reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

Naprawdę ? Wystarczy brać witaminę c ? Ja mam problemy z prolaktyna biore brogeron, ale może zacząć brać to witaminę c jeśli tak ?

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Witamina C jak zwykle ma doskonałe działanie, ale potrzeba brać od 250mg do 500mg co godzinę przez 6 godzin dziennie, i tak przez tydzień (co najmniej), co powinno skutkować pewną normalizacją stężenia prolaktyny.
Ale sądzę że najlepiej stosować dietę bogatą w witaminę c. Tylko to jest na obniżenie prolaktyny

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziś mam 12dc i plamie...Już po owu więc cykl stracony na 100% już nie wiem co się ze mną dzieje :(

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
A moze to owulacyjne plamienie? Zagniezdzanie zarodka ? :)
Mifi bardzo mi przykro wierze ze juz niedlugo wszystkie bedziemy brzuchatki :):) znowu z nudnymi ciazami:):)

Ostatnia edycja:
@mfifi04 coś ten styczeń jednak nie był nasz [emoji34]. Może wiosna bardziej nam pisana dzieciaczki nie będą marzły. Tak jak dziewczyny mówią zrób badania odpowiednie leki i będzie dobrze.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem dziewczyny skąd były te plamienia :( miałam ponad miesiąc temu torbiel więc może to on? Że też człowiek musi się uczyć swojego ciała od podstaw na stare lata :D

Mfifi przykro mi...

Dorcia co do chorób czy przeziębienia to ja bym tak od razu nie skreślała cyklu przez to. W trzy z moich ciąż zaszłam chorując, a w tym w jednej (akurat tej z której mamy córkę :)) mąż też był chory i mimo to udało się :) co do plamienia to jeśli torbieli już nie ma to mało prawdopodobne żeby to była przyczyna. Acprogesteron to nie bardzo rozumiem skąd tutaj dziewczyny pisały że może to wysoki poziom, bo plamienia po owulacji to raczej oznaka niskiego a nie wysokiego. Chyba że nie połapałam się i to nie do Ciebie było o tym progesteronie ale szybko czytałam zaległe posty bo czasu malutko ;) Jaką dawkę bierzesz luteiny/duphastonu? Robiłaś badania sprawdzające poziom progesteronu? Może dawka za mała, nadal jest niski i stąd mogą być plamienia. No albo jest też opcja, że to plamienie implantacyjne skoro jesteś na 100% po owulacji :)

My dziś mamy wizytę u gin, a za tydzień chwila prawdy-kardiolog i echo serca. Trzymajcie proszę kciuki żeby jednak okazało się, że wszystko dobrze z serduszkiem :)

Mfifi przykro mi...

Dorcia co do chorób czy przeziębienia to ja bym tak od razu nie skreślała cyklu przez to. W trzy z moich ciąż zaszłam chorując, a w tym w jednej (akurat tej z której mamy córkę :)) mąż też był chory i mimo to udało się :) co do plamienia to jeśli torbieli już nie ma to mało prawdopodobne żeby to była przyczyna. Acprogesteron to nie bardzo rozumiem skąd tutaj dziewczyny pisały że może to wysoki poziom, bo plamienia po owulacji to raczej oznaka niskiego a nie wysokiego. Chyba że nie połapałam się i to nie do Ciebie było o tym progesteronie ale szybko czytałam zaległe posty bo czasu malutko ;) Jaką dawkę bierzesz luteiny/duphastonu? Robiłaś badania sprawdzające poziom progesteronu? Może dawka za mała, nadal jest niski i stąd mogą być plamienia. No albo jest też opcja, że to plamienie implantacyjne skoro jesteś na 100% po owulacji :)

My dziś mamy wizytę u gin, a za tydzień chwila prawdy-kardiolog i echo serca. Trzymajcie proszę kciuki żeby jednak okazało się, że wszystko dobrze z serduszkiem :)
Torbiel chyba jeszcze jest :) nie byłam teraz u gina :) a luteine mam 100 mg dwa razy dziennie więc myślę,że ok :) a i oczywiście trzymam kciuki :) wszystko będzie dobrze i serduszko na pewno zdrowe :)

Mfifi przykro mi...

Trzymam kciuki kochana za Was

reklama
Do góry