reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Kasia co o tym myślisz ? Bo ja już świruje [emoji54]

xnw4s65gte9hv7ri.png

reklama
W sumie to fakt, powoli mogę odliczać do połówkowego :) za miesiąc mam u mojej gin, a po półtora tygodnia jeszcze raz szczegółowo w ramach badań prenatalnych. Naprawdę w szoku jestem jak ten czas leci :)
A jak Ty się czujesz? Wszystko dobrze?
W sumie to nawet, czasem cos poboli, to poleżę, czasami mam delikatne plamienia, wizyte dopiero 20 wiec jeszcze trochę muszę czekać, na szczęście na razie bez stresu. Nie wiem czy pamiętasz też miałam być lipcówka

Wszędzie piszą ze jak osiągnie się wynik 1200 - 6000 przyrost bety spowalnia i podwaja się co 72-96 godzin a ja teraz robiłam po 46 godzinach
Wiec to wtedy byłoby ok jestem dobrej myśli musi być dobrze [emoji5] i czuje ze jest [emoji5]

xnw4s65gte9hv7ri.png

W sumie to nawet, czasem cos poboli, to poleżę, czasami mam delikatne plamienia, wizyte dopiero 20 wiec jeszcze trochę muszę czekać, na szczęście na razie bez stresu. Nie wiem czy pamiętasz też miałam być lipcówka
Tak, pamiętam... Ale wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze i szczęśliwie dotrwacie do terminu, w końcu leczenie dobrze ustawione więc nie ma innej opcji jak taka, że będzie wszystko super :) dobrze kojarzę, że teraz leci Wam 8/9 tydz?

Marta ponoć tak jest z tym przyrostem, że im później tym wolniejszy. Osobiście nigdy nie sprawdzałam jak to jest bo nigdy nie robiłam bety tak późno (w sensie przy takich wartościach-najwyższy wynik jaki miałam w momencie badania to było coś koło 250 :))

Wyczytałam na necie ze na tym etapie przyrost powinien być przynajmniej 35% juz sama nie wiem

xnw4s65gte9hv7ri.png
Ale 35% dobowego czy dwudniowego przyrostu? Już sama nie wiem czy wierzyć w te kalkulatory... Na bellybestfriend pl jest kalkulator przyrostu hcg, ja tam sprawdzałam i jak miałam za mały przyrost w tamtej ciąży to mi wykazało... Ale chyba najlepiej zadzwonić do lekarza... Położna to w ogóle dziwiła mi się że tak często badałam- mówiła że wystarczy raz w tygodniu [emoji4]

w57v3e3kfucyl84a.png

Wszędzie piszą ze jak osiągnie się wynik 1200 - 6000 przyrost bety spowalnia i podwaja się co 72-96 godzin a ja teraz robiłam po 46 godzinach
Wiec to wtedy byłoby ok jestem dobrej myśli musi być dobrze [emoji5] i czuje ze jest [emoji5]

xnw4s65gte9hv7ri.png
To u Ciebie podwaja się co 82 godziny czyli w samym środeczku jesteś [emoji173]

w57v3e3kfucyl84a.png

reklama
Do góry