miesiąca dostałam strasznych bólu brzucha okropnie zaczęłam krwawić i po chwili na podpaskę coś wyleciało poczułam taką kulkę. Szybko do toalety jak to zobaczyłam tak szybko wyrzuciła do toalety. Na drugi dzień do tej głupiej no to zleciła usg. Na usg babka która Mi je robiła jednoznacznie nie mogła nic stwierdzić ale podejrzewała poronienie i kazała żeby Moja gin zleciła badanie bety a ta to olała i powiedziała, że to musiała być torbiel. Wtedy poszłam do niej ostatni raz. Zalazłam jednego gina prywatnie i On kazał wpierw zrobić badania Mojemu mężowi. A jak usłyszał jak Mnie poprzedni lekarz leczył to to wyśmiał. Po wynikach okazało się że Mój mąż ma źle wyniki. Wtedy jeszcze palił pije raczej okazjonalnie, ale jego przeszłość nie należy do najciekawszych niestety. Lujem nie był ale zabawić się lubił co weekend. Dodam, że lelarz powiedział, że jego wyniki nadają się tylko do imseminacji. I tak dostałam CLO. Lekarz kazał nam rzadko współżyć najlepiej tylko w okresie owulacji. A że miewałam monitoring to wiedziałam kiedy i na ten czas mąż przyjeżdżał do domu. Ale nic z tego nie wychodziło. Mi badań nie zrobił o Mnie kompletnie nic nie mówił.No Na następny rok mąż ściągnął Mnie do niemiec. Tutaj trochę popracowałam, poduczyłam się języka i tak stwierdziliśmy z mężem, że skoro nic się nie udaje to trzeba iść do lekarza i tutaj spróbować. No i tak o koło roku same badania i dopiero po wynikach okazało się że Ja jestem zdrowa hormony w porządku rzadnego PCOS nie ma. No to dostałam lekina stymulacje i lekarz zalecił przy męża wynikach częste współżycie. No i pach pierwszy cykl i się udało. Resztę już znacie[emoji6][emoji6][emoji6]
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
AnetaManiak
Aj to cudownie[emoji7][emoji7][emoji7]to za ile przytulisz córeczkę???Ja juz po usg. Wszystko dobrze. Mala ulozona glowkowo. Lozysko jest nisko ulozone, ale 3 cm nad ujsciem i raczej to nie jest wskazanie do cc. Szyjka ma 3cm i jest zamknieta. Parametry wszystkie w normie. Serduszko bije jak dzwon[emoji173]
Justys to duza juz ta twoja ksiezniczka [emoji1]super wiadomosc [emoji177]Ja juz po usg. Wszystko dobrze. Mala ulozona glowkowo. Lozysko jest nisko ulozone, ale 3 cm nad ujsciem i raczej to nie jest wskazanie do cc. Szyjka ma 3cm i jest zamknieta. Parametry wszystkie w normie. Serduszko bije jak dzwon[emoji173]
reklama
justys0702
We wrzesniu. No chyba, ze bedzie chciala wyjsc wczesniej[emoji4]Aj to cudownie[emoji7][emoji7][emoji7]to za ile przytulisz córeczkę???