reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

@AnetaManiak masz racje tutaj lubia operacyjnie wszystko robić na szczęście teraz jest wszystko dobrze i z czasem zobaczę czy bede w ciąży. W pierwszym cyklu to naprawde szybko zaszlas super! [emoji4] ja juz 3 cykl po

reklama
Straszne to:(kochana a mialas jakies krwawienia?ja sie zastanawiam czy u mnie szyjka zamknieta skoro mialam brazowe male plamki
Ja pamiętam, że u mnie przy drugiej ciąży było późno serduszko na usg i to jakość koło 8 tc. Co powiedzieli lekarze przy usg, że brak zarodka, bo często zdarzają się plamienia na początku.U mnie to wszystko udało się załatwić farmakologicznie. Wcześniej miałam brązowe plamienia, później jasno różowe i to był znak, że to już koniec ciąży. Do tego bóle podbrzusza jak na okres, a później po podaniu tabletek już takie solidne.

Cześć.
Pisałam na forum w listopadzie.... Mamy marzec a u mnie na teście dwie kreski. Jestem szczęśliwa :) O Fasolce wiem od 3 dni. Dzisiaj zaczął boleć mnie prawy jajnik i plecy z tej samej strony. Nie mam żadnego krwawienia, mieszkam w Anglii i nie mam jak skontaktować się z gin bo tutaj ciążę uznają dopiero od 9tyg. Zdzwoniłam już aby do prywatnego umówić się to mam takiego pecha, że ma wole w tym tygodniu i następny również.
Powiedzcie mi czy mam się martwić i szukać innego gin czy czekać?

Ostatnia edycja:
Cześć.
Pisałam na forum w listopadzie.... Mamy marzec a u mnie na teście dwie kreski. Jestem szczęśliwa :) O Fasolce wiem od 3 dni. Dzisiaj zaczął boleć mnie prawy jajnik i plecy z tej samej strony. Nie mam żadnego krwawienia, mieszkam w Anglii i nie mam jak skontaktować się z gin bo tutaj ciążę uznają dopiero od 9tyg. Zdzwoniłam już aby do prywatnego umówić się to mam takiego pecha, że ma wole w tym tygodniu i następny również.
Powiedzcie mi czy mam się martwić i szukać innego gin czy czekać?
Pamiętam, że mnie bolał jajnik dość mocno, a Kornel za chwilę kończy 10 miesięcy. Głowa do góry i gratulacje :)

Szkoda ze tu taka cisza? Gdzie jesteście dziewczyny?
Meldowac sie co u was? Jak malenstwa? Jak dziewczyny ktore sie staraja?

U nas jakos leci. Lilianka ma 18 miesiecy, mala z niej rozrabiara, wszedzie jej pelno. A Laurka wczoraj skonczyla 2 miesiace. Mamy problemy z brzuszkiem. Mam odstawic całkiem nabial i obserwowac czy jest poprawa. Jesli nie to pewnie bede musiala odstawic ją od piersi czego nie chce.

Szkoda ze tu taka cisza? Gdzie jesteście dziewczyny?
Meldowac sie co u was? Jak malenstwa? Jak dziewczyny ktore sie staraja?

U nas jakos leci. Lilianka ma 18 miesiecy, mala z niej rozrabiara, wszedzie jej pelno. A Laurka wczoraj skonczyla 2 miesiace. Mamy problemy z brzuszkiem. Mam odstawic całkiem nabial i obserwowac czy jest poprawa. Jesli nie to pewnie bede musiala odstawic ją od piersi czego nie chce.
Cześć :) no z dwójką trochę roboty jest, ale kwestia przyzwyczajenia i wszystko jest do oragnięcia :)
Ciężka sprawa z tymi problemami brzuszkowymi.. ale to mała ma wzdęcia, zaparcia? W tym wieku to może być też po prostu niedojrzałość jelit. A czemu lekarz zaleca ostawienie jeśli nie będzie poprawy? Zazwyczaj pierwszy krok to ewetualnie dieta dla mamy z eliminacją tych składników, które podejrzewa się o wywoływanie problemów brzuszkowych (u nas np. zalecili mi wykluczenie nabiału i glutenu), więc jeśli nie chcesz odstawiać od piersi to proponowałabym jednak konsultację u innego lekarza :)

U nas czas leci jak szalony.. dzieci rosną, wywijają co dzień :D no nie usiedzą w miejscu tylko wszędzie ich pełno.. :) a przy tym mały jakoś tak pechowo zawsze to tu się przewróci, tu uderzy.. ostatnio nawet w szpitalu 3 dni na obserwacji byliśmy po upadku... Julka tak nie miała, a on taki pechowy ;)

reklama
Cześć :) no z dwójką trochę roboty jest, ale kwestia przyzwyczajenia i wszystko jest do oragnięcia :)
Ciężka sprawa z tymi problemami brzuszkowymi.. ale to mała ma wzdęcia, zaparcia? W tym wieku to może być też po prostu niedojrzałość jelit. A czemu lekarz zaleca ostawienie jeśli nie będzie poprawy? Zazwyczaj pierwszy krok to ewetualnie dieta dla mamy z eliminacją tych składników, które podejrzewa się o wywoływanie problemów brzuszkowych (u nas np. zalecili mi wykluczenie nabiału i glutenu), więc jeśli nie chcesz odstawiać od piersi to proponowałabym jednak konsultację u innego lekarza :)

U nas czas leci jak szalony.. dzieci rosną, wywijają co dzień :D no nie usiedzą w miejscu tylko wszędzie ich pełno.. :) a przy tym mały jakoś tak pechowo zawsze to tu się przewróci, tu uderzy.. ostatnio nawet w szpitalu 3 dni na obserwacji byliśmy po upadku... Julka tak nie miała, a on taki pechowy ;)
Odstawilam całkiem nabial ale Mala strasznie plakala podczas jedzenia i robi strasznie wodniste kupy. Wogole to byla caly czas glodna i budzila sie co 1.5 godziny na jedzenie. Dzis bylam z nia do kontroli i po badaniu lekarz mi powiedzial, ze ma strasznie twardy i napięty brzuszek. Niestety muszę ją odstawic od piersi i dostalam mleko na receptę. Pod koniec tygodnia mam sie zglosic do lekarza czy jest poprawa. Ale juz po 1 butelce zobaczylam poprawe. Spi ladnie, nie rzuca sie podczas jedzenia i jest spokojniejsza. Wiec moja przygoda z karmieniem piersia dobiegla konca...

Do góry