reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

I po co Cię tak nastraszyła [emoji52] ja tez nie bylam czyszvzona ale jakiś materiał pobrali do badania

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny przez ta wariatke gin bym zwariowala ! Cholera i to jest zastepca ordynatora szpitala...
Ale do rzeczy przed chwila wrocilam i ten gin powiedzial ze ból był dlatego ze jest malenki miesniak na dnie macicy a w zatoce Daglasa jest troszke plynu wiec moglo dojsc do pekniecia pecherzyka [emoji5]jajniki i cala reszta w porządku

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Z tymi lekarzami to różnie bywa ,ale grunt ze wszystko jest dobrze.Nie potrzebnie Cię na straszyła.Mój lekarz to też niby ordynator ginekologi,ale i tak podchodzę do niego z rezerwą,bo on ani nie wytłumaczy, ani nic.Tylko tyle,ze ma większą wiedzę niż ja i stara się rozwiązać mój problem.
Może tam gdzie Cię przyjęła miała kiepski sprzęt [emoji53]czy coś i dopiero na innym dostrzegła problem.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

1499266498-aaaaaa.jpeg
Trufelek żyje [emoji173] wszystko jest dobrze,serduszko bije :) termin porodu z 20.02 przesunął się na 14.02 ( w tym dniu miałam zabieg ) wierzę w siłę mojego okruszka :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje<3 życzę Ci wszystkiego co najlepsze, żeby dzidzia się świetnie rozwijała :)

Dziewczyny przez ta wariatke gin bym zwariowala ! Cholera i to jest zastepca ordynatora szpitala...
Ale do rzeczy przed chwila wrocilam i ten gin powiedzial ze ból był dlatego ze jest malenki miesniak na dnie macicy a w zatoce Daglasa jest troszke plynu wiec moglo dojsc do pekniecia pecherzyka [emoji5]jajniki i cala reszta w porządku

No co za cholera z tej gin. Dobrze, że pojechałaś do innego lekarza. Wiesz co tak naprawdę jest grane. A mówił co teraz dalej z tym mięśniakiem?? Sam zniknie czy co??

@Anetka powiedzial ze ten miesniak jest bardzo malenki i mowil ze pecherzyk musial pęknąć bo jest troszke plynu w zatoce douglasa a temperatura szaleje pon 36.8. wt36.5 sr36.6 czw36.9 teraz juz nie wiem czy to clo bylo mi potrzebne ? Mysle ze ten miesniak od tego bo wcześniej jak bylam u gin nic nie bylo

@InezkaK wychodzi na to, że wczoraj bądź przedwczoraj była owulacja. Bo temperatura u niektórych skacze nawet do 3dni po niej. Jeżeli jutro będzie też podwyższona o conajmniej o 0.2 os niższych znaczy, że jesteś po owulacji. Zresztą lekarz i tak już Ci Ją potwierdził[emoji1][emoji1][emoji1]także teraz czekać na efekty!!! Poczytałam trochę o tych mięśniakach. To jeżeli są małe to niczemu nie zagrażają mogą się salę wchłonąć. Większe się wycina. I tak szczerze mówiąc One powstają np. Od zachwiania równowagi hormonalnej. Także przypuszczam, że to po poronieniu. Ale nie ma się czego obawiać[emoji1][emoji1]

@InezkaK całe szczęście że to był fałszywy alarm. Swoją drogą masakra co za lekarz że człowieka tak nastraszy! Najważniejsze, że jest ok :) a co do clo to chyba ogólnie lekarze różnie zalecają. Kiedyś tu pisałyśmy z Anetą że w ulotce jest że od 3 lub 5 dc a ja sobie sprawdzałam na starych wykresach temperatur (zazanczałam też leki) i mi np zalecił od 4 dc ;) a jeśli chodzi o samo CLO to ono mogło też wzmocnić owulację więc to nie jest tak do końca że nie było Ci potrzebne-mam znajomą tu na innym forum która bardzo długo starała się o drugie dziecko, miała normalne owulacje itd ale długo nie wychodziło i lekarz dla wzmocnienia właśnie zalecił CLO i udało się od razu :) trzymam więc kciuki &&&

reklama
@Anetka on tez mowil zeby to kontrolować ale nic groznego to malenstwo ;) i powiedzial ze clo to on zaleca od 2-3 dnia cyklu

No widzisz Mi CLO i od 2dc pomogło i od 5dc pomogło. Także w sumie nie wiem od czego to zależy a i tak miałam późną owulacje i tak. Bo początkowo myślałam, że może szybciej działa na jajeczka i powoduje szybszą owulację, ale nie w Moim przypadku.
Najważniejsze, że doszło u Ciebie do owulacji. Teraz trzymam kciuki żeby efekty były!!!!!!!!!!

Do góry